Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

“OLAY ÇARPITILDI”

“OLAY ÇARPITILDI”

 

AK Parti Gülyalı İlçe Başkanı Abdullah Sipahi, son günlerde gündemde olan ve Altınordu Belediyesi ile Gülyalı Belediyesi’ni karşı karşıya getiren Turnasuyu Mahallesi’ndeki eski gümrük binasına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

“GELİP GÖRSÜNLER”

Başkan Sipahi, mesaisinin büyük bir bölümünü Gülyalı içerisinde geçirdiğini ve vatandaşlarında yapılacak tesisten dolayı çok mutlu olduğunu söyleyerek, “Tepki var diye olayı çarpıtanları ilçemize davet ediyorum. Gelsinler tepki mi var destek mi var görsünler.” Dedi.

“BAŞKANIMIZ AŞKIN TÖREN, GEREKLİ AÇIKLAMALARI YAPTI”

Başkan Sipahi, Ordu Büyükşehir Belediyesi Mart Ayı Meclis toplantısında bahse konu gündemle ilgili olarak Altınordu Belediye Başkanımız Sayın Aşkın Tören, gerekli açıklamaları yapıp kamuoyunu zaten bilgilendirmiştir.  Konu zaten bütün detaylarıyla kamuoyuna aktarılmıştır.” Dedi.

“AÇIKLAMA YAPMAK ZORUNDA KALDIM”

Başkan Sipahi, olayın CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Gülyalı Belediye Başkanı Ulaş Tepe ve CHP Ordu İl Başkanı Atila Şahin tarafından çarpıtılarak gündemde tutulması üzerine böyle bir açıklama yapma ihtiyacı duyduğunu ifade ederek eski gümrük binasına ilişkin belgelerle açıklama yaptı.

“ALGI YARATMAYA ÇALIŞIYORLAR”

Başkan Sipahi, olayda tartışılacak etik kavramına ilişkin bir şey olmadığını ve her şeyin kanuna uygun bir şekilde yapıldığını belirterek, “Olayı bu şekilde çarpıtarak algı oluşturmaya çalışıyorlar. Belgeyle konuştuklarını söylüyorlar ama konuştukları belge 30 Eylül 2019 tarihinde Gülyalı belediyesini ‘Plan tadilatı’ için Mal Müdürlüğüne yazmış olduğu talep yazısıdır. Yazının içeriğine bakıldığında Gülyalı Belediyesinin bahse konu yerle ilgili devir almak veya kiralamakla ilgili bir talebinin olmadığı açıkça görülmektedir. Bu zamana kadar birçok kez ihale yapıldı. O zaman akılları neredeydi” Diye konuştu.

“İLÇEMİZ GÜZEL BİR TESİS KAZANACAK”

Altınordu Belediye Başkanı Sayın Aşkın Tören’in Gülyalı Belediyesi’nden önce taşınmazla ilgili çok kapsamlı çalışma başlattığını ve kendisinin de bu çalışma hakkında bilgilendirildiğini ifade eden Başkan Sipahi, “Altınordu belediye Başkanımız Aşkın Tören, eski gümrük binasının bulunduğu alana sosyal tesis, fındık müzesi, kültür merkezi, çok amaçlı salon, tarihi ve kültürel dokusunu yansıtan yapılardan oluşan minyatür olacak şekilde büyük bir sosyal projeyi ilçemize 2021 yılı içerisinde kazandıracak.” Şeklinde konuştu.

“İLÇEMİZİN EKONOMİSİ CANLANACAK”

 Altınordu Belediyesinin Turnasuyu Mahallesinde bulunan taşınmazla ilgili yapacağı çok amaçlı çalışmanın ilçeye ayrı bir hava ve ekonomisine canlılık kazandıracağını da söyleyen Başkan Sipahi, “Bu projenin ilçeye büyük bir istihdam imkanı yaratacağını ve burada da ilçenin çocuklarının çalışacağını.” Söyledi.

 

 

 

“BİRİLERİNİN AMACI SADECE BAĞCIYI DÖVMEK”

Başkan Sipahi, Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören’e teşekkür ederken, CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Gülyalı Belediye Başkanı Ulaş Tepe, CHP Ordu İl Başkanı Atila Şahin’in olayı çarpıtarak amaçlarının üzüm yemek değil, bağcıyı dövmek olduğunu belirtti.

“İLÇEYE HİZMET YAPACAK HERKESİN YANINDAYIZ”

İlçeye hizmet yapacak herkesin yanında olduklarını da ifade eden Başkan Sipahi, ilçemize hizmet etmek yerine olayları çarpıtanları da gördük. Halkımız yapılacak hizmetten dolayı çok mutlu ve biran önce bitmesini bekliyorlar. Bende İlçe Başkanı olarak Altınordu Belediye Başkanımız Sayın Aşkın Tören’e ilçemiz adına teşekkür ediyorum. Her zaman olduğu gibi bundan sonra da belediye başkanımızın yanındayız.” Dedi.

“BÜYÜKŞEHİR VE ALTINORDU BELEDİYEMİZİ KARŞI KARŞYA GETİRMEK İSTİYORLAR”

Başkan Sipahi son olarak ise şunları söyledi: “Ordu Büyükşehir Belediyesi ile Altınordu Belediyesini karşı karşıya getirmek için büyük çaba gösteriliyor ve oyunlar oynanıyor. Halkımız bu oyunların farkında. Birileri oyun oynamaya devam etsin. İki belediyemizde birlikte güzel hizmetler yaptı ve yapmaya da devam edecek. Halkımız her şeyin farkında.”

Haber Merkezi



  • Cuma 17.8 ° / 9.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 18 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 17 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı