Bugün, 19 Mayıs 2024 Pazar

ÖĞRENCİLER SÖZCÜKLERLE BULUŞUYOR

ÖĞRENCİLER SÖZCÜKLERLE BULUŞUYOR

"Dilimizin Zenginlikleri Projesi" ile öğrenciler sözcüklerle buluşuyor.

Sosyal ve kültürel etkinlikler yoluyla öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını ve kültür taşıyıcısı olan sözcüklerle buluşmalarını sağlamak amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okul öncesinden liseye tüm sınıf kademelerinde uygulanan "Dilimizin Zenginlikleri Projesi", ilimizde Mart ve Nisan aylarında da tüm hızıyla devam ediyor.

Milli Eğitim Bakanlığının belirlemiş olduğu takvim ve etkinlikler çerçevesinde devam eden proje kapsamında okul öncesi grupların eğitimine yönelik tematik kelime kartları, etkileşimli kitap okuma üzerine söyle çiz etkinlikleri, bilinmeyen kelimelere yönelik kelime kartları hazırlama, düşün-bul etkinlikleri, uyaklı kelime söyleme etkinlikleri ve eş anlamlı- zıt anlamlı kelime söyleme etkinlikleri gerçekleştirildi.

İlkokulda öğrenim gören öğrencilere yönelik masal okumaları; anlamını bul, kelime türetme, kare bulmaca etkinlikleri; pazen tahta kartı; figür ve manyetik tahta kartları ile anlatım etkinlikleri gerçekleştirildi. Ortaokulda öğrenim gören öğrencilerimize yönelik mesneviden hikâyeler okuma; anlamını bul, kelime türetme, kare bulmaca etkinlikleri; öykü kartları hazırlama ve öykü kartları ile anlatım etkinlikleri ile lisede öğrenim gören öğrencilerimize yönelik ise Kutadgu Bilig Okumaları; anlamını bul, kelime türetme, kare bulmaca etkinlikleri ve nesne tasarım yarışması düzenlendi. 

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında Mart ayı içerisinde lisede öğrenim gören öğrencilere yönelik Yusuf Has Hacib'in Kutadgu Bilig adlı eserinde geçen beyitlerden hareketle düzenlenen "Nesne Tasarım Yarışması" düzenlendi. Yarışma sonucunda seçilen ve dereceye giren eserler, "Nesne Tasarım Yarışması Sergisi"nde sergilendi. 

Serginin açılışı Vali Muammer Erol, İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Fatih Vargeloğlu, Müdürlüğün yöneticileri, personeller, öğretmen ve öğrencilerin katılımlarıyla gerçekleştirildi. Nesne Tasarım Yarışması'nda birinci olan öğrenciye ödülü Vali Muammer Erol tarafından verildi.

Türkçemizin dünyanın en güzel ve zengin dillerinden biri olduğunu belirten İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Fatih Vargeloğlu, "Türkçe, Türk milletinin kültürel ve tarihi mirasının önemli bir parçası; Türk kültürünün ve tarihinin ifade edildiği bir araçtır. Türkçenin zengin söz varlığı ve ifade zenginliği, Türk kültürünün ve tarihinin zenginliğini yansıtır. Doğru ve etkili bir şekilde kullanılması, insanların birbirlerini daha iyi anlamalarını ve birbirleriyle daha verimli iletişim kurmalarını sağlar. Bakanlığımız tarafından hayata geçirilen "Dilimizin Zenginlikleri Projesi" kapsamında okullarımızda yapılan söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerimizin dilimizin zenginliklerini tanıyarak kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmaktadırlar. Öğrencilerimiz; dilimizin seçkin ve özgün eserlerini tanıyarak eserlerimizde geçen sözcüklerin derinliklerini ve çeşitli anlamlarını öğrenip milletimizin kültürünü, birikimini, düşünce dünyasını ve hayat tarzını söz varlığımızın içinde yeniden keşfetmektedirler. Okul öncesinden liseye tüm eğitim kademesinde eğitim gören öğrencilerimiz için hazırlanan bu faydalı ve güzel çalışmadan dolayı Bakanımız Sayın Yusuf Tekin başta olmak üzere projede emeği geçen Bakanlık personelimize, projenin uygulanmasına katkı sağlayan meslektaşlarıma teşekkür ediyorum." dedi.

Eğitim Kenti Ordu'da "Dilimizin Zenginlikleri Projesi" çalışmaları, öğrencilerin dil bilincini geliştirerek Türkçeyi daha iyi kullanmalarına katkı sağlaması bakımından her kademede Milli Eğitim Bakanlığının belirlemiş olduğu takvim ve etkinlikler çerçevesinde devam etmektedir.

Haber Merkezi

 



  • Pazar 18 ° / 8.8 ° false
  • Pazartesi 19 ° / 8.8 ° Güneşli
  • Salı 19.8 ° / 9.7 ° Güneşli