Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

ODÜ’DE, KÖK HÜCRE VE KAN BAĞIŞI

ODÜ’DE, KÖK HÜCRE VE KAN BAĞIŞI

 

Ordu Üniversitesi’nde “Kök Hücre ve Kan Bağışı” Semineri gerçekleştirildi.

Ordu Üniversitesi Kızılay Kulübü tarafından “Kök Hücre ve Kan Bağışı” hakkında bilgilendirme semineri düzenlenerek ardından açılan stantlarda kan ve kök hücre bağışı gerçekleştirildi.
Morfoloji binası konferans salonunda düzenlenen programa Rektör Prof. Dr. Ali Akdoğan, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Niyazi Taşcı, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Varol Çanakçı, Kızılay Kulübü akademik danışmanı Doç. Dr. Pınar Naile Gürgör, Türk Kızılayı Ordu Şube Başkanı Binnur Enginyurt ve Türk Kızılayı temsilcileri, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.
Kızılay Kulübü akademik danışmanı Doç. Dr. Pınar Naile Gürgör, kök hücre bağışına dikkat çekerek verilen küçük bir doku parçasının başkalarının hayata tutunmasına vesile olacağını söyledi.
Hayatın en önemli ihtiyacının sağlık olduğundan söz eden Rektör Prof. Dr. Ali Akdoğan, “Üniversitemizin tüm birimlerinde olduğu gibi sağlık alanında gerçekleştirilen çalışmaları da son derece önemsemekteyiz ve bu çalışmalara devletimizin imkanları ölçüsünde elimizden gelen her türlü desteği vermekteyiz. Gerçekleştirilen bu önemli etkinlik ile kök hücre ve kan bağışı konusunda hem öğrencilerimizin bilgi ve tecrübelerinin hem de insanlar üzerindeki farkındalığın artacağı inancındayım. Bu anlamlı etkinliğin gerçekleştirilmesinde emeği geçen akademik ve idari personelimiz ile paydaşlarımıza teşekkür ederim.” şeklinde konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından dinleyicilere Türk Kızılayı yetkilileri tarafından kök hücre ve kan bağışı hakkında yapılan sunumlar ile bilgi verildi. Program sonrasında Kızılay kan alma ünitelerinde kan ve kök hücre bağışı alındı. Haber: Soner ÖZDEMİR

 



  • Perşembe 17.3 ° / 7.4 ° Güneşli
  • Cuma 15.4 ° / 9.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 16.3 ° / 9.1 ° false