Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

ODÜ?DE, DENEME SAHNESİ AÇILDI

ODÜ?DE, DENEME SAHNESİ AÇILDI

Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Tiyatro Bölümü için oluşturulan deneme sahnesinin açılışını gerçekleştirdi.

Tiyatro Bölümü’nün sahne uygulaması, oyunculuk, rol, sahne, oyun projesi gibi uygulamalı derslerin yürütüleceği deneme sahnesinin açılışına Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç’ın yanı sıra Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Dekanı Prof. Sabri Yener, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.   

Daha önce Tıp Fakültesi Morfoloji Binası Konferans Salonu ile Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Konser Salonu’nda eğitim alan Tiyatro Bölümü öğrencileri için Fakülte içerisinde yeni bir derslik oluşturuldu. Sahne yapısı ve ışık kalitesi bakımından derslerin daha sağlıklı bir şekilde işlenebileceği deneme sahnesinde uygulamalı eğitimin yanı sıra mezuniyet, kısa oyun provaları ve Özel Yetenek Giriş Sınavı da gerçekleştirilebilecek.

Üniversitelerin teorik bilgilerin aktarıldığı dersliklerin ötesinde uygulama yeteneklerinin de geliştirilmesine yönelik imkânlar oluşturması gerektiğini ifade eden Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, “Ordu Üniversitesi sahip olduğu derslikler ve uygulama alanlarıyla her alanda öğrencilerine bilgi ve pratikle buluşacakları ortamlar hazırlamaktadır. Bu kapsamda Üniversitemiz Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Tiyatro Bölümü öğrencilerimizin edindikleri teorik bilgileri pratiğe dönüştürecekleri uygulama sahnesine kavuşmuş olmaları eğitim ve öğretim metotlarının niteliksel gelişimi noktasında oldukça anlamlıdır. Çeşitli etkinliklerin, organizasyonların ve sınavların yapılabileceği böyle bir mekânın oluşturulmasında emeği geçen Fakültemizin yöneticilerine teşekkür ediyor, öğrencilerimize de hayırlı olsun dileklerimi iletiyorum.” şeklinde konuştu. 

Haber: Furkan Tomakin



  • Perşembe 28.8 ° / 13.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 17.8 ° / 9.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 18 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı