Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

ODÜ – KIZILAY İŞ BİRLİĞİ

ODÜ – KIZILAY İŞ BİRLİĞİ

 

Ordu Üniversitesi ile Türk Kızılay Ordu Şubesi arasında Ordu Üniversitesi öğrencilerine kan bağışı hakkında eğitim verilerek gençlerin günümüzde ve gelecekte gönüllü kan bağışçısı olmasının sağlanması amacıyla iş birliği protokolü imzalandı.

Gerçekleştirilen protokol imza törenine Rektör Prof. Dr. Ali Akdoğan, Türk Kızılay                                              Ordu Kan Bağışı Merkezi Müdürü Dr. Ünal Keskinoğlu, Türk Kızılay Ordu Şube Başkanı Birnur Fatma Enginyurt ve Kızılay Ordu Şubesi yetkilileri katıldı.

Hedef25 programı kapsamında gerçekleştirilen protokol ile gençlerin güvenli yaşam, HIV/AIDS, madde bağımlılığı ve diğer riskli davranışların önlenmesi konusunda bilinçlendirilmesi; genç nüfusun gönüllü, sürekli ve bilinçli kan bağışçısı olmalarının sağlanması için gerekli eğitimlerin verilmesi, gençlerin günümüzde ve gelecekte ülke kan ihtiyacının karşılanmasına destek olmaları amaçlanıyor.

Rektör Prof. Dr. Ali Akdoğan, “Türk Kızılay Ordu Şubesi ile Üniversitemizin tüm birimlerindeki öğrencilerimiz ve tüm personelimizin kan bağışçısı olması hususunda bir protokol imzaladık. Ordu Üniversitesi olarak gerçekleştirdiğimiz bu iş birliği ile gençlerimizi kan bağışı hususunda bilinçlendirerek bir farkındalık oluşturmayı amaçlıyoruz. Bu vesile ile Türk Kızılay Ordu Şube Başkanı Birnur Fatma Enginyurt  ve Türk Kızılay Ordu Kan Bağışı Merkezi Müdürü Dr. Ünal Keskinoğlu’na teşekkür ediyor, imzaladığımız bu protokolün kurumlarımız adına hayırlı olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu.

Türk Kızılay Ordu Kan Bağışı Merkezi Müdürü Dr. Ünal Keskinoğlu ise “Kan ihtiyacının karşılanması noktasında öğrencilerimizi kan bağışına yönlendirerek kurumumuza destek veren Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Akdoğan’a teşekkür ediyor, protokolün hem Ordu Türk Kızılay hem de Ordu Üniversitesi adına hayırlı olmasını diliyorum.” dedi. Haber: Furkan TOMAKİN



  • Perşembe 17.3 ° / 7.4 ° Güneşli
  • Cuma 15.4 ° / 9.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 16.3 ° / 9.1 ° false