Bugün, 16 Nisan 2024 Salı

MESAİ ARKADAŞLARIYLA KUTLANDI

MESAİ ARKADAŞLARIYLA KUTLANDI

 

3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle İl Sağlık Müdürlüğü tarafından, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, S.B.Ordu Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Altınordu İlçe Sağlık Müdürlüğünde görevli engelli mesai arkadaşları ile kutlama yapıldı.

Kutlamaya katılan İl Sağlık Müdürü Dr.Mustafa Kasapoğlu, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle yapmış olduğu konuşmasında; “Engelliliğin, sadece engellilerin ve ailelerinin içinde bulunduğu bir sağlık sorunu değil, sosyal boyutlarıyla hepimizi yakından ilgilendiren ve tüm bireylerin ortak çabasını gerektiren bir konu olduğunu vurgulayan İl Sağlık Müdürü Dr.Mustafa Kasapoğlu, engelli vatandaşlarımızın hakları, bu hakların korunarak, toplumsal yaşamdan kopmadan, dışlanmadan, herhangi bir ayrımcılığa maruz bırakılmadan yaşamalarını sürdürebilmeleri, Anayasa ve Devletin teminatı altında olduğunu” söyledi.

Konuşmanın devamında; “Dünya Engelliler Günü’nde düzenlenen etkinliklerin, engelleri dolayısıyla karşılaştıkları güçlüklerden yılmadan azimle çalışan, kararlı duruşları ve çabalarıyla hepimize örnek olan vatandaşlarımızın sorunları hususunda toplumsal duyarlılığın artmasına vesile olmasını temenni ediyorum” diyen İl Sağlık Müdürü Dr.Mustafa Kasapoğlu, “Engelli vatandaşlarımıza ihtiyaç duydukları yardım elini uzatmak, kalplerdeki ve zihinlerdeki engelleri hep birlikte kaldırmak için gayret göstermek, sorunlarının çözümünde onlara destek olmak, onların hayatlarını kolaylaştıracak her adımda yanlarında olmak hepimizin görevidir. Bu maksatla sağlık kuruluşlarımızda engellilere yönelik düzenlemeler yaparak onların hayatlarını kolaylaştırmaya gayret sarfediyoruz. Bu düşüncelerle Dünya Engelliler Gününde, yürekleri sevgiyle dolu olan tüm engelli vatandaşlarımızı kucaklıyor, sevgi ve selamlarımı sunuyorum” diyerek sözlerini noktaladı. Haber: Furkan TOMAKİN

 



  • Salı 23.4 ° / 9.6 ° Güneşli
  • Çarşamba 27.9 ° / 15.3 ° Güneşli
  • Perşembe 28.8 ° / 13.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı