Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

“MANEVİ YENİLENME FIRSATIDIR”

“MANEVİ YENİLENME FIRSATIDIR”

Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar Mevlid Kandili dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar Mevlid Kandili dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Başkan Kibar mesajında şu cümlelere yer verdi:
  “Âlemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (S.A.V) dünyayı teşrifini müjdeleyen Mevlid Kandiline ulaşmanın huzuru, mutluluğu ve süruru içerisindeyiz. 

 Bütün insanlığa rahmet elçisi olarak gönderilen ve insanların en hayırlısı olan Peygamber Efendimiz’in yeryüzünü şereflendirmeleri insanlık tarihinin en müstesna, en önemli hadiselerinden biri olan bu gece; Peygamberimizin hayatını, mesajlarını yeniden hatırlayacağımız, düşüneceğimiz ve insanlığa getirdiği bütün değerleri anlayıp, hayatımızı O'nun güzel ahlakıyla güzelleştirebileceğimiz bir manevi yenilenme fırsatıdır.

 Mevlid Kandili, insanı insan yapan bütün güzelliklerin odaklandığı Hz. Peygamberin doğumunu kutladığımız, onun bireysel ve toplumsal hayatımızı aydınlatan insanlık ve merhametini, insaf ve adaletini, sabır ve metanetini, hoşgörü ve cömertliğini, kısaca insanlığa sunduğu değerleri anlayıp hayatımızı onun yüce ahlâkıyla güzelleştireceğimiz bir tazelenme mevsimidir.

 Müslümanlar için güzelliklere erişme, af ve mağfirete ulaşmanın vesilesi ve en kutlu yolu olan bu gecenin birlik ve beraberliğimize, dirlik ve düzenimize vesile olması temennisiyle tüm vatandaşlarımızın Mevlid Kandilini en kalbi dileklerimle kutluyor, bu gecenin hayırlara vesile olmasını diliyorum.” Haber: Dilek TİRYAKİ



  • Perşembe 29.9 ° / 15.3 ° false
  • Cuma 22 ° / 11.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 18.1 ° / 10.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı