Bugün, 19 Mayıs 2024 Pazar

“KURBANINI PAYLAŞ, KARDEŞİNLE YAKINLAŞ!”

“KURBANINI PAYLAŞ, KARDEŞİNLE YAKINLAŞ!”

“KURBANINI PAYLAŞ, KARDEŞİNLE YAKINLAŞ!”

KESİM BEDELİ NETLEŞTİ!

Ramazan bayramının geride kalmasının ardından, Kurban bayramına sayılı günler kaldı.

Yılın 2. dini bayramı olan Kurban Bayramına sayılı günler kala yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde vekâletle kurban kesim bedeli netleşti. 2024 yılında 16 Haziran'da başlayacak olan ve 4 gün sürecek olan Kurban Bayramına sayılı günler kalırken vatandaşların büyük bir merakla beklediği kurban kesim bedeli açıklandı. 

16 Haziran Pazar günü başlayacak olan ve 17-18-19 Haziran tarihlerinde idrak edilecek olan Kurban Bayramında kurban kesim bedellerine ilişkin bilgiler veren Ordu İl Müftüsü Dr. İsmail Çiçek, Diyanet İşleri Başkanlığının açıklamış olduğu yurt içi ve yurt dışında kurban kesim bedelinin yurt içi 11 Bin 750 TL, yurt dışı 4 Bin 750 TL olduğunu söyledi. 

“TEVHİT, TAKVA VE TESLİMİYETİN SEMBOLÜ”

“Kurbanını paylaş kardeşinle yakınlaş” diyerek çağrıda bulunan İl Müftüsü İsmail Çiçek, “Hz. Adem'den beri var olan, Hz. İbrahim ve Hz. İsmail ile sembolleşen kurban ibadeti bir anlamda Allah'ın rızasını kazanma, iyiye, güzele, hakikate ulaşma arayışı. Tevhit, takva ve teslimiyetin sembolü olan kurban ibadeti, alemlerin Rabbine kul olmanın, O'na yaklaşmanın, O'nun emirlerine itaatin en açık göstergesidir. Kurban, şartları haiz olan her zengin Müslüman için dini bir vecibedir. Kurban, dünya hayatında bizlere ne bahşedilmişse, neyimiz varsa hepsini Allah yolunda feda edebileceğimizin bir alametidir. Kurban, Allah'ın bizlere bahşettiği nimetlere karşı şükür bilincini, yaratılanlara karşı da karşılık beklemeden yardımda bulunma erdemini pekiştiren bir ibadettir. Maddi unsurların ötesinde niyeti, samimiyeti, bağlılığı, fedakârlığı ve nihayetinde takvayı ortaya koymaktadır. İnsanlara yardım etmeye ve onları sevindirmeye vesile olan kurban, toplumda kardeşlik bağlarını kuvvetlendirmekte, dayanışma ruhunu geliştirmekte, toplumun farklı kesimleri arasında sevgi ve saygı duygularını güçlendirerek sosyal adaletin tesisine büyük katkı sağlamaktadır” dedi. 

30 YILI AŞKIN GERÇEKLEŞİYOR!

“30 yılı aşkındır Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı işbirliği ile Vekâletle Kurban Organizasyonu gerçekleştirilmektedir” diyen İl Müftüsü Çiçek, “Her yıl olduğu gibi bu yılda Vekâletle Kurban hisse bedelleri yurt içi 11 bin 750 TL, yurt dışı 4 bin 750 TL olarak açıklanmıştır. Kurban Bağışlarınızı bağıs.tdv.org adresinden, banka/PTT şubelerinden, İ/İlçe Müftülüklerinden ve TDV Şubelerinden yapabilirsiniz” ifadelerine yer verdi. 

BÜYÜK DEĞİŞİKLİK BEKLENİYOR

Kurban Bayramına sayılı günler kalırken 2024 yılında et fiyatlarına gelen zamların ardından fiyatlarda geçen yıla göre büyük bir değişiklik yaşanması bekleniyor. 

Özel Haber: Sümeyye TOMAKİN



  • Pazar 18 ° / 8.8 ° false
  • Pazartesi 19 ° / 8.8 ° Güneşli
  • Salı 19.8 ° / 9.7 ° Güneşli