Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

KRUVAZİYER İSTİYORUZ!

KRUVAZİYER İSTİYORUZ!

 

 

Ordu’nun Turizm şehri olduğunu söyleyen Ordu Tanıtım Kulubü Derneği’nin Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Arzu Tosunoğlu, Kruvaziyer turizmi ile ilgili en kısa zamanda atılım yapılması gerektiğine dikkat çekti.

 

Ordu Tanıtım Kulubü Derneği’nin Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Arzu Tosunoğlu, “Şehrimiz, sahil şeridi inanılmaz bir güzelliğe sahip şehirlerimizden bir tanesidir. Ordu her şeyden önce bir turizm şehridir ve bu noktada da kruvaziyer turizmi ile ilgili en kısa zamanda gereken yapılmalıdır.” Diyerek kruvaziyer turizmine dikkat çekti.

 

KRUVAZİYER LİMAN PROJEM VAR

Uzun zamandır üzerinde durarak gündeme getirdiği Ordu Merkez Kruvaziyer Liman projesinin olduğunu söyleyen Başkan Tosunoğlu, “Kamuoyunda paylaştığım Ordu merkez kruvaziyer liman projem var ve bu projenin en kısa zamanda yerine getirilmesi gerekiyor. Şimdi ben Ordu Merkez Kruvaziyer Liman projesini gündeme getirirken bu şehre bu yolcu gemilerinin yanaştığı anda ne kadar ekonomik girdi sağlayacağını da düşünerek hareket ediyorum.” Dedi.

 

SİNOP 8 KRUVAZİYERİ AĞIRLAYACAK

Sinop’un Kruvaziyer turizmi için harekete geçtiğine değinen Başkan Tosunoğlu,

“Kültür Turizm Bakanlığı'nın talimatları doğrultusunda Ordu'da kruvaziyer turizminin yaygınlaşması adına çalışmaların en kısa zamanda gerçekleştirilmesi gerekiyor. Şimdi bakıyorum. Sinop 2020 yazında 8 tane kruvaziyer gemiyi ağırlayacak ve bu anlamda da gereken her türlü kruvaziyer acentaları ile birlikte iletişim kurmuşlar. Bu alanla ilgili diyaloğa geçmişler ve bu anlamda da destek sağlamışlar. Bu çok büyük bir başarı. Ben Sinop'u kutluyorum. 8 kruvaziyer gemisinin bir şehre yanaşması demek ekonomik anlamda inanılmaz bir girdi sağlanması anlamına geliyor.” Diyerek ekonomik girdisinin yüksek olduğuna dikkat çekti.

 

UZAKTAN GEMİLERİN GEÇİŞİNİ İZLEYECEĞİZ

 

Başkan Arzu Tosunoğlu, “Kruvaziyer limanının yapılmasını çok arzu ediyorum. Bununla ilgili geç kalındığı kanaatindeyim. Biz bu yaz Ordu'da maalesef üzülerek söylüyorum ki uzaktan gemilerin geçişini izleyeceğiz. Bu şehir pas geçirilecek bir şehir değildir, asla değildir. Bütün komşularımız kruvaziyer turizmi ile ilgili harekete geçmişken maalesef biz hala iskelenin uzatılıp uzatılmayacağı noktasındayız.” Diyerek geç kalındığına dikkat çekti.

 

“BU ŞEHRİ DENİZLE BARIŞTIRACAĞIM”

 

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in de projesini desteklediğine değinen Başkan Arzu Tosunoğlu, “İlk defa bir belediye başkanı çıkıp “Ben bu şehri denizle barıştıracağım.” dedi. Ve bu benim için çok anlam ifade ediyor. Biz deniz sever Ordulular için çok anlam ifade ediyor. O yüzden altını çizerek söylüyorum, Sayın Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Ordu merkez kurvaziyer projemi destekleyen Belediye başkanlarından bir tanesidir. Kendisinin bu konuyla ilgili kendisine güveniyorum. Başkanım verdiği sözden asla geri dönmez.” Dedi.

 

EYLÜL AYINDA HAREKETE GEÇİLECEK

Eylül ayında iskelenin uzatılacağını söyleyen Başkan Arzu Tosunoğlu, “Başkan Güler, bununla ilgili Altınordu Merkez İskelesinin uzatılacağı konusunda basın demeçlerini sundu. Eylül ayında da ilgililerin harekete geçeceği kanaatinde inancım sonsuz. Kendilerinden bir adım atılmasını çok bekliyorum. Çünkü dediğim gibi Sinop 8 kurvaziyer yolcu gemisini Ordu'da alacak. Bizler bu konuda komşularımız turizm pastasından yerken biz seyreden bir şehir halinde olmamalıyız diye düşünüyorum. Çünkü bu şehir ekonomik anlamda geliri yüksek bir şehir olması gerekiyor.” Dedi.

 

ORDU EN GÜZELİNE LAYIK

Turizm için Kruvaziyer limanın olması gerektiğini vurgulayan Başkan Arzu Tosunoğlu, “Turizm anlamında Ordu bunu hak ediyor. Ordu bütün yatırımları ediyor. En güzeline layık bir şehir Ordu. Dediğim gibi Ordu kruvaziyer limanı ve kruvaziyer turizminde bu sene turizmde atak olmada hamle yılı olmalı. Ordunun şahlanan yılı olmalı diye düşünüyorum. Biz o gün geri orduyu geride kalan bir ordu olarak değil, Turizmde dediğim gibi parlayan bir ordu olarak tüm herkesin konuştuğu bir ordu olarak görmek istiyoruz.” Diyerek iyi bir yatırım olacağını açıkladı. Özel Haber: Soner ÖZDEMİR



  • Cumartesi 18 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 17 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 21.3 ° / 8.8 ° Güneşli