Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

KÖPRÜBAŞI’NDA KADINA ŞİDDETE DİKKAT ÇEKTİLER

KÖPRÜBAŞI’NDA KADINA ŞİDDETE DİKKAT ÇEKTİLER

 

CHP Altınordu İlçe Teşkilatı 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle Köprübaşı’nda bir etkinlik düzenleyerek kadına şiddete dikkat çektiler.

Şiddet görmüş kadınların resimlerinin sergilendiği etkinlikte CHP Altınordu İlçe Başkanı Yelda Dalak, bir konuşma yaptı. Konuşmasında İlçe Başkanı Dalak, “8 Mart Dünya Kadınlar günü Birleşmiş Milletler tarafından tanımlanmış bir gündür. Doğrusu bu gün Dünya Emekçi Kadınlar günüdür. Üzülerek ifade etmek isterim ki Ülkemizde de kadına şiddet artarak devam ediyor. Bütün bunlar erkek şiddeti olarak karşımıza çıkmaktadır. Bazen cinsel saldırı, bazen tecavüz, bazen de ne yazık ki öldürme olayları... Ülkemizde 2003 yılında erkekler tarafından öldürülen kadın sayısı 83 dür. Sürekli artış gösteren kadına erkek şiddeti neticesinde 2018 yılı ilk 6 ayında 206, ikinci 6 ayında yüzde 13 artışla 233 toplamda 439, 2019 yılında birinci 6 aylık dönemde 214, ikinci 6 aylık dönemde ise yüzde 21.5lik artışla 260 ve toplamda 474 kadın hayatını kaybediyor. Kendi ilimizde de aylar önce Ceren Özdemir kızımızı da bir cani bizlerden ayırdı. Yaşamını yitiren bütün kadınlarımıza rahmet diliyorum. Çözüm suçluları cezalandırmakla bitmez, asıl olan şiddetinin son bulması için insanların eğitilmesi, yönetenlerin yeterli tedbirleri almasıdır. Anlatmaya çalıştığım şey kadınlara ve çocuklara yapılan şiddetin sürekli arttığıdır. Bizlerin 8 Mart Dünya kadınlar günü ya da Emekçi Kadınlar gününü kutlayacak içimizde bir heyecanımız yoktur. İçimizde canilere karşı öfkemiz vardır, ama en önemlisi (görevli olanlar kimlerse) tedbir almayanlara karşı güvenimiz kalmamıştır.” Diyerek kadınlara karşı işlenen şiddete dikkat çekti.

Etkinlikte konuşma yapan CHP Altınordu İlçe Kadın Kolları Başkanı Emriye İpek Şebçioğlu ise, yaptığı açıklamada, “Bugün 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü. Bugün; 163 yıl önce, daha iyi çalışma koşulları için greve giden ancak maruz kaldıkları polis şiddeti sonucunda yanarak can veren New York'lu 129 kadın işçinin şahsında, geçmişte ve günümüzde hak mücadelesi veren kadınları, işçileri, yoksulları, ezilenleri, emekçileri anmanın, mücadele azmimizi torpillemenin günü.” Dedi.

İlçe Kadın Kolları Başkanı Şebçioğlu, açıklamasının devamında, “Bugün Kadının; Kaç çocuk doğuracağından nasıl doğuracağına, Sokakta ne giyip ne giyemeyeceğine, Hangi sokağa, saat kaçta çıkabileceğine, Gülüp gülemeyeceğine, Konuşup konuşamayacağına, Çalışıp çalışamayacağına, Hangi işi yapıp hangisini yapamayacağına, Karışanlara SANA NE! deme günü.” Diyerek Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı. Haber: Soner ÖZDEMİR



  • Cuma 15.4 ° / 9.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 16.3 ° / 9.1 ° false
  • Pazar 17.9 ° / 9 ° false