Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

KONSER ERTELENDİ

KONSER ERTELENDİ

Ordu 19 Eylül Gazeteciler Derneği'nin düzenlediği 'Üstat Dr. Hasan Cihat Örter' gitar resitali Uzman Çavuş Volkan Demirci'nin şehit olmasından dolayı ileri bir tarihe ertelendi.

Türkiye'de sanat ve müzik anlamında önemli bir yere sahip olan Hasan Cihat Örter, Ordu'ya geldi ancak şehidimiz olduğu için konseri Temmuz ayına ertelendi. 


"DOĞRU OLMAZDI"

Ordu'nun şehidi olduğu için konseri erteleme kararı aldıklarını söyleyen Örter; "Her şeyden önce ülkemizin durumu bizi yakınen ilgilendiriyor. 25 yaşındaki Volkan Demirci kardeşim, ülkemiz için kanını akıttı. Allah rahmet eylesin. Yastayız, içimiz kan ağlıyor. Benim konser vermem doğru olmazdı. Akan kanların durması için bir sanatçı olarak elimden ne gelirse yapmaya hazırım." dedi. 


"ORDU BENİM 2. ŞEHRİM"

Ordu'yu çok sevdiğini aktaran Dr. Hasan Cihat Örter; "Ordu ilinin fahri hemşehrisi olmaktan gurur duyuyorum. Av. Kenan Çebi'nin Ordu Başkanlığı döneminde Türkiye'nin ilk fahri avukatı oldum. Türkiye'de müzik ve aydınlanma adına yapmış olduğum çağdaş çalışmalardan dolayı bu ödülleri aldım. Ordu benim 2. şehrim. Ordu'da kültür ve müzikle ilgilenen aydın kesim fazladır. 

Mustafa Kemal Atatürk'ün gösterdiği yoldan ilerlemeye çalıştığını söyleyen Örter, Sony Müzik Kataloguna girmiş tek Türk sanatçısı olduğunu dile getirdi. 

Örter, son olarak ertelenen konserin Temmuz ayında Ordu'da gerçekleştirileceğini dile getirdi.    Haber Merkezi 



  • Perşembe 17.3 ° / 7.4 ° Güneşli
  • Cuma 15.4 ° / 9.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 16.3 ° / 9.1 ° false