Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

KİVİ ÜRETİCİLERİ HASAT ŞENLİĞİNDE

KİVİ ÜRETİCİLERİ HASAT ŞENLİĞİNDE

 

Türkiye’nin coğrafi işaretli tek kivisi olarak kabul edilen Ordu kivisinin tanıtımına katkı sağlamak ve kivi hasat sezonunu başlatmak amacıyla Fatsa ilçesi Ilıca Mahallesi’nde Ordu Kivisi Hasat Şenliği düzenlendi.

Ordu'da, bu yıl 12’ncisi düzenlenen Kivi Hasat Şenliği'nde, 'En Güzel Kivili Pasta' ve 'En İyi Kivi Bahçesi' yarışması gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen yarışma sonrası temsili kivi hasadı yapıldı.

12. Ordu Kivisi Hasat Şenliği törenine Ordu Valisi Seddar Yavuz, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, İl Tarım ve Orman Müdürü Kemal Yılmaz, protokol mensupları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“BİRLİK VE BERABERLİK İLE ORDU’MUZA ZENGİNLİKLER KAZANDIRACAĞIZ”

Nitelikli tarım, teknoloji ve turizmi kullanarak Ordu’yu dünyanın sayılı şehirlerinden biri yapacağını dile getiren Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, “Şükürler olsun ki böyle güzel bir toprağa, bereketli bir iklime ve çalışkan bir halkı sahibiz. Burada bize artık çalışmak düşüyor. Bu topraklar öyle topraklar ki ne diksen büyüyor. Bu topraklara bizim de layık olmamız lazım. Bunun için gece gündüz çalışmalarımıza devam ediyoruz. Göreve başladığım günden bu yana tarım projelerine çok önem veriyorum. Doğduğunuz yerde doymazsanız gurbet türkülerini söylemekten kendinizi alamazsınız. Nitelikli tarım, teknoloji ve turizmi kullanarak Ordu’muzu dünyanın sayılı şehirlerinden biri yapmak için çalışıyoruz. Fındıkta dünya şampiyonuyuz. Bundan sonra diğer ürünlerimiz ile de bu başarıyı sürdüreceğiz. Marka olan kivimizin sadece Ordu’da değil tüm dünyada yayılması için uğraşıyoruz. Bu konuda özellikle Fatsa’yı tebrik ediyorum. Burada çok güçlü bir kadro var. Tüm bu ürünler bizim zengin kaynaklarımız olacak. Tüm kurumlarımız ile birlikte bu çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Birlik ve beraberlik ile Ordu’muza yeni zenginlikler kazandıracağız ”dedi.

“ORDU’DA HER ALANDA CİDDİ GELİŞMELERE ŞAHİTİK EDİYORUZ”

Ordu’nun topraklarının değerlendirilmesi gerektiğine vurgu yapan Ordu Valisi Seddar Yavuz,” Ordu’da her alanda ciddi gelişmelere şahitlik ediyoruz. Ordu’nun topraklarını değerlendirmeliyiz. Ülkemizde çok önemli projelere imza atmış Bakanımız Dr. Mehmet Hilmi Güler ile birlikte çalışıyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanı olarak göreve geldiği günden bu yana tarım projelerine büyük önem vermesi bizleri mutlu ediyor. Bu tür işler ile çiftçimize ve ülkemize kazanç sağlayacağız. Bu işlerde emeği geçen tüm kurumlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum” şeklinde konuştu.

“GELIR GETİRİCİ ÜRÜNLERİ İLİMİZDE YAYGINLAŞTIRIYORUZ”

Ordu kivisinin coğrafi işaret unvanını aldığını belirten İl Tarım ve Orman Müdürü Kemal Yılmaz, “Ordu’da tarımsal faaliyeti artırmak adına çok önemli çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Üreticilerimize fındığın yanında ilave gelir getirici ürünleri ilimizde yaygınlaştırmaya çalışıyoruz. İlimizde 25 yıllık mazisi olan kivinin üretiminin artırılması için yoğun çaba sarf ediyoruz. 25 yıllık mazi sonunda modern kivi bahçeleri ilimizde oluşturuldu. Türkiye’nin ilk coğrafi işaretli kivisinin tescilini de almış bulunuyoruz. Tüm Ordu’muza hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Protokol konuşmalarının ardından, “En İyi Kivi Bahçesi Yarışması” ile  "En İyi Kivili Pasta Yarışması"nda  dereceye girenlere ödüller Ordu Valisi Seddar Yavuz ve Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler  tarafından verildi. Haber: Dilek TİRYAKİ



  • Cuma 17.8 ° / 9.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 18 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 17 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı