Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

KENT MÜZESİ OLACAK!

KENT MÜZESİ OLACAK!

Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar: “Yeni dönemde Fatsa'mızda bir kent müzesi olacak” dedi.

 

 

Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, Bolaman mahallesinde bulunan tarihi Hazinedaroğlu Konağında Kent Müzesi sürecinin başladığını söyledi.

Haznedaroğlu Konağı Fatsa'nın en önemli değerlerinden bir tanesi olduğunu belirten Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, “Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımızın talimatları ile Ordu Üniversitesi ile protokol yapıldı. Buraya Kent Müzesi yapılması ile ilgili süreç başladı. Yeni dönemde Fatsa'mızda bir kent müzesi olacak. Kent Müzesi ile birlikte Bolamanımız ve Fatsa'mız daha çok değerlenecek. Bu anlamda Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Bakanımız Dr.Mehmet Hilmi Güler'e bir kez daha teşekkür ediyorum." dedi.

"KENT MÜZELERİ ZİYARETÇİLERE ARŞİVLER SAĞLAR"

Kent Müzelerimin şehirlerin ve bölgelerin tarihini, kültürünü ve mirasını korumak, sergilemek ve paylaşmak amacıyla kurulan önemli yerler olduğunu ifade eden Başkan Kibar, "Bu müzeler genellikle şehrin kendine özgü tarihini ve gelişimini, yerel sanat eserlerini, mimari yapıları, yaşam tarzlarını ve toplumsal değişimleri yansıtan zengin koleksiyonlara sahiptir. Kent Müzeleri, genellikle çok çeşitli konuları kapsayabilir, bunlar arasında şehrin kuruluşu, gelişimi, ekonomisi, sanatı, mimarisi, endüstrisi, göç hareketleri, siyasi ve toplumsal değişimler gibi konular yer alabilir. Bu müzeler, ziyaretçilere şehrin tarihini anlamaları için arşivler, sergiler, interaktif etkinlikler, eğitim programları ve diğer etkinlikler sunarak bilgi ve deneyim sağlarlar." şeklinde konuştu.

Haber: Dilek TİRYAKİ

 



  • Cumartesi 18.1 ° / 10.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 20.6 ° / 11.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 18.9 ° / 11.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı