Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

KAZANIMLARIN OLDUĞU BİR YIL OLACAK

KAZANIMLARIN OLDUĞU BİR YIL OLACAK

 

Ünye Belediyesi Ocak Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı başkanlığında gerçekleştirildi.

 

Ünye Belediye Meclisi, yeni yılın ilk toplantısı olan, ocak ayı olağan toplantısını meclis toplantı salonunda gerçekleştirdi. 14 gündem ve 2 gündem dışı maddenin görüşüldüğü toplantıda Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, 2020 yılının verimli ve Ünye adına kazanımların olduğu bir yıl olmasını dileyerek başladığı konuşmasında devam eden proje ve çalışmalar hakkında da bilgiler verdi.

YENİ NESİL ARAÇ ALIMI YAPILACAK

Toplantıda ilçe genelinde devam eden beton yol projelerinin daha hızlı ve verimli hayata geçirilmesi için uygulama noktasında teknolojiyi takip ettiklerini dile getiren Başkan Hüseyin Tavlı, yeni nesil beton hazırlayan CARMİX beton karma ve hazırlama aracının belediye bünyesine kazandırılması konusunu meclis üyelerinin oylarına sundu. Araç alımı meclis üyeleri tarafından oy birliği ile kabul edildi.

BELEDİYE BORÇLARI YENİDEN YAPILANDIRILACAK

Ünye Belediye Başkanı Hüseyni Tavlı, geçmiş dönemde kullanılan banka kredilerinde yüksek faizle kullanıldığını belirterek, borçların bu anlamda yeniden yapılandırılacağını belirtti. 2,45’ler seviyesine kadar kullandırılan kredi faizlerinin son dönemde düşmesi ile birlikte belediye bütçesine ciddi kazanımlar elde etmek adına yeniden yapılandırmaya gittiklerini kaydeden Başkan Tavlı, yapılandırma için 0,90 faiz teklifi aldıklarını ve yeni teklifler üzerine de çalıştıklarını belirtti. Başkan Tavlı, böylece Ünye Belediyesi’nin yıllık bazda mali anlamda ciddi şekilde tasarruf elde edeceğini söyledi.

KOORDİNASYON İÇİNDE ÇALIŞMALAR YÜRÜTÜLÜYOR

Ordu Büyükşehir Belediyesi ile koordineli bir şekilde istişare ederek çalışmaların yürütüldüğünü ifade eden Belediye Başkanı Tavlı, bu kapsamda 2020 yılında birçok projenin hayata geçirileceğini söyledi. Tavlı, “Akçay mevkiinde yer alan vahşi depolama alanının rehabilite çalışmaları devam etmekte, Çamlık ile ilgili yapılan toplantılar sonrası bu yıl çalışmalar başlayacak. Kırsal kesimler ve şehir merkezinde yol çalışmaları artarak devam edecek. Atatürk Parkı’na müzikli su gösterisinden oluşan havuz projesi yapılacak. Bu ve benzeri projeler konusunda Büyükşehir Belediyemizle uyumu ve koordineli şekilde çalışmaktayız.” diye konuştu.

FAKÜLTE BİNASI İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLAYACAK

Üniversite alanının Ordu Üniversitesi’ne tahsisinin tamamlandığını söyleyen Başkan Hüseyin Tavlı, “Bundan sonraki süreç Ünyelilere ve bizlere düşmektedir. Tahsisin tamamlanmasının ardından biz Ünyeliler olarak bir fakülte binası sözü vermiştik. Bu fakülte binasını da inşallah 2020 yılında hemşerilerimizle, sanayicilerimizle, iş adamlarımızla ve yerel yönetim olarak hep birlikte Ünye’mize kazandırmanın ve temelini atmanın gayreti içinde olacağız.” dedi.

OSB’DE ALT YAPI PROJE İHALESİNE ÇIKILACAK

Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili kamulaştırma çalışmalarının tamamlandığını belirten Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, “Şu anda imar uygulama sürecini bekliyoruz. Hemen akabinde OSB alanının alt yapı proje ihalesine çıkacağız. Artık para bulabilir miyiz noktasını aşmış bulunuyoruz. Rutin zamanı en iyi şekilde kullanarak OSB’nin temellerinin en kısa zamanda atılmasının gayretinin içindeyiz ve artık sonuna geldik. 40 yıllık hayal olan ve bugün gerçekleşme aşamasına gelen OSB hayata geçirildiğinde Ünye’de iş ve istihdam taleplerinin azalacağını ve kentimize ciddi katkısının olacağını hep birlikte göreceğiz.” diye konuştu.

KÜLTÜR MERKEZİNİN TEMELİ 2020 YILINDA ATILACAK

Ünye’nin merakla beklediği Kültür Merkezi projesi hakkında da bilgi veren Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, temelin bu yıl atılacağını söyledi. Ankara ziyaretlerinde bu konu üzerinde hassasiyetle çalıştıklarını kaydeden Belediye Başkanı Tavlı, “Hem Genel Başkan Vekilimiz Prof. Dr. Sayın Numan Kurtulmuş’un bizzat ilgilenmesi, hem de Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Berat Albayrak’ın bu konu ile ilgili söz vermiş olması ile birlikte 2020 yılı bütçesinin mart ayı ile birlikte serbest bırakılmasıyla Kültür Merkezinin temelinin atılacağına inanıyorum.” dedi.

Başkan Tavlı’nın konuşmasının ardından belediyenin bir önceki yıl gelir ve giderleri ile bunlara ilişkin hesap kayıt ve işlemlerinin denetimi için 5 üye seçildi. Kapalı oylama usulüyle yapılan seçim sonrasında Denetim Kurulu Üyeliğine AK Parti Grubunun önerisi olan “Mustafa Fidan, Sema Kurt, Recep Güdek, Kerim Ateş ve Ahmet Dikici seçildi.

Meclis toplantısı, diğer gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından sona erdi. Haber: Soner ÖZDEMİR

 



  • Perşembe 17.3 ° / 7.4 ° Güneşli
  • Cuma 15.4 ° / 9.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 16.3 ° / 9.1 ° false