Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

“KAZANÇ EKSİĞİMİZ VAR!”

“KAZANÇ EKSİĞİMİZ VAR!”

“YARI YARIYA AZALDI!”

35 yıllık Kuaför olan Ferda Kuaför’ün sahibi Ferda Yüksel, Berber ve Kuaför Camiasının Pandemiden kötü etkilendiğini ve işlerinin yarı yarıya azaldığını açıkladı.

Sağlık açısından zor bir dönemden geçildiğini ifade eden Ferda Kuaför’ün sahibi Ferda Yüksel, “Bugünkü sürecimiz sağlık açısından ülke olarak zor bir süreçten geçiyoruz. İnşallah bu Covid-19 hastalığı da bir an önce bilim kurulları, hocalarımız dünya olarak aşı çalışmalarında en kısa sürede başarılı olurlar da, insanlara, bize, toplumumuza, herkese faydalı olur ve bu virüsten bir an önce kurtuluruz.” Dedi.

“İNSANLAR ÜZERİNDE HİZMET VERMEYE ÇALIŞTIK”

35 yılı aşkın berber ve kuaför camiasının içerisinde bulunduğunu belirten Ferda Yüksel,  “23 yıldır İş yeri sahibiyim. Tabii ki buraya kadar gelmemiz zor oldu. Tırnaklarımızı kazıyarak, aşınarak geldik. İnsanlar üzerinde hizmet vermeye çalıştık. Bugüne kadar başarılı olduğumuzdan eminiz, çünkü insanlar bizleri tercih etti.” dedi.

“ZOR BİR SÜREÇTEN GEÇİYORUZ”

Koronavirüs sürecinin Berber ve Kuaförler için zor bir süreç olduğunun altını çizen Ferda Yüksel, “Tabii ki yaşamımızı da etkilediği gibi, geçim sıkıntıları da oldu. Haliyle ödemelerimiz oldu,  yapmamız gereken eksiklerimiz oldu, kurum ve kuruluşlara yapmamız gereken ödemeler oldu. Tabii biz işverenler olduğumuz için ne kadar hükümet belirli bir süreye atlatsa bile bunun bir gün mutlaka ödemesi var.” Dedi.

“MESLEKİ AÇIDAN RİSK ALTINDAYIZ”

Mesleki açıdan risk altında olduklarını vurgulayan Ferda Yüksel, gerekli tedbirleri aldıklarını belirterek, “Bulaşıcı hastalık olduğu için insanlar korkuyor ve biz de bu meslekte virüs bulaşmasına eğimliyiz. Dikkat etmezsek, hijyen ortamı sağlamazsak ve sosyal mesafeyi sağlamazsak insanlara daha tez bulaşabilir. Gelen insanları temizlik açısından, hijyen açısından kontrol altına almazsak bizler için de tehlike arz ederdi. Bugüne kadar elimizden gelen imkanları sağladık. Umuyorum ki diğer Berber ve Kuaför arkadaşlarımız da ellerinden geleni yapmışlardır.” Dedi.

“İNSANLAR DA HALA KORKARAK GELİYOR”

Ferda Yüksel, Pandemi yasaklarının başladığında iki ay sürede kapalı olduklarını ve sonrasındaki ilk bir ay içerisinde de iş olmadığını açıkladı. Berber ve Kuaförlerin işlerinin yarı yarıya azaldığını da söyleyen Ferda Yüksel, “İş durumumuza baktığımız zaman yarı yarıya azaldı. Kaldı ki insanlar da hala korkarak geliyor. Keza düşen iş oranımız ile birlikte %50 gibi bir kazanç eksiğimiz var. Bu da geçim için ve artıya koymamız için geçerli bir şey değil. Memnun edici bir rakam değil.” Dedi.

“TÜM TEDBİRLERE UYUYORUZ”

İşyerinde tüm tedbirleri aldıklarını da sözlerine ekleyen Ferda Yüksel, “Bakanlığın vermiş olduğu, Bilim Kurulunun koymuş olduğu tüm tedbirleri aldık. Kendi işyerimizde kıyafetlerimiz olsun, maskelerimiz olsun, dezenfektanlarımız olsun, bütün tek kullanımlık havlu, peçete, kağıt havlu, jilet bütün her şeyimizi bulunduruyoruz. Ayrıyeten müşterilerimizi yönlendirebilecek sosyal mesafeleri korumak için tabelaları, yazılması gereken yazılarımızı camımıza ve işyerimize astık ve eksiklerimizi giderdik. İşyerimizde büyük bir titizlikle tedbirlere uyarak müşterilerimize hizmet ediyoruz.” Diyerek insanların gönül rahatlığıyla gelebileceklerini vurguladı.

Müşterilerine her türlü imkanı sağladıklarını da ifade eden Ferda Yüksel, “Bizlere gelenlere her konuda elimizden gelen bütün imkanları sağladık. Müşterilerin teveccühü bizleri bu yıllara kadar getirdi. Toplumumuza, milletimize, eşimize, dostumuza, arkadaşımıza bundan sonraki ve bugüne kadarki desteklerinden, ilgi ve alakalarından dolayı teşekkür ediyorum.” Dedi.

“KOL KOLA YÜRÜMEYİ ÖZLEDİK”

Sağlıklı günleri özlediklerini belirten Ferda Yüksel, “İnşallah bu konuda bu hastalığı atlatırız da yaşam olarak, toplum olarak, insan olarak güzel günlere kavuşuruz. Tokalaşmayı, insanlarla kucaklaşmayı özledik. Beraber gezmeyi, kol kola yürümeyi özledik. Hastaları ziyaret etmeyi, düğünleri özledik. İnşallah bunlara kısa süre içerisinde kavuşuruz, diye düşünüyorum.” Dedi. Özel Haber: Soner ÖZDEMİR

 



  • Cumartesi 18 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 17 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 21.3 ° / 8.8 ° Güneşli