Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

KARTLI SAYAÇ TUTMADI!

KARTLI SAYAÇ TUTMADI!

 

Bir süredir yeni aboneliklerde şart koşulan Baylan Kartlı Ön Ödemeli Su Sayaçları artık demode oldu. Ani bir kararla eski su sayaçlarına geri dönüldü.

KARTLI SU SAYAÇLARINDAN VAZGEÇİLDİ

Ordu Su ve Kanalizasyon İdaresi’nin (OSKİ) vatandaşa yeni aboneliklerde dayattığı Kartlı Sayaçlar’dan, yine OSKİ idaresinin verdiği kararla vazgeçildi. Artık yeni aboneliklerde OSKİ analog su sayaçları takmaya başlarken bozulan dijital kartlı sistem su sayaçlarının yerine de eski sistem yani analog su sayaçları takılıyor.

VAZGEÇİLME SEBEBİ BİLİNMİYOR

Adeta vatandaşa dayatılan kartlı su sayaçlarına vatandaşlar yüksek fiyatlar vermişken neden vazgeçildiği ise tam olarak bilinmiyor. Hatta eski sistemde su okuma elemanları ile kapı kapı dolaşılarak  faturalandırma işlemleri OSKİ’ye külfet getirdiği halde neden kartlı sistemden vazgeçildiğini vatandaşta anlamış değil.

YETKİLİLER AÇIKLAMA YAPMADI

OSKİ Genel Müdürlüğü’nden kartlı sistem su sayaçlarından vazgeçilme sebebini hakkında bilgi almak istediğimiz halde bir cevap alamadık. Kartlı su sayaçlarına sahip vatandaşlar, analog eski tip su sayacı takması halinde vatandaşın zararını kimden tazmin edeceklerini soruyorlar. Özel Haber: Soner ÖZDEMİR



  • Perşembe 17.3 ° / 7.4 ° Güneşli
  • Cuma 15.4 ° / 9.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 16.3 ° / 9.1 ° false