Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

KARADENİZ ODALARI DÜZCE’DE TOPLANDI

KARADENİZ ODALARI DÜZCE’DE TOPLANDI

 

46’inci Karadeniz Oda Başkanları Toplantısı Düzce SMMM Odası’nın ev sahipliğinde yapıldı. Toplantıya TÜRMOB Genel Sekreteri Yahya Arıkan, Karadeniz Odaları Platformu ve İSMMMO Başkanı Yücel Akdemir ve 25 Oda Başkanı ve Oda Yöneticilerinin katılımı ile 8 Şubat Cumartesi günü Düzce’de gerçekleşti. Toplantıya Ordu Mali Müşavirler Odasını temsilen Oda Başkanı Bahadır BAŞ ve Oda Sekreteri Mehmet Ender Sönmez Katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan; Karadeniz Odaları Platform Başkanı ve İSMMMO Başkanı Yücel Akdemir; Mesleğimizin sorunlarına çözüm bulmak Karadeniz Odaları arasında iş birliği ve dayanışmayı artırmak için bir aradayız.” dedi.

Düzce Mali Müşavirler Odası ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya ilişkin açıklamada bulunan Düzce SMMM Oda Başkanı Cem Yıldırım; “46. Karadeniz SMMM Oda Başkanları toplantısına ev sahipliği yapıyoruz. Bu kapsamda Karadeniz Bölgesi’nde 25 ilimizin oda başkanını ağırladık. Mesleki konularla ilgili istişarelerimizi yapıyoruz ve aynı zamanda şehrimizle ilgili bilgiler verip şehrimizin tanıtımıyla ilgili elimizden geleni yapıyoruz. Böylelikle her türlü etkinlikte Düzce’mizin her yerde yer almasını sağlamaya çalışıyoruz. En son bu organizasyonu 2012 yılında gerçekleştirmiştik. Dedi.

Toplantıya katılan TÜRMOB Genel Sekteri Yahya Arıkan, “Toplantı çok keyifli geçiyor dışarıda kar var. Düzce’nin çok daha güzel bir yer olduğunu gördük. Biz şehir merkezi olarak Düzce’yi biliyorduk fakat etrafındaki suyun takip ettiği yollar çok hoşumuza gitti. Depremden sonra yaraların sarılması ve hızla gelişmesi sevindirici. Ev sahipliğinden dolayı odamıza teşekkür ediyoruz. Ekonomik olarak umutlarımızı yitirmeyeceğiz. Ama geleceğinde çok aydınlık olduğunu söylemek mümkün değil. Herkesin ayağına göre yorganını uzatması gerekiyor. Emin adımlarla yolda yürümesi gerekiyor. Ben bu süreçte iş dünyasına en büyük önerim şu, mali müşavirlik çok sıkı bir denetim içerisinde gelişen ekonomik süreci takip etmeleri gerekiyor. Riski birlikte yürütmemizde büyük yarar var. 2020 zor bir dönem olacak. Çünkü elektronik bir dönüşüm süreci yaşıyoruz. Ya patlayacak ya çökecek. Şubat ayı çok tehlikeli bir ay. Evlerine dahi gidemeyen meslek mensuplarımız var. Şubat ayını atlatırsak aslında belki de geri kalan süreç daha iyi olacak diye düşünüyorum.” dedi.

Ordu Mali Müşavirler Odası Başkanı Bahadır Baş;‘‘ Ordu Mali Müşavirler Odası Başkanı Bahadır BAŞ;‘‘46'inci Karadeniz Oda Başkanları Toplantısı sonrasında yaptığı değerlendirmede şu açıklamalarda bulundu. Meslekte yaşanan gelişmeleri Karadeniz oda başkanları olarak birlikte değerlendirdik. Karadeniz Odalarının birlikteliği, mesleki sorunlara karşı birlikte çözüm üretmesi anlamında bu platform bence çok önemli. ‘‘Son dönemlerde gelir idaresi ve SGK iş birliği ile muhtasar beyanname ve SGK Bildirgeleri birleştirilerek MUHSGK ile gönderilmesine dair meslek mensupları olarak aylardan beri hazırlanmaktayız. Bu sistemin sorunsuz işleyebilmesi için kurumların alt yapılarını eksiksiz tamamlamaları gerekmektedir. Sistemde yaşanacak her sorun meslek mensuplarına stres getirecek, zamanın verimli kullanılmasını önleyecektir. Yeni düzenlemeler, kanunlar, tebliğlerin birçoğunda meslek mensuplarına yükümlülük doğurmaktadır. Bu düzenlemeler hazırlanmadan önce TÜRMOB ve Odaların görüşleri önerileri mutlaka alınmalı ve değerlendirilmelidir. Karadeniz Oda Başkanları toplantısında sürekli mesleki eğitim konusunu masaya yatırdık ve değerlendirdik. Platformun öneri ve talepleri bir rapor ile TÜRMOB aracılığı ile Kamu Kurum ve kuruluşlarına iletilecek. Platform toplantısına katılan katkı veren değerli oda başkan ve yöneticileri ile bizi ağırlayan Düzce SMMM Oda Başkanı, Oda Yöneticileri ve Oda çalışanlarına ilgileri için teşekkür ediyorum.’’ dedi. Haber: Furkan TOMAKİN



  • Cuma 15.4 ° / 9.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 16.3 ° / 9.1 ° false
  • Pazar 17.9 ° / 9 ° false