Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

İSTASYONDA DUVAR ÇÖKTÜ

İSTASYONDA DUVAR ÇÖKTÜ

 

15 Şubat 2020 Cumartesi günü saat 12.30 sıralarında, Çamaş’ın Örmeli Mahallesi Atatürk Caddesi’nde faaliyet gösteren akaryakıt istasyonuna ait akaryakıt tanklarının önündeki istinat duvarı yıkıldı.

Akaryakıt istasyonuna ait istinat duvarının yıkıldığı haberinin alınması üzerine, Vali Seddar Yavuz’un talimatlarıyla meydana gelebilecek olumsuzlara karşı gerekli tedbir ve önlemlerin alınarak AFAD, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü, İpragaz, BOTAŞ ve AKSA doğalgaz teknik personelleri bölgeye geldiler.

Yapılan inceleme sonucunda; akaryakıt istasyonuna ait akaryakıt tanklarının bulunduğu alandan başlayan ve idari bina ile pompaların bulunduğu alanı da etkileyen çökme ve yüzey deformasyonu tespit edildi. Bu haliyle akaryakıt tesisinin faaliyetlerini sürdürmesi uygun görülmeyerek tutanak tutularak akaryakıt istasyonu ile bulunduğu alan emniyet şeritleriyle kapatıldı. Akaryakıt tanklarında hasar meydana gelmediği boru hattında hasar meydana geldiği tespit edildi.

Bölgede toplam 9 bina olmakla birlikte 5 binada yaşayan olmadığı tespit edilirken yıkılan alandaki çökme hareketinin yer yer devam etmesinden dolayı patlama riskine karşı geçici olarak 4 binada yaşayan 12 vatandaş İlçe Kaymakamlığınca tahliye edildi. Tahliye edilen vatandaşlar tehlike sona erinceye kadar yakınlarının yanında ikamet edecek ve Fatsa-Gürgentepe karayolu ulaşıma geçici olarak kapatıldı.

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesine bağlı 2 araç 6 personel ve Emniyet güçleri tedbir amaçlı bölgede herhangi bir patlama ve yangına karşı bekletilmektedir.

Akaryakıt istasyonunun tankında bulunan LPG gazının çevreye zarar vermeden tahliyesi için 16 Şubat 2020 Pazar günü  çalışmalar başladı. Haber: Cemil ORDU



  • Cuma 15.4 ° / 9.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 16.3 ° / 9.1 ° false
  • Pazar 17.9 ° / 9 ° false