Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

İŞ BİLMEYENLER YÜZÜNDEN 'BEN YAPTIM OLDU' DENİLMEMELİDİR

İŞ BİLMEYENLER YÜZÜNDEN

 

MHP Fatsa İlçe Başkanı Murat Kaçak; “Evet, dış tehditler, deprem, diğer doğal afetler ve salgın gibi durumlarda ülke olarak tek yürek, tek yumruk olmak zorundayız. Ayrışmayı, partizanca davranmayı bir kenara bırakıp tek vücut olmayı bilmemiz gerekiyor.” Dedi.

MHP Fatsa İlçe Başkanı Murat Kaçak, siyasetin tüm kurumlarıyla beraber, Büyükşehir’in, Valilik’in, kaymakamlıklar ile bilumum STK’ların el birliği yapmak zorunda olduğunu beyan ederek Ülkenin bekası için günün birlik günü olduğunu vurguladı.

DEVLETİMİZ HİÇ OLMADIĞI KADAR GÜÇLÜDÜR

Başkan Kaçak, 15 Temmuz darbe girişiminde geçmişte yapılan tüm söylemleri, tüm olumsuz düşünceleri, gururu bir tarafa bırakan Devlet Bahçeli’nin, Ülkemizin bekası her şeyin üstünde olduğu düşüncesinden hareketle devletimize sahip çıktığını hatırlatarak yine herkesin hep birlikte hareket etmesi gerektiğini vurguladı.

Devlet Bahçeli’nin yine, Cumhurbaşkanı yardımcılığı olabilme imkânı varken, bazı bakanlıkları kendisinin belirleme hakkı dahi mümkünken, yeter ki devletim ayakta dursun, bizim isteğimiz ve şartımız yoktur dediğini ve bu sayede bugün devletimizin, hiç olmadığı kadar güçlü olduğunu ifade etti.

YEREL SİYASETTE ÇÖZÜM ODAKLI DEĞİLLER

Başkan Kaçak, yerel siyasette de bu ortak hareketi göremediğini söyleyerek, “Ancak yerel siyasette mevcut durum için aynı şeyleri söylemek mümkün değildir. Siyaset müessesesini Televizyonda gördüklerinden ve gazete haberlerden ibaret bilgilerle sınırlı, dava ve lider bilincinden uzak, parti disipliniyle hiç ilgisi olmayan, daha hayatının baharında, acemi arkadaşlarımız iş başına getirildiğinden, birleştirici, çözüm odaklı, istişare kültürünü özümsemiş bir yönetim sergilemeleri mümkün görünmemektedir.” Dedi.

Yerel siyasette ben yaptım oldu mantığı ile hareket edildiğini açıklayan Başkan Kaçak, kendi görüş ve düşüncelerinden başka kimsenin söylemlerine kulak asmamakta, seçim öncesi her cümle başında kullandıkları istişare kültüründen fersah fersah uzakta hareket edildiğini ifade etti.

Krizi kendilerince yönetmeye çalıştıklarını belirten Başkan Kaçak, “Şehrimizde birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde, yerel siyasetin aktörleri olan bu zatlar, krizi kendilerince yönetmeye çalışmakta, kimseye ihtiyaçları yokmuş edasıyla hareket edip, sosyal medya üzerinden, görüş beyan eden, fikrini yazan, olumsuzlukları aktaran kişileri siyaset yapmakla suçlamaktadırlar.” Dedi.

EGOLARINDAN SIYRILSINLAR

Herkesin el birliğiyle hareket edilmesini isteyen Başkan Kaçak, “Tüm bu yaşananları, siyasette yeni ve tecrübesiz olmalarına veriyor, memleketimizin huzuru ve menfaati için egolarından bir an önce sıyrılmalarını tavsiye ediyorum. Siyasette 51 yıllık geçmişe sahip olan Milliyetçi Hareket Partisi’nin okulu olan Ülkü Ocaklarında yetişmiş bir siyasetçi olarak diyorum ki, siyasetin tüm kurumlarıyla beraber, Büyükşehir, Valiliğimiz, kaymakamlıklarımız ve bilumum STK’lar el birliği yapmak zorundadır.” Dedi.

VATANDAŞIN MENFAATİNE ÇÖZÜMLER ÜRETİLSİN

Bu krizde vatandaşın menfaatine çözümler üretilmesini de isteyen Başkan Kaçak, “Siyaset kurumu vatandaşımızın menfaatine çözümler üretmek zorundadır. Genel olarak alınan kararları uygulamakla yetinmek, yerel siyasetin çözüm üretiminde yetersiz olduğunun kanıtıdır. Mesela OSKİ, 2 veya 3 ay su faturası almıyorum dese ne kaybeder. Belediyeler kiracılarının borçlarını 2 – 3 ay almasa ne olur. Belediyeler, piyasaya olan borçlarını öncelese, acilen ödese ne kaybeder.” Dedi.

Başkan Kaçak, son olarak “Bizim derdimiz hep Türkiye’dir, hep Fatsa’dır. İçinde bulunduğumuz bu süreçte vatandaşımız için biz de ne yapabiliriz diye çırpınıp duruyoruz. İstediğimiz tek şey, halkımızın huzuru, mutluluğudur.” Diyerek halk için mücadele verdiklerini belirtti. Haber: Soner ÖZDEMİR



  • Cuma 15.4 ° / 9.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 16.3 ° / 9.1 ° false
  • Pazar 17.9 ° / 9 ° false