Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

İLÇELER PROJE İLE HAYAT BULACAK

İLÇELER PROJE İLE HAYAT BULACAK

 

Bolaman Havzası Rehabilitasyon Projesi kapsamında gelen Dünya Bankası Heyeti ilçeleri gezerek çalışmaya başladılar.

Gölköy, Gürgentepe, Çamaş, Fatsa, Aybastı ve Kabataş ilçelerini gezen heyet buralarda bilgilendirme toplantılarına katıldılar. Heyete TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı ve AK Parti Ordu Milletvekili Opr. Dr. Şenel Yediyıldız da eşlik etti.

 

GÜRGENTEPE’DE VATANDAŞLARLA BİRARAYA GELİNDİ

Bolaman Havzası Rehabilitasyon Projesi kapsamında Kaymakamlar, Belediye Başkanları ve diğer kamu kurumları temsilcileriyle Gölköy ilçesinde toplantıya katılan Dünya Bankası Heyeti daha sonra Gürgentepe’de Kaymakam Nursel Özdemir ve Belediye Başkanı Yaşar Şahin'inde hazır bulunduğu toplantıda vatandaşlarla biraraya geldi.

Gürgentepe’den sonra Bolaman Havzası Rehabilitasyon Projesi kapsamında Çamaş Kaymakamı Akın Oruç ve Belediye Başkanı Mahmut Ayparçası ile de görüşen heyet daha sonra Fatsa’da toplantıya katıldı.

 

PROJEDEN BEKLENTİLER ANLATILDI

Bolaman Havzası Rehabilitasyon Projesi kapsamında düzenlenen Fatsa'daki programa AK Ordu Milletvekili Türkiye Büyük Millet Meclisi Sağlık Komisyonu Başkanı Dr. Şenel Yediyıldız, Kaymakam Ömer Lütfi Yaran ve Dünya Bankası Yöneticilerinin katılımı ile “Bolaman Havzası Rehabilitasyon Projesi” toplantısı gerçekleşti. Kaymakamlar, Belediye Başkanları ve ilgili Kamu Kurumlarının temsilcilerinin katıldığı toplantıda Dünya Bankası heyetine Projeden beklentiler anlatıldı.

“OLUMLU VEYA OLUMSUZ SÜREÇLERİN HEPSİNİ HİSSEDİYORUZ”

Toplantının açılış konuşmasını yapan Fatsa Orman İşletme Şefi Sevil Şen, “180 yıllık geçmişi ile Orman Genel Müdürlüğü’nün esas paydaşı ve yürütücüsü Bolaman Havzası Projesinin Fatsa kısmındayız. Bu projenin Bolaman adını almasındaki neden ilçemizden kaynaklanmaktadır. Dünya Bankası yetkililerine geldikleri için çok teşekkür ediyorum. Dünya Bankası yetkilileri önceki yaptıkları projelerde incelediğim kadarıyla Brezilya olsun, Fas olsun, Çin Projeleri olsun katılımcı paydaşları çok önem vermişler. Bu anlamda gelen belediye başkanlarımıza ve ilgili kurumlarımıza bizlerle birlikte oldukları için teşekkür ediyorum. Biz bu projeyi duyduğumuzda İbrahim Etem Kibar Başkanımızla çok heyecanlanmıştık. Fatsa havzası bu bölgenin bu coğrafik jeolojik yapının hepsinin alt havzası, diğer ilçelerin abisi hükmüyle arka havzamızın genişliği sebebiyle yukarıda yaşanan olumlu veya olumsuz tüm olayların vuku bulduğu noktadayız dolayısıyla arka ilçelerde yaşanan olumlu veya olumsuz süreçlerin hepsini biz burada hissediyoruz.” dedi.

İSTİHDAM SAĞLANMASINI PLANLIYORUZ

Belediye Sosyal Tesislerde gerçekleşen toplantıda ev sahibi olarak konuşan Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, “Bolaman Havzasını susuzluk, sel, heyelan, kırsal göç gibi problemlerinden arındırarak tarım, hayvancılık, turizm ve orman unsurlarıyla zenginleştirip yöre insanına ekonomik istihdam sağlanmasını planlıyoruz.” dedi.

 

“TÜRKİYE’DE ÖRNEK GÖSTERİLEBİLECEK”

Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar ise yaptığı konuşmada, “Bölgemiz adına böyle bir projeye ev sahipliği yapmak bizleri gururlandırıyor. Adını Bolaman’dan alan Bolaman Havzası Projesi  başta bölgemiz olmak üzere tüm Ordumuza hayırlı olmasını diliyorum. Proje tamamlandıktan sonra Türkiye’de örnek gösterilebilecek, yaşam merkezlerinden bir tanesi olacağını düşünüyorum. Bu proje kapsamında hayalimizde olup acaba yerel imkanlarla başarabilecek miyiz diye düşündüğümüz bir çok şeyi hayata geçirebileceğimizi düşünüyorum. Her ilçemizin proje kapsamında bulunan bizim merkez ilçemizde de proje ile alakalı oldukça önemli bir rol oynayacağını düşünüyorum. Bolaman Irmağımızın Karadeniz’e ilçemizden dökülüyor olması bu bağlamda ilçemizin havza bazlı bütün sorunlarına yükünü taşıdığını gösteriyor. Tüm ilçemizde olan sorunlar Fatsa ilçemizde birlikte son buluyor. 120 bin  nüfuslu ilçemizin içme suyu kullanımını Bolaman Deresinde bulunan 6 tane su kuyusundan karşılanıyor. Bu bağlamda özellikle yoğun yağışların olduğu dönemde içme suyu kaynaklarının kirlenmesi aşırı sel baskınlarının olduğu dönemlerde bu depoların zarar görmesi ve 120 bin nüfuslu ilçemizin özellikle içme suyu anlamında mağduriyetler yaşamasına sebep oluyor. Meşebükü su kuyuları olarak ve Taşlıca su kuyuları olarak gösterdiğimiz su kuyularımız Bolaman Irmağı üzerinde bulunuyor. Bu havzada bulunan tüm sorunu bu derelerden geçtiğini de net bir şekilde görebiliyoruz, aynı şekilde arıtma tesisimiz de bu projenin içerisinde. Aynı zamanda Bolaman ırmağımızın güzergahında bulunan Organize Sanayi Bölgesi olarak tabir ettiğimiz yatırımcılarımızın bulunduğu ve içerisinde yaklaşık 6 bin kişinin istihdam edildiği Organize Sanayi Bölgemiz var. Su taşkınları olduğu dönemde buradaki yatırımcılarımız selden çok ciddi zararlar gördüler. Burada bulunan fabrikalarda dünyanın 56 ülkesine ihracat ürünleri sevk ediliyor. Organize Sanayi Bölgemizin yeni kamulaştırmalarla birlikte bölgenin önemli yatırım merkezlerinden bir tanesi, en önemli istihdam merkezlerinden bir tanesi olacak. Kısa vadede 10 istihdamın sağlanacağını da belirtmek isterim fakat geçmişte yaşanılan olumsuz durumlarda bazı yatırımcılarımız buraya gelmekte endişe ediyor, birçok uluslararası şirket ilçemizde faaliyet gösteriyor.” diye konuştu.

 

BÖLGENİN GELİŞMESİ İÇİN ÖNEMLİ

T.B.M.M Sağlık Aile Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı AK Parti Ordu Milletvekili Dr. Şenel Yediyıldız, “Projeyi Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Mehmet Hilmi Güler’in startı ile başlattık. Ekonomik açıdan ve bölgemizin gelişmesi açısından oldukça önemli bir proje. Bu proje Türkiye’de örnek gösterilecek bir proje olacak. Hükümet olarak Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımızın öncülüğünde başlatılan projeyi sonuna kadar destekliyoruz. Aynı desteği Dünya Bankası’ndan da bekliyoruz” diye konuştu.

 

DÜNYA BANKASI HEYETİ AYBASTI’DA

Bolaman Havzası Rehabilitasyon Projesi kapsamında inceleme ve bilgilendirme gezilerine devam eden Dünya Bankası Heyeti Aybastı Heyelan Bölgesi’nde ve Uzundere Göleti’nde incelemelerde bulundu.

Bolaman Havzası Rehabilitasyon Projesi kapsamında Aybastı’ya gelen Dünya Bankası Heyeti, TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı ve AK Parti Ordu Milletvekili Opr. Dr. Şenel Yediyıldız, Aybastı Kaymakamı Muhammet Şükrü Pekpak, Belediye Başkanı Beytullah Geçtan ve Kamu Kurumlarının temsilcileri ile birlikte Aybastı Heyelan Bölgesinde ve Uzundere Göleti’nde incelemelerde bulundu. Ardından Dünya Bankası Heyeti ile beraberindeki ekip Kabataş’ta incelemelerde bulunmak üzere Kabataş İlçesine hareket ettiler. Haber: Soner ÖZDEMİR



  • Cuma 17.8 ° / 9.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 18 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 17 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı