Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

İLAHİ DİNLETİSİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

İLAHİ DİNLETİSİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Ordu İl Müftülüğü Dini Musiki Korosu Yunus Emre ilahileri dinletisi gerçekleştirildi.

Ordu İl Müftülüğü tarafından Ordu Kültür Sanat Merkezinde Dini Musiki İlahi Korosu ile Yunus Emre İlahileri Dinletisi gerçekleştirildi.

Açılış konuşmasının akabinde sözlerin en güzeli Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda İl Müftüsü Dr. İsmail Çiçek selamlama konuşması yaptı.

İl Müftüsü Çiçek; “Bismillahirrahmenirrahim. Hamd yaratıp, yaşatan kulu kılıp müminlerden edene. Salat Rabbimizi bize eksiksiz tanıtana. Selam öğrettiği yolda iyi kulluk çıkaranların üzerine. Sayın Valim, rektörüm, müdürlerim, hocalarım, kıymetli kardeşlerim hepiniz Yunus Dinletisine hoş safa geldiniz. Evet, Kitab’ın sözlerinden sonra Yunus’un sözlerinden önce konuşmanın ne kadar zor olduğunu biliyorum. Sadece teşekkür edip yerime oturacağım. Evet, bizim Yunus, nefes almanın buğdaya bağlı olduğunu zannettiği dönemlerde, Hacı Bektaşi Veli’nin huzuruna gider, buğday isteği verir. Mesele nefes almaksa, nefes vereyim derler. Algılayamaz buğdayı tercih eder. Yola revan olunca fark eder. Özrünü beyan için Hacı Bektaşi Veli’nin huzuruna yeniden dönü verir. Derler ki senin nefes Abdul pembeye dönüştü. Ona geçti. Yunus Emre Er olabilmek için 30 yıl doğru eşiği çıkarır. Sonra öyle bir nefes alır ki yüzlerce yıl sonra verdiği nefes binlerce insana can olur. Peygamberimiz buyururlar ki; Söz büyüleyicidir. İcrasını Yunus’ta görürüz. Peygamberimiz buyururlar ki; Güzel seslerinizle Kur’an-ı daha ziyade güzel okuyunuz. Yunus’un özel sözleri birde musiki ile birleşince terennüm edilince ziyadesiyle etkileyici olur. Evet, bu gün hocalarımız Yunus Emre’mizin bizim Yunus’un sözlerini terennüm etmeye gayret ediyorlar. Bu koroyu size sunacaklar. Ben bu güzel organizasyonu tertip eden düzenlememize vesile olan Valimize, Kültür Müdürümüze, hocalarımıza katkı sunan herkese şükranlarımı arz ediyorum. Hayırlı dinlemeler diliyorum” dedi. 

Müftü Çiçek’in konuşmalarının akabinde İl Müftülüğü Dini Musiki İlahi Korosu tarafından Yunus Emre’nin sözlerinden olan 12 eser okundu. Salonu tıklım tıklım dolduran vatandaşlar ve gençler programın sonuna kadar özenle takip ettiler. 

Program sonunda Ordu Valisi Muammer Erol koro adına, Musiki Koro Şefi Hüseyin Dikçi’ye çiçek takdim ettiler. Program çekilen veda fotoğrafı ile sona erdi.

Haber Merkezi

 



  • Cumartesi 18.1 ° / 10.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 20.6 ° / 11.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 18.9 ° / 11.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı