Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

HOCALI KATLİAMI UNUTULMADI

HOCALI KATLİAMI UNUTULMADI

Ordu Üniversitesi Türkeli Tarih Kulübü tarafından, 1992?de Azerbeycan?da Ermeniler tarafından gerçekleştirilen "Hocalı Katliamı Anma Programı" düzenlendi.

Ordu Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen Hocalı Katliamı anma programına Fen Edebiyat Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Öznur Ergen Akçin, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Derya Bostancı, Türkeli Tarih Kulübü akademik danışmanı Doç. Dr. Sadullah Gülten, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Azeri Milli Marşı ile başlayan programda 26 Şubat 1992 tarihinde Azerbaycan’ın Dağlık Karabağ Bölgesi’nde bulunan Hocalı kasabasında, toplu şekilde katledilen Azeri soydaşlarımız anıldı. 24 yıl önce Hocalı kasabasında meydana gelen katliam ve yaşanan acılar hakkında dinleyicilere bilgiler verilerek Ermeni kuvvetlerince gerçekleştirilen olayda birçok sivil insanın öldürüldüğünden bahsedildi. Katliamın üzerinden yıllar geçmesine rağmen bu elim olayın hafızalara kazındığı ve yaşananların unutturulmayacağı ifade edildi. Ayrıca Azerbaycan ve Türkiye’nin dostluklarının çok büyük olduğunu ve her zaman birbirini seven ve sahiplenen milletler olacaklarından söz edildi.

Hocalı Katliamı'nı anlatan sinevizyon gösterisi ile devam eden program, kulüp öğrencilerinin günün önemine dair okudukları şiirlerle sona erdi. 

SONER?ÖZDEMİR



  • Perşembe 17.3 ° / 7.4 ° Güneşli
  • Cuma 15.4 ° / 9.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 16.3 ° / 9.1 ° false