Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

HİZMET YAPMAKTAN BAŞKA BEKLENTİM YOK

HİZMET YAPMAKTAN BAŞKA BEKLENTİM YOK

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) Başkanı Servet Şahin, oda başkanlığına geldiğinden bu güne kadar bir çok projeye imza attıklarını belirtirken, Karadeniz?e, Ordu?ya yakışır bir son sistem binanın yapıldığını söyledi.

-Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) Başkanı olarak sizi tanıyabilirmiyiz?

21.07.1951 yılında Ordu’da doğdum. İlk ve Orta öğrenimini Ordu’da tamamladıktan sonra İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesine girdim. Bu fakülteden 1973 yılında mezun oldum. Aynı yıl ilimizde Eczanesi’ni açarak iş hayatına atıldı. 40 yıldır eczacılık mesleğini yapman, 30 yıldan fazla OTSO’da görev almış, 10 yıl yönetim kurulu başkanlığı yapmış, 4 yılmeclis başkanlığı yapmış, esas mesleği eczacılık olan, ancak yan meslek olarak iyi bir fındık üreticisi olan, kendisine bağlı inşşat şireketi olan, Ordu’da yarım asırlık bir geçmişe sahip bir iş adamıyım. 

 

-Başkan olarak ve şahsi olarak amaçlarınız nelerdir?

Benim önceliğim meslek olarak Ordu’nun en iyisi olmaktı. Ben bütüm meslektaşlarıma saygı duyuyorum, hepsi mesleklerinde en iyi olmaya çalışmıştır. Ben eczacılık mesleği ile Ordu’da en çok vergi veren bir şahsi firma sahibiyim. 20 defadan fazla il bazında ilk 5’te yer almışımdır. Mesleğimi en iyi yapmaya çalışan, kazandığının hakkını vermek isteyen, mesleğini zevkle yapan, halaönceliğimi eczaneme vermekteyim. Hatta hala bazı sabahlar eczaneyi kendim açıyorum, işim olmadığı sürece orada bulunuyorum.  Ayrıca Ordu2nun bütün faaliyetlerinde yer almaya çalışmış bir şahsım. 

 

-Ordu Ticaret ve Sanayi Odasının kaç üyesi var?

Ordu Ticaret ve Sanayi Odasının 4 bin civarında üyesi bulunmaktadır. 

 

-Yeni yapmış olduğunuz OTSO binası hakkında bilgi verir misiniz?

Ben üçüncü dönem oda başkanlığı yapıyorum.  Odamızın bir binaya ihtiyacı vardı, çok şükür 6 bin 500 metre kare kapalı alanı olan, son teknoloji ile yapılmış modern bir oda binasına kavuşturduk. Binanın birinci katı fuar alanı, ikinci katı çalışma ofisleri, üçüncü katında yönetim ve yönetime bağlı birimler bulunan, dördüncü katta da gene odamıza katkıda bulunan kuruluşlara ayırmış olduğumuz bir alanımız var. Gene bodrum katta eğitime dönük siensi tezgahı, overlok tezgahı olan bir kuruluş yapmaya çalışıyoruz. Şu anda binamıza yavaş, yavaş geçmekteyiz. İnşallah, bu ay sonu yeni binamızda olacağız. Bir kısım noksanlarımız var, ama binamızı bitirdik çok fazla bir eksiğimiz kalmadı. Ben oda binamızın şu anda Ordu’nu en güzel yerinde, 4 dönüme yakın arazi üzerine, 1200 metre tabanlı 5 katlı binasını yaptık. Belki de bu bina sayesinde, Ordu’nun 100 sene Ordu Ticaret ve Sanayi Odasına ihtiyacı olmayacaktır. Bu Ordu’ya yapılan bir hizmettir. Bizler gelip geçiciyiz. Bu hizmetin yapımında emeği geçen yönetim kurulumuza, yönetimimize, meclisimize, çalışanlarımıza ve bütün Ordu’ya teşekkür ediyorum. Ben ve arkadaşlarımla beraber, Ordu’ya çok güzel bir eser kazandırdığımıza inanıyorum.

 

-Şimdiye kadar aktiviteleriniz oldu mu?

Şu anda odamız oda tarihinde en çok proje üreten, bir tticaret ve sanayi odasıyız. Sadece bu yıl içerisinde, fındıkla ilgili 1 projemiz Ekonomi Bakanlığından 3 miyon EURO’luk, fındık ürününde tanıtımı, fındık ürünündeki verimlilik, tüketimdeki verimlilik, sanayide ki kullanım alanlarının genişletilmesi ile ilgili bir projemiz geçti. Yani Ordu tarihinde Ordu Ticaret ve Sanayi Odası olarak 100 yıllık tarihinde 300 bin EURO’luk projesi geçmemiştir. Ben 1 yılda sadece tek bir projeyle 3 milyon EURO geçirdim. Benim başkanlığım döneminde 20’ye yakın projeyi bizzat biz hazırladık, en az 50’ye yakın projeye de proje ortağı olduk. Biz hakkımız olanı, kalkınma ajansından, Avrupa Birliği projelerinden, ekonomi bakanlığı projelerinden almaya çalıştık. Ben oda başkanlığı döneminde, odamız neyi elde etmek istedi ise bizzat elde ettim. 

 

-Önümüzdeki süreç içerisindeki projelerinizi öğrenebilir miyim.?

Mayıs ayının 25’inde genç girişimcilere hibeye programı var. Bu program hakkında Türkiye Odalar Borsalar Birliğinin Ekonomi Üniversitesinin öğretim üyeleri gelerek nasıl proje yapacaklarını, nasıl destek alacakları konusunda bilgilendirme toplantısı yapacaklar. Bu zaman kadar biz Büyükşehir Belediyemizin, Ordu Valiliğinin, Ordu Üniversitesinin, her zaman proje ortağı olduk. Mesela, Gülyalı’ya yapılan çikolata parkın proje ortağıyız, bir de yüzde 15 maddi ortağıyız. 

 

-Çalışmalarınızı Ordu Halkına duyurma noktasında hangi materyalleri kullanıyorsunuz?

Çalışmalarımızı Ordu halkına duyurmakiçin site aracılığıyla ve medya yoluyla ulaştırıyoruz. Ordu küçük yer siz ne zaman bizlerden bilgi isteseniz, biz sizlere yardımcı olmaya çalışıyoruz. Ben bizzat basını kendim seviyorum. Belki benim oda başkanlığı dönemimde en küçük basın dahi ayda bir de yayın yapmış olsa odamıza üye yapmışımdır. Ayriyeten odamıza kayıtlı olan üyelerimizden de kayıt ücreti almamışımdır. Ayrıca hem kendi iş yerimde, hem de odamda bütün basın kuruluşlarının yayınları vardır. Tüm dergilerine gazetelerine abone olmuşumdur. Buna rağmen, kalkıp yapılan odamızın reklamını doğru dürüs yapılmadı. Bu oda başka bir ilin odası olsaydı, 10 defa reklamı yapılmıştı. Biz Türkiye’nin en iyi 10 odasından bir tanesini yaptık, hala binamızı basın tam olarak gezmedi. 

Biz odamıza üye olmak isteyeni üye yapıyoruz. Biz zorla kimseyi üye yapmıyoruz.elimizden geldiğince üyelerimizin problemlerini çözmeye çalışıyoruz. Bizim bir beklentimiz yok. Ben oda başkanlığı dönemimde hiç bir zaman oturum parası almadım. Kalkıpta özel bir konu hakkında odamı kullanmadım. Son iki yıla kadar kendi şahsı aracımı, makam aracım olarak kullandım. Benim hizmet yapmaktan başka bir beklentim yok.



  • Cuma 15.4 ° / 9.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 16.3 ° / 9.1 ° false
  • Pazar 17.9 ° / 9 ° false