Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

“HER ORGAN YENİ BİR HAYATTIR”

“HER ORGAN YENİ BİR HAYATTIR”

 

 

Ordu Valisi Seddar Yavuz, Ordu İl Sağlık Müdürlüğü’nce düzenlenen "Bağışladığınız Her Organ Yeni Bir Hayattır" konulu konferansa katılarak konferansın sonunda organ bağışında bulundu.

Organ bağışının önemine dikkat çekilen konferansa Ordu Valisi Seddar Yavuz, Altınordu Kaymakamı Niyazi Erten, Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören, Ordu Müftüsü Mürsel Öztürk, SGK Ordu İl Müdürü Mehmet Yaşar Günay, Ordu Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç, Ordu Tarım ve Orman İl Müdürü Kemal Yılmaz, Ordu Kültür ve Turizm İl Müdürü Uğur Toparlak, Ordu Sağlık İl Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu, Sağlık-Sen Ordu İl Başkanı Ahmet Yılmaz, protokol mensupları ile vatandaşlar katıldı.

 

“DAHA ÇOK YOL KAT ETMEMİZ GEREKİYOR”

Açılış konuşmasını yapan Dr. Mustafa Kasapoğlu, “Bugün organ yetmezliklerinin tek tedavisinin organ nakli olduğunu hepimiz bilmekteyiz. Ama plana baktığımızda organ bağışı noktasında biz ülke olarak da il olarak da çok mesafe kat etmiş durumda değiliz. Bugün geldiğimiz nokta Avrupa’nın ve dünyanın gerisindeyiz.” Diyerek organ bağışı noktasında daha çok yol kat etmemiz gerektiğine vurgu yaptı.

Programda bir konuşma yapan Ordu Valisi Seddar Yavuz, Organ bağışı yapan her insanın nakil bekleyen nice hastalara umut olduğunu söyledi. Vali Yavuz, “Organ bağışı en kutsal olan yaşama hakkını devam ettirme çabasıdır. Bu nedenle organ nakli konusunda vatandaşlarımızı bilinçlendirmek, organ nakline teşvik etmek için gerekli çalışma ve gayret gösterilmelidir” dedi.

Samsun Bölge Koordinasyon Merkezi Koordinatörü Dr. Mehmet Kazak organ naklinin genel durumu hakkında konuşma yaptı. Koordinatör Kazak, 30 bine yakın organ ve doku nakli bekleyen insan olduğuna dikkat çekerek organ nakli konusunda bir kişinin 7-8 kişiye umut olabileceğini söyledi.

19 Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Ana Bilim Dalı Yoğun Bakım Servisi Sorumlusu Prof. Dr. Fatma Ülger Beyin Ölümü konusunda bilgilendirme yaptı. Beden ölümü ve Beyin ölümü diye iki çeşit ölümün olduğunu açıklayan Prof. Dr. Fatma Ülger, ancak beyin ölümünün meydana geldiğinde organ naklinin mümkün olduğuna vurgu yaptı.

Ordu Müftüsü Mürsel Öztürk de organ bağışının dini yönü hakkında bir konuşma yaparak dinen caiz olduğuna vurgu yaptı. Ordu Valisi Seddar Yavuz da organ bağışında bulunarak destek oldu. Programın sonunda katılımcılara plaket verildi. 2019 yılında en çok bağışçı kazanımında bulunan personele de teşekkür belgesi verilerek program son buldu. Haber: Soner ÖZDEMİR

 

 



  • Cuma 22 ° / 11.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 18.1 ° / 10.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 20.6 ° / 11.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu