Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ!

HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ!

Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, “Fatsa tarihinde görülmemiş çalışmalar gerçekleştirdik” dedi.

Fatsa’nın 89 mahalle muhtarı Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar’a yeni dönem için hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. 

Belediye Meclis Salonunda tüm mahalle muhtarlarını yeni seçilmelerinden dolayı tebrik eden Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar’a Muhtarlar Derneği Başkanı Abdullah Hafızoğlu tüm muhtarlar adına çiçek takdiminde bulundu. 

“TOPLUMDA EN ZOR GÖREVİ MUHTARLAR YAPIYOR”

Hayırlı olsun ziyaretinde muhtarlara hitaben konuşan Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, “Seçimlerin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Muhtarlarımız büyük bir seçim yarışı için mücadele verdi. Muhtarlarımızın bir siyasi kimliği yok. Ben hiçbir zaman ilişkilerimize de siyasi bir ayrım yapmadım. Muhtarlarımızı bundan sonraki süreçte hangi görüşten hangi düşünceden olursa olsunlar şehrimize el birliği ile hizmet etmelerini öneriyorum. Seçimlerde en ufak bir karmaşaya meal vermeden süreç yaşayan muhtarlarımıza teşekkür ediyorum. Belki toplumda muhtar ne yapıyor diye duyulabilir ama şuna emin olun ki toplumda en zor görevi muhtarlar yapıyor. Bu iş hizmete bakılsaydı muhtarlarımızın yüzde 80’i-90'ı görevine devam ederdi. Çünkü biz 90 yılda yapılmayan hizmeti bu 5 yılda Yedaş’ından Telekomununa tüm kurumlarımızdan ne kadar hizmet varsa almaya çalıştık.” dedi. 

“TÜM KURUMLARLA İŞ BİRLİĞİMİZ BİZE HİZMET KAZANDIRDI”

Gerek yerel yönetimlerden gerek genel yönetimleri ile olan işbirliği ile çok önemli hizmetler aldıklarını ifade eden Başkan Kibar, “Eski atıl durumda bulunan özel hastanenin toplum sağlığı merkezine dönüşmesine, eğitim yatırımlarından sağlık yatırımlarına, ağır ceza mahkemesinin şehrimize kurulmasına kadar Devlet Su İşlerinden karayollarına kadar alınabilecek ne varsa ikili ilişkilerimiz var gücümüzle almaya çalıştık. Gayret ettik, çok büyük hizmetler yapıldı. Organize Sanayi Bölgesi güzergahına bir tane köprü, Fatsa'dan Ilıca'ya kadar olan 10 kilometrelik güzergahta yol genişletmesi sıcak asfalt ve V kanalı çalışması, Fatsa'dan Çamaş sapağına kadar olan olan güzergaha 13 kilometrelik yol genişletme, sıcak asfalt çalışması ve Fatsa'dan İslamdağ'a kadar olan 18 kilometrelik yol genişletme ve sıcak asfalt çalışmaları yapıldı. Bu çalışmaları karayollarından aldık şimdi kavşak düzenleme çalışmalarına başladık. Devlet Su İşleri Müdürlüğümüz, Büyükşehir Belediyemiz be belediyemiz işbirliği ile Fatsa'mıza muhteşem bir Kapalı Pazar Yeri kazandırdık. Şehrimize birçok büyük ilde olmayan büyük bir mezbaha kazandırdık. Uzunkum Plajı, Çerkezler Tepesi, Millet Bahçesi gibi yaşam alanlarını milletimizin hizmetine kazandırıyoruz. Diğer taraftan belediyemizde araç kiralama dönemine son vererek söz verdiğimiz gibi 60 ayda 60 tane hizmet aracını belediyemiz envanterine kazandırdık.” diye konuştu. 

“ZOR BİR 5 YIL GEÇİRDİK”

Pandemiden depremine, sel felaketine, kültürden sanata spora kadar her branşta ellerinde ne geliyorsa hiçbir şekilde mazeret üretmeden hangi kurumdan ne alınabiliyorsa vatandaşların hizmetine sunmaya çalıştıklarını belirten Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, “Çok zorlu bir 5 yılı geride bıraktık. Önümüzde çok zorlu bir, bir yıl olduğunu düşünüyorum. Gerek deprem bölgesinin hızlı bir şekilde yaraların sarılması noktasında, uygulanan tasarruf tedbirleri, gerekse yaşamış olduğumuz pandemi sonrası ekonomik olumsuzluklar, deprem sonrasındaki ekonomiye yansımaları, dünyadaki savaş gerginliğinin ekonomiye yansıması ile birlikte önümüzdeki bir yıllık sürecin de zorlu geçeceğine inanıyorum. Ama geriye dönük baktığımızda kriz yönetimi noktasında başarılı çalışmalar yaptık. Gerek grup yollarımız gerek ara yollarımız, sıcak asfaltlardan beton yollara kadar Fatsa tarihinde yapılmamış çok büyük hizmetleri vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Sürekli altyapıları çalışmaları ötelenen bir şehirden bugün Büyükşehir Belediyemiz, OSKİ Genel Müdürlüğümüz, Yedaşımızla, Telekomumuzla, Aksamızla hangi kamu kurumundan ne alınacaksa tüm altyapı yatırımlarının büyük ölçüde tamamlandığı bir noktaya geldik.” dedi.

“KOKARCA İLE MÜCADELE EDECEĞİZ” 

Fatsa’nın en önemli kazanımının çöp sahasının kapatılması olduğunu sözlerine ekleyen Başkan Kibar, “Çok şükür bugün şehrimizde artık çöp kokusu yok. Doğalgaz yatırımlarımız yüzde 99'a ulaştı. Çerkezler Tepesi, Millet Bahçesi gibi önemli yatırımların tamalanması için çalışmalarımız devam ediyor. Taşlıca yaşam alanımız modernize edildi ve şehrimizin turizm destinasyonu noktasında çok önemli konuma geleceği günlere doğru gidiyoruz. Şehrimiz geçmiş dönemde 5 yıllık süreçte birlik ve beraberlikle çok büyük kazanımlar elde etti ve bundan sonraki 5 yıllık dönemde de yine birlik ve beraberlik içerisinde büyük kazanımlar elde edeceğimize inanıyorum. Şimdi ilk olarak öncelikli olan çalışmalarımızı planlıyoruz. En önemli önceliğimiz ise geçen dönemki yaz ayında bedelini hem ekonomik olarak hem vatandaşımızın huzursuzluğu anlamında yaşadığımız Kokarca mücadelesine devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Haber: Furkan TOMAKİN

 



  • Pazartesi 18.9 ° / 11.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 19 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 18.9 ° / 11 ° Orta kuvvetli yağmurlu