Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

HALK, VALİSİNE SAHİP ÇIKTI!

HALK, VALİSİNE SAHİP ÇIKTI!

Bayram ziyaretleri kapsamında Ordu?ya gelen ve dönüşte 14 kişilik ekibiyle Ordu Giresun Havaalanında VIP?ten geçmek isteyen Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu?nun kurallar gereği VIP?ten geçemeyeceği hatırlatı

Bayram ziyaretleri kapsamında Ordu’ya gelen ve dönüşte 14 kişilik ekibiyle Ordu Giresun Havaalanında VIP’ten geçmek isteyen Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu’nun kurallar gereği VIP’ten geçemeyeceği hatırlatılınca, Ordu Valisine küfür ettiği ve görevli memurlara hakaret etmesinden dolayı Ordu halkı Vali Seddar Yavuz’a ve görevlilere sahip çıktı.

Bu konuda gerek sosyal medya üzerinden açıklama yapan, gerekse savcılığa suç duyurusunda bulunanlar olurken, Ordu Valisi Seddar Yavuz da kendisine küfür eden Ekrem İmamoğlu’ndan şikayetçi olarak dava açtı.

 

 “VIP KRİZİ ŞEKLİNDE LANSE EDİLMESİNİ DE DOĞRU BULMUYORUZ”

Bayram ziyaretleri kapsamında Ordu’ya gelen Ak Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, 5 Haziran Çarşamba günü CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu’nun Ordu’dan İstanbul’a uçuş sırasında Ordu Giresun Havalimanı VIP salonunda yaşanan olayla ilgili olarak da basın mensuplarına şu açıklamayı yaptı.

“Önceki gün burada yaşanan bir olumsuzluk dolayısıyla Ordu İlimiz ve Vali Bey, Türkiye kamuoyuna bir şekilde girmiş oldu. CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı ve beraberindeki CHP üst düzey yöneticilerinin de olduğu heyetin, Ordu-Giresun Havalimanında karşılaştığı durum maalesef bir VIP krizi şeklinde tanımlanamaz. Ortadaki mesele VIP krizi falan değildir. Açıkça, düpedüz kim olursa olsun bazı siyasetçilerin devletin valisine, devletin valisinin şahsında Türkiye Cumhuriyeti Devletine, buradaki kamu görevlilerine yapılan açık bir haksızlık, açık bir saldırı, açık bir hakaret ve hatta açık bazı tehditler söz konusudur. Bunu bir VIP krizi olarak değil, devletin valisine karşı yapılmış bir hakaret olarak tanımlamak, böyle görmek durumundayız. Kabul edilebilir bir durum değildir. Siyasetçiler zaman zaman kendi arzu etmedikleri durumla karşılaşabilirler, farklı kanaatleri olabilir, herhangi bir olay karşısında farklı yaklaşımları olabilir. Ama, herkesin ister iktidar mensubu, ister muhalefet partilerin mensubu olsun, herkesin asgariden göstermesi gereken temel tavır devletin bütün kurum ve kuruluşlarına ve onların temsilcisi olduğu şahıslara karşı ölçülü davranmak mecburiyetindedir. Siyasetçi ağzından çıkan lafı, yaptığı işi, o anki o hava içerisinde kendisince haklı görebilir ama Türkiye kamuoyunu yaralamıştır. Türkiye’de vicdan sahibi büyük çoğunluğu rahatsız etmiştir. Meselenin böyle bir VIP krizi şeklinde lanse edilmesini de doğru bulmuyoruz. Bu sözlü saldırılar, hakaretler dolayısıyla karşılaştığı bu muameleden dolayı Sayın Valimize tabiri caizse geçmiş olsun ziyaretinde de bulunuyorum. Bu yanlışın hep beraber karşısında olmamız lazım. Bu yanlışın içinde ismi geçen CHP’nin üst düzey yöneticilerinin de bir şekilde kendilerini halkın gözünde ibra edecek tavır ve davranışlar içinde olması lazım. Karşılaşılan bu durumla ilgili vali bey gerekli hukuki mücadeleyi de başlattığını kamuoyu ile de paylaştı. Sürecin bizde takipçisi olacağız. Vahim bir yanlıştır, çok büyük hatadır, çok büyük terbiyesizliktir, çok büyük skandaldır. Bunların bir karşılığı olması gerekir diye düşünüyorum. Bir kez daha en üst perdeden sayın Ekrem İmamoğlu ve üst düzey CHP yöneticilerinin de için de bulunduğu bu skandalın ortaya çıkmasında payı olan herkesi kınıyorum. Bu ayıptır, siyaseten yakışıksızdır. Böyle bir tavrın olması, günümüz Türkiye’sinin kaldıramayacağı bir durumdur. İnşallah bu durumu tashih ederler ve kamuoyu önünde de davranışlarından dolayı özür dilerler. Ordulu değerli hemşerilerime bir kez daha sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Memleketimizde olmaktan dolayı büyük memnuniyet duyuyorum.” 

 

14 KİŞİYLE FUTBOL MAÇI OYNAMAYA MI GİDİYORSUN?

Milliyetçi Hareket Partisi Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, Ekrem İmamoğlu’nun Ordu ziyaretinde yaşanılan olaylara ve skandal sözlere sert yanıt verdi. 

Vekil Enginyurt, kendisine ait sosyal paylaşım sitelerinden açıklamalar yaptı. Vali aldığı kararla doğru olanı yapmıştır diyen Enginyurt, Ekrem İmamoğlu için Valiye it derken aynaya bakıyordu anlaşılan dedi. Seyit Torun için ise, bu alçakça sözler hiç olmadı diyerek tepkisini dile getirdi. Milliyetçi Hareket Partisi Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt’un paylaşımları ise şöyle;

CHP’nin İstanbul adayı Ordu Valisi için " Bu Vali tam bir it" demiş. Anlaşılan o anda aynaya bakıyordu. CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun da görevli polislere" Tayyibin uşakları. haysiyetsiz, şerefsizler" diye hakaret etmiş. Seyit efendi! Bu alçakça sözler sana hiç yakışmadı. CHP adayı, Vip’den alınmadı diye Ordu Valisine hakaret ediyor. Ekrem efendi, 14 kişiyle futbol maçı oynamaya mı gidiyorsun? VİP, belli statü ve kuralları olan özel bir mekan. Milletvekili dahi yanında başka isimleri götüremez iken, senin ayrıcalığın ne? Vali doğru olanı yapmıştır. Ekrem efendi! Hani Halk adamıydın, ne diye özel muamele bekliyorsun?”

 

VIP SALONUNDA YAŞANANLAR SON DERECE SEVİYESİZ BİR O KADAR DA ÜZÜNTÜ VERİCİ

Kabadüz Belediye Başkanı Yener Kaya ise; Ordu Havalimanının VİP salonunu kullanma hakkı olmadan geçmek isteyen kural tanımazlara devletimizin memurlarınca kurallar hatırlatılınca bir ilin Valisine ‘it’, havalimanında görevli memurlarına ise haysiyetsiz ve şerefsizler diye hakaret eden CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun’u seviyesiz sözleri ve hareketlerinden dolayı kınıyorum.

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu ve beraberindekilerle, Ordu-Giresun Havalimanı VIP salonunda yaşananlar son derece seviyesiz bir o kadarda üzüntü verici bir durumdur. Yaşanan olaylar kendilerini dev aynasında gören kişilerce devletin memuruna ve devletin valisine karşı yapılmış bir hakarettir. Ortada Sayın Valimiz Seddar Yavuz'a ve görevli devletimizin memurlarına yapılan ağır hakaretler var. Bu ağır hakaretleri kabul etmek, sessiz kalmak mümkün değil. Ordu Valimiz Sayın Seddar Yavuz tecrübeli başarılı ilimizde birçok güzel çalışmalara imza atmış değerli bir Valimizdir. Valimize ve devletimiz memurlarına yapılan bu hadsizliği ve saygısızlığı şiddetle kınıyorum.

 

2023 VİZYON BİRLİĞİ’NDEN DE TEPKİ GELDİ

2023 Vizyon Birliği Ordu İl Temsilciliği tarafından CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun ile CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu’nun Vali Seddar Yavuz’u hedef alan söz ve hareketleri dolayısıyla bir basın açıklaması yaptı.

2023 Vizyon Birliği Ordu İl Temsilcisi Refia Beylik tarafından yapılan basın açıklamasında şunlara yer verildi: “05 Haziran 2019 saat 20.00 sıralarında CHP İstanbul Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu'nun Ordu'dan İstanbul'a seyahat edeceği bilgisi ile Ordu Valiliği güvenlik tedbirlerini almış, saat 22.20'de CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Ekrem İmamoğlu ve beraberindekiler VİP giriş kapısından girmek isterler. Ancak 14 kişilik yolcu listesinde VIP salonunu kullanma hakkına sahip kişi olmadığı, ifade edilmiştir. CHP'li Ordu Milletvekili Seyit Torun ısrarcı olmuş ancak ‘VIP salonlarından mevzuat gereği hangi makam sahiplerinin yararlanacağı’ hükmü hatırlatılmıştır.

Bu izahı dikkate almayan Ekrem İmamoğlu ve beraberindekiler, VIP salonu kapısında görev yapan polis memurlarına mukavemet ile VIP salonunu zorla işgal etmişlerdir. Ancak alınan tedbirlerden dolayı aprona geçiş yapamamışlardır. Bu arada VIP salonunda Ekrem İmamoğlu kendine refakat eden polislere "Bu Vali tam bir it" ifadesini, CHP'li Ordu Milletvekili Seyit Torun ise polis memurları için "Tayyip'în uşakları bunlar. Haysiyetsizler, şerefsizler" diyerek, hakarette bulunulmuştur.

CHP'li Ekrem İmamoğlu'nun Ordu Valisi, CHP'li Ordu Milletvekili Seyit Torun'un bu yakışıksız, hadsiz, söz ve hakaretlerini 2023 Vizyon Birliği Ordu İl Başkanlığı ve Ordu'lular olarak şiddet ve esefle kınıyoruz. Sayın Valimize yapılan bu saldırı aslında Ülkemizin birlik ve beraberliğine yapılan bir saldırıdır. Cumhur ittifakının başarısını hazmedemeyen bu şer ittifakın parçası olan İmamoğlu'nun asıl amacı yerel yönetimler üzerinde tartışma çıkarmak ve ülkeyi yeni bir kaosa sürüklemektir. 2023 Vizyon Birliği teşkilatı İstanbul'da, Ankara'da, Tekirdağ'da, Isparta'da, Ordu'da, Trabzon'da velhasıl Türkiye'nin tüm illerinde devletimizin 2023 Vizyon hedeflerine engel olmak isteyenlere karşı her daim görev başındadır.”

Ayrıca 2023 Vizyon Birliği Ordu Şubesi tarafından İmamoğlu hakkında Ordu Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunuldu.          

    Haber: Soner ÖZDEMİR



  • Salı 19.3 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 25.6 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Perşembe 29.9 ° / 15.3 ° false