Bugün, 30 Nisan 2024 Salı

HAKLININ ACELESİ YOK!

HAKLININ ACELESİ YOK!

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), İYİ Parti'nin Ordu'da seçimlerin iptali ve yenilenmesine yönelik olağanüstü itirazını reddetti.

İYİ Parti, Ordu'daki seçimlerde "tam kanunsuzluk" tespit ettikleri gerekçesiyle seçimlerin iptali ve yenilenmesine yönelik olağanüstü itiraz dilekçesini 9 Nisan'da YSK'ye teslim etmişti.

Parti, "bazı sandık başkanlarının siyasi parti üyesi olması", "geçersiz oyların tamamının çift mühürlü olması" ve "katlama izi olmayan oy pusulalarının bulunması"nı itirazlarına gerekçe olarak göstermişti.

Toplantısında İYİ Parti'nin itirazını görüşen YSK, başvuruyu reddetti.

“GERÇEKLER BİR KEZ DAHA KAZANDI”

Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) başvuruyu reddetmesinin ardından Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, “Haklının acelesi yoktur” yönünde açıklamalarda bulundu.

“AHLAKİ DEĞERLERİ VE İLKELİ SİYASETİ ÖNCELEYEREK, ERDEMLİ BİR TAVIRLA MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRDÜK”

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi; “Ordu’nun ismine, Ordulular’ın iradesine leke sürmeye çalışanların aksine, gerek seçim sürecinde gerekse de seçimin ardından ahlaki değerleri ve ilkeli siyaseti önceleyerek, erdemli bir tavırla mücadelemizi sürdürdük.

Alçalmadan yükselmek gerekliliğini her fırsatta vurguladık.

Ordu halkının iradesine gölge düşürmeye çalışan kirli odakların yoğun mesaisine rağmen, haklı olmanın verdiği özgüven ve vakar ile hukukun kararını sükûnetle bekledik.

Fetövari söylemler ve eylemlerle kirli siyaset yapanların tüm manipülasyonları önce hemşehrilerimiz nezdinde, akabinde de Yüksek Seçim Kurulu’nun almış olduğu karar ile hukuk nezdinde yok sayılmıştır. Gerçekler bir kez daha kazandı. Hayırlı olsun Ordu” ifadelerine yer verdi.

Haber: Dilek TİRYAKİ

 



  • Salı 19 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 18.9 ° / 11 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 13.9 ° / 10.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu