Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

GÜVEN VERİYOR!

GÜVEN VERİYOR!

 

Altınordu Ziraat Odası Başkanı Atakan Akça, TMO’nun piyasada olmasının fındık üreticilerine güven verdiğini açıklayarak TMO’nun bu sene de iyi bir fiyatla piyasada olacağını düşündüklerini belirtti.

ÜRETİCİ İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

TMO’nun piyasada olmasının üretici için önemli olduğunu vurgulayan Başkan Akça, “TMO’nun piyasada olması bizim yani üretici için hakikaten çok önemliydi. sonuna kadar TMO’nun piyasada olması üreticiye güven veriyor. En kötü şartlarda üretici fındığını TMO’ya satabiliyor ve 1 hafta sonra parasını alabiliyor.  TMO’nun piyasada olması piyasaları da dengeliyor. Üretici, Sanayici ve İhracatçının bir olması gerekiyor. Ama burada devletin bu işin içinde olması ve yapılacak bir spekülasyonda regülasyon görevi görmesi gerekiyor.” Dedi.

MİLLİ BİR ÜRÜN OLACAK

Fındığın 3. Tarım Şura’sında milli politika geliştirilmesi gereken ürünlerin başında sonuç bildirgesine yazıldığını ifade eden Başkan Akça, “Tarım Bakanlığı da bu konuda çalışmalarını devam ettiriyor. İnşallah bu sayede Fındığımızda milli bir ürün olarak devam ettirilecek.” Dedi.

İYİ BİR FİYAT AÇIKLANACAK

Sanayicinin TMO’nun elindeki fındık için yarışa girdiğini de belirten Başkan Akça, “TMO’nun 22 TL’den satışa çıkardığı fındık için sanayici yarışa girdi. Demekki doğru politikalar üretilirse bu ürün hakettiği değeri bulur düşünüyoruz. Fındık 2 senede üreticinin geçim kaynağı olma konusunda önemli bir adım attı. Geçen sene öngördüğümüz fiyattan biraz düşük bir fiyat açıklandı ama bu sene TMO iyi bir fiyat açıklayacak diye düşünüyorum.” Dedi. Özel Haber: Soner ÖZDEMİR

 



  • Çarşamba 25.6 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Perşembe 29.9 ° / 15.3 ° false
  • Cuma 22 ° / 11.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı