Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

GÜLYALI’DA KADINLAR ÜRETİYOR

GÜLYALI’DA KADINLAR ÜRETİYOR

 

Gülyalı Belediyesi’nin öncülüğünde kadınların bir araya gelerek üretime yönelik faaliyetler yürütmesini hedefleyen projede çalışmalar başladı.

Gülyalı Halk Eğitim Merkezi’yle birlikte yürütülen kurs faaliyetleriyle eski belediye hizmet binasında çalışmalar ilk meyvelerini veriyor. Dekoratif Ev Aksesuarları Hazırlama Kursu’na başlayan kadınlar bir yandan hünerlerini sergilerken diğer yandan ortaya koydukları ürünleri de pazarlamaya başladılar.

BAŞKAN TEPE: “KADINLARIMIZIN GİRİŞİMCİLİKLERİNİ DESTEKLİYORUZ”

Geçtiğimiz aylarda Kadın Emeği Ürünleri Değerlendirme Çalıştayı düzenlediklerini ifade eden Başkan Ulaş Tepe, “Bu çalıştayda nereden başlamamız gerektiğini gördük. Kadınlarımızın bir araya gelebileceği, onların yeteneklerini geliştirip, hünerlerini sergileyebilecekleri bir model ortaya koymaya çalışıyoruz. Bu maksatla atıl durumda bulunan eski belediye hizmet binamızı kadınlarımıza tahsis ettik. Burada Gülyalı Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüzle birlikte kurslar tertipliyoruz. Oturan bir Kadınlar Lokali mantığından üreten bir eğitim merkezine dönüşüm sağladık. Şu anda 40’a yakın kadınımız 3 farklı kursta eğitim görüyor. Onlara bir yandan malzeme desteği sağlarken diğer yandan da yaptıkları ürünleri satabilecekleri bir pazar oluşturmaya çalışıyoruz. İstiyoruz ki bu ilçenin kadınları üretimin içerisinde olsun ve girişimcilikleri gelişsin. Üreten kadın, ailesini de mutlu eder. Kadının mutlu olmadığı bir toplumda kimsenin mutluluğundan söz edemeyiz. Kısa süre içerisinde kadınlarımızın ürünlerini satışa sunabilecekleri mekân ve uygulamaları da hizmete sokmayı planlıyoruz” dedi.

İLK SİPARİŞ BELEDİYE PERSONELİNDEN

Dekoratif Ev Aksesuarları Hazırlama Kursu devam ederken ilk sipariş belediye personelinden geldi. Hafta sonunda gerçekleşen nişan öncesi Nişan Hatırası dekoratif ürünler aradığını belirten Gülyalı Belediyesi Personeli Onur Yılmaz, “Bu tip isme özel ürünleri mağazalarda bulmak, yaptırmak imkânsız. Genelde internetten sipariş ediliyor. Gülyalılı kadınlarımızın kurslarda güzel çalışmalar ortaya koyduğunu gördük. Kendilerine sipariş verdim ve çok kısa sürede siparişleri teslim ettiler. Gayet de memnun kaldık” dedi.

KADINLAR OLDUKÇA MEMNUN

Kadınlara yönelik faaliyetlere hasret kaldıklarını belirten kursiyerler, Gülyalı Belediye Başkanı Ulaş Tepe’nin kadınlara yönelik çalışmalarından oldukça memnunlar. Kendilerine ait bir mekânda bir araya geldiklerini belirten kadınlar, “Burada hem yeteneklerimizi geliştiriyoruz hem de güzel çalışmalar ortaya koyuyoruz. Belediyemizin öncülüğünde yaptığımız ürünleri pazarlamaya da başladık. Bizlere verdiği destek için Başkanımız Ulaş Tepe’ye çok teşekkür ediyoruz” dediler.

NASIL SİPARİŞ VERİLİR?

Gülyalılı kadınların sosyal medyada (Instagram ve Facebook) aktif olarak faaliyete koyduğu Gülyalı Kadın Emeği Ürünleri (gulyalikadinemegi) adlı hesaplar üzerinden ve 0452 811 2053 no’lu hat üzerinden istediğiniz modellerle ilgili eğitmenlerimiz aracılığıyla iletişime geçip siparişlerinizi güvenli bir şekilde verebilirsiniz. Bu sistemde ödeme, kargo bilgileri ve siparişlerinizin durumuyla ilgili anlık bildirim alınabilecek. Haber: Dilek TİRYAKİ

 



  • Cumartesi 18.1 ° / 10.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 20.6 ° / 11.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 18.9 ° / 11.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı