Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

GÜLYALI’DA ÇOCUK PARKI DEVRİMİ

GÜLYALI’DA ÇOCUK PARKI DEVRİMİ

GÜLYALI’DA ÇOCUK PARKI DEVRİMİ

 

 

Gülyalı’ya çocuk parkı kazandırılması noktasında yoğun bir mesai harcayan ve 18 ayda Ceren Özdemir Parkı ve Sağlık Parkı adıyla iki yeni parkı geleceğimizin teminatı çocuklarımız için hizmete sokan Gülyalı Belediye Başkanı Ulaş Tepe, mevcut parkların elden geçirilerek yenilenmesiyle ilgili de çalışmalara başladı. Bu doğrultuda Yeniköy Mahallesi’nde Gülkent Sitesi yanında bulunan park yenilenerek çocukların hizmetine sunulacak.

 

HARABEYE DÖNEN PARK İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLADI

Yaklaşık 15 yıl önce yapılan ve yapıldığı dönemde ilçenin tek çocuk parkı olma özelliğini taşıyan parkın içler acısı bir durumda olduğunu belirten Başkan Tepe, “Uzun süre bakımsız kaldığı için neredeyse harabeye dönmüş bir görünüm sergiliyor. Yeniköy Mahallemize yakışmayan bu görüntülerle ilgili vatandaşlarımızdan oldukça şikâyet aldık. Demirleri çürümüş, aydınlatma üniteleri ve zemini sökülmüş, ağaçları kurumuş bir park. Gerçekten de ilçemize yakışmayan vaziyette. Çocuklarımızın doyasıya oynayabileceği, ailelerin güvenle evlatlarını gönderebileceği bir yapıya kavuşturacağız” dedi.

 

MEVCUT PLANI DAHA VERİMLİ HÂLE GETİRİLİYOR

Park alanının daha verimli kullanılabilmesi için mevcut planda değişikliklere gidilecek. Ailelerin de zaman geçirebilmesi için oturma grupları yerleştirilecek. Dökme kauçukla kaplanacak oyun alanlarının haricinde baskı beton çalışması, ağaçlandırma ve peyzaj çalışması, aydınlatma çalışması gerçekleştirilecek. Çalışmaların 1 Kasım itibarıyla başlaması planlanıyor.

 

ÇOCUKLARIN MUTLU OLDUĞU BİR TOPLUMDA HERKESİN YÜZÜ GÜLER

Gülyalı’nın geleceğine yatırım yaptıklarını belirten Başkan Tepe, “Her anlamda verimli bir çocukluk dönemi geçiren bireyler gelecekte başarılı olurlar. Bizim gayemiz sokaklarından mutlu çocuk seslerinin yükseldiği bir Gülyalı inşa etmek. Onlar için kaynaklarımızı seferber etmiş durumdayız. Çocukların mutlu olduğu bir toplumda herkesin yüzü güler. Herkesin yüzünün güldüğü bir Gülyalı için canla başla çalışıyoruz” dedi. Haber: Dilek TİRYAKİ

 



  • Cuma 22 ° / 11.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 18.1 ° / 10.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 20.6 ° / 11.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu