Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

GÜLYALI İLÇESİ SAĞLIKLI ÇEVREYE KAVUŞUYOR

GÜLYALI İLÇESİ SAĞLIKLI ÇEVREYE KAVUŞUYOR

Ordu Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (OSKİ) temiz ve sağlıklı bir çevre için Gülyalı ilçe merkezinde planladığı paket atık su arıtma tesisi projesinin yatırım çalışmalarına başladı.

Türkiye ve Avrupa’ da ilk deniz üstüne inşa edilme özelliği bulunan Ordu Giresun Havalimanının bulunduğu Gülyalı ilçesinde, havalimanı ve çikolata park gibi prestijli üst yapı yatırımlarıyla birlikte alt yapı yatırımları da tüm hızıyla devam diyor. OSKİ Genel Müdürlüğü alt yapı ve çevresel üst yapı çalışmalarıyla Gülyalı ilçesinin gelişimine katkı sağlıyor. Bu kapsamda 2015 yılı yatırım programı içerisinde ilçe merkezine yaklaşık 1.500 metre şebeke ve isale hattı yapımını tamamlamıştı. Projelerine 2016 yılı içerisinde de devam eden OSKİ, arıtım yapılmadan yüzeysel sulara karışan ve çevreye rahatsızlık vererek halk sağlığını tehdit eden kanalizasyon atıkları için paket atık su arıtma tesisi yatırımına başladı.

 

GÜLYALI İLÇE MERKEZİNİN ATIK SULARI ARITILARAK DOĞAYA TEKRARDAN GERİ KAZANDIRILIYOR

OSKİ Yatırım ve İnşaat Dairesi Başkanlığı tarafından ihale edilen projenin kazısına ve temel atma işlemlerine başlayan teknik ekipler ilk etapta yaklaşık 2.000 kişiye hizmet verecek kapasitede bir tesisi inşa edecek. Bu çalışmanın 3 ay içerisinde bitirilmesi ekipler tarafından hedeflendi. İlerleyen yıllarda ise nüfusun artış göstermesi durumunda tesisin kapasitesi artırılarak Gülyalı ilçesine temiz ve sağlıklı bir çevre kazandırılmış olunacak. HÜRSES



  • Cuma 15.4 ° / 9.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 16.3 ° / 9.1 ° false
  • Pazar 17.9 ° / 9 ° false