Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

GERÇEĞİ YANSITMIYOR

GERÇEĞİ YANSITMIYOR

 

Ordu’da Gayrimenkul Danışmanlığı yapan Aydın Şahin, son günlerde basında ve sosyal medyada çıkan Arapların Ordu’da gayrimenkul ve fındık bahçesi aldıkları, Ordu’ya yatırım yaptıkları haberlerinin aslında gerçeği yansıtmadığını ifade etti.

Ordu’da 5 yıldır hizmet verdiklerini açıklayan Tek 52 Gayrimenkul’ün sahibi Aydın Şahin, yaptığı açıklamada eski Vali İrfan Balkanlıoğlu zamanında bir Arap grubun yatırım için geldiğini ve onlara da emlak danışmanlığı yaptığını belirterek ancak onların da yatırım yapmadıklarını açıkladı.

ÇIKAN HABERLER ASILSIZ

Hizmet alanlarının daha çok arsa, arazi ve ticari mülkler üzerine hizmet verdiklerini belirten Şahin, yabancı yatırımcı gruplara da özellikle emlak danışmanlığı yaptıklarını belirtti. 12 yıldır sektörde tecrübeli olduklarını da söyleyen Şahin, bölgede çıkan asılsız haberlerin sektörü olumsuz etkilediğini açıkladı ve sözlerine şöyle devam etti:

“Ordu sınırları içerisinde Araplara geçtiğimiz yıl 2018 yılında Ünye’de bir 10 dönümlük yer satıldı. Bu ise Arap asıllı bir kişinin Ünye’li ortağıyla beraber yaptığı bir iştir. Bunun haricinde Akçatepe’de bir yer satıldı. Bir ay sonra sahibine geri iade edildi. Bununla birlikte bir satışta Ünye’de bir satış yapılmak üzereydi ama olmadı. Ordu sınırları içerisinde Arapların aldığı yerler bunlardır. Oysaki bazı sitelerde gördüğümüz kadarıyla ‘Araplar Ordu’ya yatırım yapıyor’ haberleri gerçeği yansıtmıyor. Ben bu bilgileri 19 tane ilçenin tapu dairelerinden bilgi edinerek veriyorum. Bu asılsız haberleri yapanlara da tavsiyem resmi kurumlara haberin doğruluğunu teyit ederek yayınlasınlar.”

“ORDU BÜYÜSÜN İSTERİZ”

Ordu’ya yabancı yatırımcıların gelmesini istediklerini de sözlerine ekleyen Şahin, “İngilizi, Yunanı, Arabı gelsin isterim. Ordu büyüsün isteriz. Haber yapmak adına Ordumuza zarar veriyoruz. Buna dikkat etmek lazım” dedi.

AZERİ YATIRIMCILAR GELİYOR

Ordu’ya Azeri yatırımcıların geleceğini de açıklayan Şahin, “Azeri yatırımcıların kendilerine bir aydır danışmanlık yapıyoruz. Türkiye’nin sahil kesimlerinde Ege ve Akdeniz kısımlarında devremülk tarzında Bungalov havuzlu evler yaparak hayata geçirdiler. Kendi çabalarımızla Karadeniz’de Ordu’ya karar verdirdik. Yaklaşık bir aydır bölgeyi gezdirdik. Ordu Kumbaşı’nda ve Turnasuyu Mevkiinde iki arazide karar kılındı. Proje ve görüşme aşamasında, henüz satış yapılmadı. Bu tarz projeleri Ordu’ya getirmek istiyoruz. Bir aksilik olmaz ise bu projede hayata geçirilecek ve Ordu’ya katma değer kazandıracaktır.” Dedi.

ARZ-TALEP DENGESİZLİĞİ HAD SAFHADA

Ordu’da konut anlamında arz-talep dengesizliğinin had safhada olduğuna değinen Şahin, “Şehirin göç alma verme durumu göz önünde bulunularak inşaat ruhsatı verilsin demiştik ama bugün gelinen nokta o gün söylediklerimizin haklılığını gösterdi. Keşke biz haksız olsaydık ve bu konutlar satılabilseydi. Sektörle alakalı sıkıntılar var. Gayrimenkul alım satımı beklenenin çok altındadır. Umarım iyi günler yaşarız.” Dedi. Özel Haber: Soner ÖZDEMİR

 



  • Cumartesi 18 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 17 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 21.3 ° / 8.8 ° Güneşli