Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

GENÇ KALMAK İÇİN GLUTATYON

GENÇ KALMAK İÇİN GLUTATYON

 

Özel Ordu Sevgi Hastanesi Genel Cerrahi Bölümünden Op.Dr. Mahmut Bekir Gürcan yaşlanmanın etkilerinden korunmak ve sağlıklı kalmak için vücudun glutatyon’a ihtiyacı olduğuna vurgu yaparak  glutatyon hakkında bilgi verdi.

 

Glutatyon, sağlıklı kalmak ve hastalıklardan korunmak için en önemli moleküllerden biridir. Yaşlanma etkilerinden korunmak bağışıklık işlevi ve enflamasyonun kontrolü için glutatyon düzeyleri yüksek tutulmalıdır. Hücre metabolik oksidasyonun yan ürünleri, serbest radikaller antioksidandalar tarafından etkisiz hale getirilir.  Vücudumuzun ana antioksidanı glutatyondur.

 

Glutatyon vücudumuzda doğal olarak üretilir. Üç yapı taşından oluşur. Bunlar; sistein, glisin ve glutamin aminoasitleridir. Glutatyon üretimi yaşla birlikte azalır. Uygun olmayan çevre şartları ve kötü beslenme karşısında glutatyon yetersiz kalabilir. Bu yetersizlik serbest radikallerin vücut yapılarına zarar vermesiyle sonuçlanır.

 

Karaciğerde glutatyon üretimi arttırmaya yardımcı olan besinler ve destekler; sarımsak, soğan, lahanagiller, avokado, elma, vişne, ıspanak, magnezyum, çinko, B vitaminleri, N-asetil sistein, S-adenozil metionin, selenyum, C vitamini, E vitamini ve alfa lipoik asittir. Beslenmenin yetersiz kaldığı durumlarda glutatyon hekim kontrolünde damar içi uygulamak sağlığınıza destek olmaktadır. Bu antioksidan tedaviye yüksek doz C vitamini ve alfa lipoik asitin damar içi uygulamalarının eklenmesi etkisini daha da artırır. Bazen ozon uygulamaları ile kombine edilebilir.

 

Glutatyon tedavisi; antiageing (yaşlanma karşıtı) olarak kullanıldığı gibi antioksidan ve detoks uygulamalarında, bağışıklığı güçlendirmede, karaciğer yağlanmasında, insülin direnci ve diyabetin zararlarını azaltmada, haşimato tiroidit tedavisinde kullanılmaktadır.

Kliniğimizde, farklı ihtiyaçlar için glutatyon, ozon ve yüksek doz c vitamininden oluşan üç değişik antioksidan tedavi protokolu oluşturulmuştur. Ayrıca damar içi kurkumin (zerdaçal ekstresi) uygulamaları da yapılmaktadır. Haşimatolu hastalarda bu tedaviye ek olarak düşük doz lazer kullanılmaktadır. Sevgi Hastanesi sağlıklı bir yaşam için sizin yanınızdadır. Haber: Dilek TİRYAKİ

 



  • Cuma 15.4 ° / 9.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 16.3 ° / 9.1 ° false
  • Pazar 17.9 ° / 9 ° false