Bugün, 2 Mayıs 2024 Perşembe

GELECEĞE İLK ADIM!

GELECEĞE İLK ADIM!

GELECEĞE İLK ADIM!

Fatsa Anaokulu-Belediye İşbirliğiyle; “Sıfır atıkla iklime dirençli nesiller projesi”

Fatsa Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün Eğitimde İşbirliği protokolü çerçevesinde “Sıfır Atıkla İklime Dirençli Nesiller Projesi” kapsamında Ziraat Odası Başkanlığının katkıları ile yürütülen, 2023-2024 Eğitim-Öğretim yılında anaokulu öğrencileri için düzenlenen eğitimler tamamlandı. 

MİNİKLERDEN YEŞİL GELECEĞE İLK ADIM

Eko-Okul Projesi yürüten Fatsa Anaokulunda düzenlenen etkinliğe İlçe Kaymakamı Avni Kula, Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, İlçe Emniyet Müdürü Ferda Yılmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Saygın Atinkaya, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Vedat Aydoğan ve Ziraat Odası Başkanı Haydar Gürsu, çocuklarla birlikte atıklardan üretilen kompostlarla zenginleştirilmiş toprakta çilek dikimi gerçekleştirdiler.

“ÇOCUKLARIMIZ SIFIR ATIK KÜLTÜR FARKINDALIĞINI KAZANMIŞLAR” 

Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, “Sıfır Atık kültür farkındalığının büyüklerden küçüklere doğru değil küçüklerden büyüklere doğru çok daha başarıya ulaşacağını inanıyorum. Çocuklarımızla birlikte ailelerimizdeki bu farkındalık inşallah bu projenin de çok hızlı bir şekilde zenginleşmesini başarıya ulaşmasını sağlayacaktır. Çocuklarımız çok şükür sizlerin emekleriyle bu farkındalığa ulaşmışlar. Bu konuda bilgi sahibiler.” dedi.

“PROJENİN TÜM OKULLARDA YAYGINLAŞTIRILMASI KONUSUNDA FAALİYETLER DEVAM EDECEKTİR”

Fatsa Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürü Derya Özcan Ateşli çocuklara verilen eğitimle anne ve babalara ulaşılmak istendiğini ve Kaybakta ayırmanın çevre kirliliğinin önlenmesi, küresel ısınmanın yavaşlatılması ve ülke ekonomisi açısından son derece önemli olduğunu paylaşırken, Fatsa Anaokulu Müdürü Birol Kılıç Eko-Okul kapsamında çocukların bu konuda çok bilinçli olduğunu, anne ve babalar üzerinde çok etkili olduğunu dile getirdi. Bu projenin tüm okullarda ve Fatsa’da yaygınlaştırılması konusunda faaliyetler devam edecektir. Katılımcılar tüm sınıfları ziyaret ederek, çocuklarla sohbet ederek, bahçede çilek dikimi gerçekleştirdiler.

Haber: Dilek TİRYAKİ

 



  • Perşembe 13.9 ° / 10.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 15.8 ° / 10.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 16.3 ° / 9.1 ° Orta kuvvetli yağmurlu