Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

?FINDIK PARA ETMEZSE BURASI ÇÖKER?

?FINDIK PARA ETMEZSE BURASI ÇÖKER?

Çeşitli programlara katılmak üzere Ordu?ya gelen Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, bir dizi ziyaret gerçekleştirerek Fatsa Ziraat Odası tarafından yapımı tamamlanan, Çiftçi Eğitim ve Üretim Merkezi?nin açılışını gerçekle

Ordu’ya gelen Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, ilk  Vali Seddar Yavuz’u makamında ziyaret etti.

Ziyaret dolayısıyla teşekkür eden Vali Seddar Yavuz, ”Ordu, fındık üretiminde Türkiye’de söz sahibi bir şehirdir. Son yıllarda tarımın çeşitlenmesiyle beraber kivi ve diğer aromatik bitkilerde önemli bir noktaya gelen şehrimizde, tarımsal potansiyelimiz her geçen gün artıyor. Bugün, Türkiye Ziraat Odaları Birliği Başkanımız ve heyetiyle Ordu tarımını konuşarak, değerlendirme fırsatı bulmuş olacağız.” Dedi.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar ise yaptığı konuşmada Fatsa İlçesinde Çiftçi Eğitim ve üretim Merkezinin açılışına katılacağını, bu kapsamda da Vali Seddar Yavuz’u makamında ziyaret etmek istediğini söyleyerek, kabulünden dolayı teşekkür etti.

Bayraktar, ”Sayın Valimizde bir çiftçi çocuğu bundan da memnun olduğumu belirtmek isterim. Odalarımızın son yıllarda göstermiş olduğu performanstan çok memnunun. Bizim Başkanlığa geldikten sonra Ziraat Odaları Birliği Kanununu değiştirmemiz, odalarımızı idari ve mali yönden güçlü hale getirmemiz, odalarımızda önemli bir değişime sebebiyet verdi. Artık odalarımız bu tür eğitim merkezleri, laboratuvarlar açıyor, makine parkları, fabrikalar kuruyorlar. 200’e yakın AB kırsal kalkınma projesini hayata geçirdiler. Ordu, fındık üretiminin yüzde 35’ini tek başına sağlayan önemli bir şehir. Ayrıca kivi, bal üretiminde de ilk sırada yer alıyor. Böyle bir ilde açılış yapmakta bize ayrı bir memnuniyet veriyor” şeklinde konuştu.

Ziyarette, AK Parti Ordu Milletvekili Ergün Taşçı, Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Sekreteri Hüseyin Coşkun, Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Arslan Soydan, Altınordu Ziraat Odası Başkanı Atakan Akça ve İlçe Ziraat Odası Başkanları da hazır bulundu.

 

BAŞKAN GÜLER TZOB BAŞKANI BAYRAKTAR’I AĞIRLADI

Vali Yavuz’u ziyaretinden sonra Ordu Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret eden Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar’ın ziyaretinin kendileri için önemli olduğunu ifade eden Başkan Güler, “Tarım konusunda Ordu’da çok güzel çalışmalar yapılıyor. Bunların yapılıyor olması  bizleri fazlasıyla mutlu ediyor. Yapılan bu çalışmalar, ülkemiz adına, şehrimiz adına çok önemli. Çiftçi Eğitim ve Üretim Merkezi’mizi daha önce ziyaret etmiştik. İnanın Ordu’ya ve Fatsa ilçemize yakışır bir tesis olmuş. Ziraat Odalarımızın girişimleri ile buna benzer çalışmaların diğer ilçelerimizde de olmasını temenni ediyorum.” diye konuştu.

 

“ORDU SİZİN TECRÜBENİZDEN YARARLANMALI”

TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar ise, “Enerji Bakanlığı döneminden kendisini yakinen tanıyan biri olarak, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in Ordu’ya artı bir değer katacağı konusunda hem fikiriz. Kendisine hayırlı olsun dileklerimizi iletirken tarıma verdiği değer için çok teşekkür ediyoruz. Sayın Başkanımızın, bilgi, birikimi ve tecrübesi Ordu için önemli. Bu tecrübeyi Ordu’ya yansıttığını görebiliyoruz. Tarım konusunda yapılan çalışmalar bizleri çok mutlu ediyor. İnşallah bu çalışmalar diğer belediyelere örnek olur. Ben bir kez daha kendisine ve ekibine hayırlı olsun dileklerimi iletiyorum” şeklinde konuştu.

 

FATSA EĞİTİM VE ÜRETİM MERKEZİ AÇILDI

Gerçekleştirilen ziyaretin ardından Fatsa ilçesine geçen heyet, Fatsa Ziraat Odası tarafından yapımı tamamlanan, Çiftçi Eğitim ve Üretim Merkezi’nin açılışını gerçekleştirdi. Açılışa Ordu Valisi Seddar Yavuz, AK Parti Ordu Milletvekili Ergün Taşçı, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Mehmet Hilmi Güler, Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Sekreteri Hüseyin Coşkun, Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Arslan Soydan, Altınordu Ziraat Odası Başkanı Atakan Akça ve İlçe Ziraat Odası Başkanları katıldı.

 

 ALTINORDU ZİRAAT 

ODASI’NA ZİYARET

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Altınordu Ziraat Odası’nı da ziyaret ederek yapılan hizmetleri inceledi.

Başkan Bayraktar burada basına yaptığı açıklamada Karadeniz için fındığın önemine dikkat çekerek "Karadeniz'de 400 bin fındık ailesinin işi fındık. Fındığı buradan çekin alın, buranın ekonomisi biter. Fındık para etmezse burası çöker. Ziraat odaları ve Birliğinin verdiği çok etkin mücadele, Toprak Mahsulleri Ofisini (TMO) fındıkla tanıştırdı ve fındık almaya başladı. TMO çok önemli bir görev yapıyor. TMO'yu bu işin dışına atarsanız burada işimiz kötü. Üzülerek ifade ediyorum. Bazı alt sektörlerde, üretim alanlarında bunu yaşıyoruz. Burada bu piyasa arz-talep dengesine göre çalışmıyor. Serbest piyasa koşulları oluşmuyor. İsteriz ki bir üretici örgütü alsın, güçlendirilsin ama serbest piyasa koşulları bu üründe çalışmıyor. Fındıkta net ihracaatçıyız. 2 Milyar Dolar ihracaat gelirimiz var. Türkiye bundan vazgeçemez. Tarım sektöründe bu kadar çapta ihracaat yaptığımız bir ürün var mı? Dolayısıyla hem bu ürünümüz hem de üreten çiftçimiz değeri hakediyor. Burada rahat koşullarda üretim yapması lazım.” Dedi.

Altınordu Ziraat Odası ziyaretinde ise Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Sekreteri Hüseyin Coşkun, Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Arslan Soydan, Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Ethem Kibar,  Altınordu Ziraat Odası Başkanı Atakan Akça, İlçe Ziraat Odası Başkanları ve Altınordu Ziraat Odası Üyeleri katıldı. 

      Haber: Soner ÖZDEMİR



  • Cumartesi 18 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 17 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 21.3 ° / 8.8 ° Güneşli