Bugün, 16 Nisan 2024 Salı

ENGİNYURT, GÜNDEMİ DEĞERLENDİRDİ

ENGİNYURT, GÜNDEMİ DEĞERLENDİRDİ

 

MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, Ordu MHP İl binasında basın açıklaması yaparak gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, İlküvez'de çöp problemini, Ordu'da Belde Evleri'nin yıkım kararını, Durugöl’de ve Migros arazisinde çok katlara itirazlarını, bir türlü yapılmayan Şehir Hastanesi’ni, Ordu’nun OSB’lerinin kaynak beklediğini, esnaf ve çiftçilerin sıkıntı içerisinde olduklarını,  Ordu’da elektrik kesintilerinin sık yaşandığını dile getirerek çözüm istedi.

 

MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, Ordu'da Belde Evleri'nin daha başlamadan önce yapılmaması için uyardıklarını ve Botanik Bahçesine de hastanenin olamayacağını açıkladıklarını belirterek doğa katliamına dur dediklerini ifade etti.

 

ÇÖP MESELESİ TBMM GÜNDEMİNDE

İlküvez'de çöp problemini de TBMM’de dile getirdiğini hatırlatan Milletvekili Enginyurt, sorunların çözümü için mücadele ettiklerini söyledi. Milletvekili Enginyurt, “Çaybaşı ilçesi İlküvez Göksu Mahallesi'ndeki çöp meselesini Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde gündeme getirdik. Vahşi depolama yapılan bu alanın vahşi depolamadan vazgeçilmesi gerektiğini ifade ettik. Büyükşehir Belediye Başkanına burayı daha modern bir hale getirmesi gerektiğini, buradan akan pis suların dereleri sapsarı akar hale getirdiğini, alabalıkların yok olduğunu, kokunun çevrede büyük bir kirlilik yarattığını ifade ettik ve bu sorunun çözülmesi için de mücadele ediyoruz, mücadele etmeye devam edeceğiz.” Dedi.

 

SORUMLULAR HESAP VERMELİDİR

Bir buçuk yıl önce Ordu Belde Evleri’nin yapılmaması gerektiğini açıkladıklarını söyleyen Milletvekili Enginyurt, “Ordu Belde Evleri’nin yıkılmasıyla ilgili olarak bir buçuk yıl önce Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde Kültür Bakanlığı bütçesinden daha bu binalar yapılmadan, tek kazma vurulmadan dedik ki; Türkiye'nin altın koyuna, en önemli kıyısına bu binaları yapmak katliamıdır dedim. Bu binalar buraya yapılmasın dedik. Bu inşaat durdurulsun dedik. Maalesef sesimizi o gün duymayanlar. Bir buçuk yıldır burada. 13. Kata kadar binanın çıkmasına müsaade edenler, hatta vatandaştan daireyi satıp parasını Büyükşehir Belediyesi'ne alanlar bugün belde evlerini yıkarken yine biz diyoruz ki; Bu Ordu Büyükşehir Belediyesi'nin hesap vermesi gereken bir durumdur. İzni kim verdi? Kıyı niye katledildi? Doğanın niye katliamı yapıldı? Buraya nasıl böyle bir müsaade verildi? Sorumlular hesap vermelidir. Eğer bugün Sayın Cumhurbaşkanımız burayı yıkma kararı almış ve yıkanmalıdır demişse ve belediye de burayı yıkıyoruz. Ve bundan gururla, keyifle bahsediyorsa. O zaman bizden özür dilemeli. 150 bin imza toplayan Ordu’dan özür dilemeliler.” Dedi.

 

DOĞA KATLİAMINA HER YERDE DUR DENİLMELİ

Ayrıca Durugöl'de ve Migros arazisinde çok katlara itiraz ettiklerini de söyleyen Milletvekili Enginyurt, Ordu'nun her yerinde doğa katliamını durdurmak için mücadele edeceklerini duyurdu. Milletvekili Enginyurt, “Ayrıca Durugöl’deki araziye çok kat yapılmasın dedik. Tepki gösterdik. Migros'un olduğu alana çok kat yapılmasın dedik, tepki gösterdik. Orada da doğa katliamına müsaade etmeyeceğiz. Etmiyoruz. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı'nın adaletine inanıyoruz. Samimiyetine güveniyoruz. Doğa katliamına her yerde dur denilmeli. Hiç kimseye keyfi yüksek kat verilmemeli. Bu şehir katledilmemeli. Milliyetçi Hareket Partisi olarak sayın il başkanının da söylediği gibi muhalefet adına söylemiyoruz. Eleştirimizi ortaya koyuyoruz. Yanlışları ortaya koyuyoruz, koymaya devam edeceğiz.” Dedi.

 

ARTIK BİZ HASTANEYİ İSTİYORUZ

Ordu’daki 2 hastanenin yeterli olmadığını Şehir Hastanesi’nin biran önce başlaması gerektiğini vurgulayan Milletvekili Enginyurt, “Ordu Şehir Hastanesi'nin dört yıldan bu tarafa haber yapıldı, yapılıyor. Bugün atıldı, hemen yarın atılıyor. Ama hala ne atılan temel var, ne de ortada bir hastane ihalesi ve proje var. Ordulular bunu hak etmiyor. Orduluların 2 tane hastanesi şuanda yetersiz durumda. Araştırma hastanesi güzel hizmet veriyor. Takdir ediyorum. Ordu Devlet Hastanesi güzel hizmet veriyor. Takdir ediyorum ama hastane yetersiz, hastane eski hastane artık karşılamıyor hastaların ihtiyacını. Ordu'nun Büyükşehir. Ordunun hastaneye ihtiyacı var.” Dedi.

 

ORDU ŞEHİR HASTANESİNE KAVUŞMALI

Botanik Bahçesi’nin arazisine şehir hastanesinin olamayacağını zamanında söylediklerini belirten Milletvekili Enginyurt, “15 milyon harcanarak yıkılan Botanik Bahçesi’nin yerine hastane yapmak için o botanik bahçesini yıkanlar. Bugün oraya hastane yapılmaz diyorlar. İyi de biz Milliyetçi Hareket Partililer olarak il başkanımız da o botanik bahçesinde yaptığımız basın toplantısında burayı yıkmayın. Buraya hastane olmaz derken bizi dinlemediler. Hatta bizimle alay ettiler. Bugün o botanik bahçesine hastane yapılamaz diyorlar. Nereye olacak? Üniversitenin olduğu alana nereye olursa olsun, nereye yapılacaksa yapılsın. Ordu biran evvel şehir hastanesine kavuşmalıdır.” Dedi.

 

OSB’LER KAYNAK BEKLİYOR

Ordu’nun Organize Sanayi’lerinin kaynak beklediğine de değinen Milletvekili Enginyurt, “Ordu'nun en önemli sorunu istihdam ve üretim alanlarıdır. Altınordu ilçesinde, Ünye ilçesinde ve Fatsa ilçesinde 3 tane organize sanayisi kaynak bekliyor. Öyle 3,5 milyon değil. Böyle bir şey mümkün değil. 3. Organize Sanayi'nin hayata geçmesi için 100 milyon paraya ihtiyaç var. Ama maalesef Sanayi Bakanlığı'na gidip ziyaret edenler 3 milyon 5 milyon aldık diye bunu bize müjde diye takdim ediyorlar. Acilen 100 milyon kaynak aktarılmalı. 25 bin kişinin iş sahibi olacağı organize sanayiler hayata geçmelidir.” Dedi.

 

 

ESNAF VE ÇİFTÇİLER SIKINTI İÇERİSİNDE

Milletvekili Enginyurt, “Ordu çiftçisi perişan. Krediler ödenmiyor. Esnaflarımız büyük bir sıkıntı içerisinde. Maliye ve Hazine Bakanı Sayın Berat Albayrak müjde üstüne müjde veriyor. İnşallah bu müjdeler gerçekleşir. Özellikle devlet bankaları esnafımıza kredilerin önünü açar. Ama yetmiyor kredi borçları, özellikle kredi kartı borçları artık insanımızın yaşanmaz hale getirmiştir. Bu borçlara bir çözüm üretilmelidir. Esnafımızın sicil affı gerçekleşmesidir. Biran evvel esnafımız ekonomik sebeplerle sicilleri bozulmuş. Maalesef yazılan çek çekme sebeplerle esnafımız iş yapamaz hale gelmişti. Bir an evvel esnafımızın sicil affı problemi çözülmelidir. Yine, Tarım kredilere olan ve şu anda hala yüzde 25 faiz ödemek zorunda kalan Tarım Kredi borçlarının borçları en düşük faize çekilmeli ve bu insanlarımızın önü açılmalıdır.” Diyerek esnaf ve çiftçilerin problemlerini dile getirdi.

 

YÜZYIL TÜRKİYE'SİNDE HALA ORDU’DA ELEKTRİKLER KESİLİYOR

Ordu’da sık sık elektrik kesintileri olduğuna vurgu yapan Milletvekili Enginyurt, “Ayrıca kış aylarında, Ordu'nun büyük bir kesiminde, köylerinde elektrik kesintileri mevcut. Yüzyıl Türkiye'sinde hala Ordu’da elektrikler kesiliyor. Ordu da bunu hak etmiyor. Ordu insanı bunu hak etmiyor. Biran evvel eski adıyla TEDAŞ, şimdiki özelleştirilmiş adıyla YEDAŞ yeniden elektrik hatlarını gözden geçirmeli. Kabloları yenilemeli. Elektrik bakımları tamamen yenilenmeli ve yapılmalıdır. YEDAŞ birçok ilçemizden Çatalpınar, Gürgentepe gibi ilçelerimizde temsilciliklerini kapatmıştır. Kapatmayla birlikte yapılacak hizmetlerde aksamaya başlamıştır. Bunlara dur denilmeli. Ordu insanı hükümete en fazla destek veren insanın oluştuğu bir şehirdir. Biz Milliyetçi Hareket Partililer olarak bunu yedirmeyeceğiz. Her zaman Ordu'nun hakkını hukukunu savunacağız. Yetmeyecek Türkiye'nin, Türk milletinin hakkını savunacağız.” Dedi. Haber: Soner ÖZDEMİR



  • Salı 23.4 ° / 9.6 ° Güneşli
  • Çarşamba 27.9 ° / 15.3 ° Güneşli
  • Perşembe 28.8 ° / 13.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı