Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

ENGELLİLERİMİZİN SÖZDE DEĞİL, ÖZDE YANINDAYIZ!

ENGELLİLERİMİZİN SÖZDE DEĞİL, ÖZDE YANINDAYIZ!

Türkiye’nin 7 “Vakıf İnsanı”ndan biri olan Hayırsever İşadamı Ergin Karlıbel’in başkanı olduğu Karlıbel Bilgi Vakfı, engellerin kalkması konusunda çalışma ve katkılarını sürdürüyor.

Türkiye’nin 7 “Vakıf İnsanı”ndan biri olan Hayırsever İşadamı Ergin Karlıbel’in başkanı olduğu Karlıbel Bilgi Vakfı, engellerin kalkması konusunda çalışma ve katkılarını sürdürüyor.
1985 yılında Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Karadeniz’in ilk engelliler okulu olan Mimar Oktay Uğurel İşitme Engelliler Okulu’nu açan Karlıbel Bilgi Vakfı, eğitim ve öğretime son 17 yılda 10 milyon liralık katkı ve yardımda bulundu.


HER ZAMAN ENGELLİNİN YANINDA
İlk engelliler okulunu açarak Milli Eğitim Bakanlığına devreden Karlıbel Bilgi Vakfı, Türkiye Sakatlar Derneği Ordu Şubesi hizmet binasının yapımını da üstlendi ve engellilerin hizmetine sundu.
Engelli bireylerin gerek okullarına, gerekse sportif ve sosyal faaliyetlere rahatça ulaşabilmelerini sağlamak için bir de araç alan Karlıbel Bilgi Vakfı, bunu da tüm engellilerin kullanabilmesi için Mimar Oktay Uğurel Özel Eğitim Uygulama Merkezi’ne bağışladı.
Karlıbel Bilgi Vakfı’nın engelli vatandaşlarımız için açtığı bir ikinci okul da Ergin Karlıbel’in baba ismini taşıyan Adil Karlıbel Özel Eğitim Meslek Okulu.


REHABİLİTASYON MERKEZİ
Karlıbel Bilgi Vakfı, engelli bireylere desteğini devam ettirirken, Altınordu Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi 1, 2 ve 3. Kademe okullarında eğitim gören öğrencilerin fizik tedavi ve rehabilitasyon ihtiyacına sessiz kalmayarak burada modern ve çok amaçlı Lebibe Karlıbel Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Sınıfı açarak engellilerin hizmetine sundu.
Her ay 65 öğrenciye karşılıksız yükseköğrenim bursu veren Karlıbel Bilgi Vakfı Başkanı Ergin Karlıbel, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle yayınladığı mesajında engelsiz bir dünya için engellilerin sadece 3 Aralıklarda değil her gün hatırlanması gerektiğini söyledi.
Ergin Karlıbel, “Her 3 Aralık’ta yapılan açıklamalar engelsiz bir Dünya için yeterli değil, karın da doyurmuyor. Engelsiz bir kent için, engellilerimizin sorunlarının gerçekten çözümü için onları sadece bir gün hatırlamak yetmiyor. Kendimizi de birer engelli adayı olarak görüp, verilen sözleri hayata geçirmek zorundayız.” Diye konuştu.

Haber: Furkan TOMAKİN



  • Cuma 22 ° / 11.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 18.1 ° / 10.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 20.6 ° / 11.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu