Bugün, 16 Nisan 2024 Salı

ENERJİ TASARRUFU İÇİN PETEK TEMİZLİĞİ ŞART!

ENERJİ TASARRUFU İÇİN PETEK TEMİZLİĞİ ŞART!

Ordu?da Havaların soğumasıyla birlikte kombi ve petek temizliği başladı. Uzmanlar kombilerin yılda bir defa mutlaka bakımı yapılması gerektiğini söylüyor.

Ordu’da  Havaların soğumasıyla birlikte kombi ve petek temizliği başladı. Uzmanlar kombilerin yılda bir defa mutlaka bakımı yapılması gerektiğini söylüyor.

Kış aylarına girdiğimiz şu günlerde ısımak en büyük problemdir. gerek kombi gerekse radyatörlerde oluşan problemler ısınmak sorunları ortaya çıkarır.

Havaların soğuması kombilerin ısınmasıyla birlikte harekete geçen yetkili servisler, yıllık bakımı yaptırılmayan kombilerin verim kaybının yanı sıra faturaların kabarık gelmesine neden olduğuna dikkat çekti. Konu ile ilgili Gazetemize açıklama yapan Ak-İş Tesisat işletmecilerinden biri olan Anıl Tiryaki,  “doğru bir petek temizliği ile yüzde 30’a kadar yakıt tasarrufu sağlanabileceğini aktarırken, Ordu’da aniden bastıran soğuk havayla birlikte kombi ve petek temizliği başladı. Bakımsız kombilerin temiz kombilere kıyasla iki kat yakıt tükettiğini kaydeden yetkili servis görevlileri, "Kombilerin yılda bir defa mutlaka bakımı yapılması gerekmektedir. Çünkü kombilerin baca, filtre temizliği ve gaz ayarlarının kontrolden geçirilmesi lazım. Ayrıca petekler de makine eşliğinde tam temizlenmeli, Bu kontroller ve gerekli bakım yapılmaması halinde faturalar daha kabarık gelecektir. Özellikle peteklerin dönüş filtresi mutlaka temizlenmeli. Kombi ile birlikte peteklerde temizlenmeli Peteklerimizin su basıncının kontrol edilmesi gerekmektedir. Tesisatın içinde biriken kireç , tortu , pas ve çamurlaşmayı kombi ve tesisattan arındırıyoruz dedi”.

Son olarak Tiryaki, “Petek temizliği yaptırırsanız az yakarak çok ısınırsınız bu da size enerji tasarrufu sağlar. Petek temizleme fiyatlarımız  kısa süreliğine 100 TL olarak belirlenmiştir. Ordu’da bir çok insanın petek temizliği hakkında bilgi sahibi olmadıklarını biliyoruz. Bizde bilinçlendirmek ve tanıtım amaçlı kısa süreliğine 1 dairenin içindeki bütün petekleri 100 TL’ye yaparak kampanya başlattık. Sınırlı sayıda olan bu hizmetimizden faydalanmak için acele etmeleri gerekiyor. Enerji tasarrufu için petek temizliği en zorlu tıkanmalarda bile oluşan kirliliği birkaç saatte yok edebilir. Gerekli bilgilendirme ve daha fazla iletişim için bizleri 0546 781 00 52 nolu numaramızdan rahatça arayabilirler diye konuştu.



  • Salı 23.4 ° / 9.6 ° Güneşli
  • Çarşamba 27.9 ° / 15.3 ° Güneşli
  • Perşembe 28.8 ° / 13.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı