Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

EN UCUZ SUYU ORDU KULLANIYOR

EN UCUZ SUYU ORDU KULLANIYOR

Ordu Büyükşehir Belediyesi Akyazı Sahil Plajı`na ?Mavi Bayrak? takma töreninde konuşan Ordu Büyükşehir Belediyesi Başkanı Enver Yılmaz, kamuoyunda oluşan zamlı su fiyatları ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Ordu Büyükşehir Belediyesi Akyazı Sahil Plajı'na “Mavi Bayrak” takma töreninde konuşan Ordu Büyükşehir Belediyesi Başkanı Enver Yılmaz, kamuoyunda oluşan zamlı su fiyatları ile ilgili açıklamalarda bulundu.

 

EN UCUZ SUYU ORDU KULLANIYOR

Ordu Büyükşehir Belediyesi Başkanı Enver Yılmaz, ”Su bizim için önemli. Bu yıl son 60 yılın en kurak Ağustos ayını yaşadık. 

Ordu Türkiye’de HES’lerin en fazla olduğu yerlerden biri. HES’ler ve yol çalışmaları kuraklığa etmende oldu.  Bu kurallığın olabileceğini elbette ön görmüştük. Bu ön görüyle birlikte özellikle su ve kanalizasyon işlerde bir takım düzenlemeler yapılacağını göreve başlar başlamaz kamuoyunu duyurmuştuk. 

 

19 ilçemizin hepsinde farklı su tarifleri vardı

Biz göreve gelmeden önce 19 ilçemizin hepsinde farklı fiyatlarda su tarifleri vardı. 

30 Martta kurulan OSKİ bu farklı fiyat tarifelerini tek elden kontrol etmesi gereken bir mekanizma kurması gerekliydi. 

OSKİ’nin sadece yazılım programı 3- 3,5 aylık bir süreyi kapsadı. Geçtiğimiz ay itibarı ile su faturalı okunup hemşerilimize tebliğ edildikten sonra kamuoyunda su fiyatlarında sanki aşırı faiz fiyatlandırma yapılmış gibi bir algı oluşturuldu. 

Türkiye’de 30 büyükşehir var. Bu büyükşehirlerin arasında en ucuz suyu kullanan büyükşehir biziz. Daha önce farklı su tarifelerin olduğu hatta hiç suyun toplanmadığı, saatin kurulu olduğu halde okunmayan ilçelerde düzenli bir şekilde saat okumaya, aboneleri takip etmeye başladığımız bir sisteme kurduk Bu sistem içinde de 2 aylık su sayaçlarını okuduk. Niye iki ay derseniz, sistemimiz, yazılım sürecimiz ancak yetişti. 

Biz Ordu’da iki farklı tarifeli su uygulaması geçtik. Yüksek kesimlerin su tarifesi başka oldu, sahil kesimlerin başka oldu. Daha önce sadece Ordu Belediyesi, Ordu’daki en pahalı suyu kullanırken, Fatsa Belediyesi, Korgan Belediyesi, Ünye Belediyesi, Ordu Belediyesinden daha ucuz su tarifesi uygun görmüştü. Bizim şu anki ortalama su fiyatımız 2.03’tür. Bundan daha önce su abonesi olan evlere yetkililer girdiğinde bir tarife belirlemişler.

Örnek olarak bir abone 30 liralık su kullanmış bir ay boyunca yetkililerde hep 30 TL üzerinde su faturası kesmişler.

Hâlbuki hiç sayaca bakılmadan su faturası yazılmış. Biz bundan sonra her ay sayaç okuyucularımızla çok ciddi şekilde harcanan suyun kontrolünü sağlayacağız.

Kayıp kaçaklara kesinle müsaade etmeyeceğiz. Bizim buradaki amacımız öncelikle su tasarrufu sağlamak ve su, kanalisazyonunun yapacağı hizmetlere için kaynak oluşturmak. 

 

Faturalar eskiye dönecek

İki aylık bir su sayacı okuma süreci oldu. Bu iki aylık yazım süreci içinde faturaların %96’sı 100 liranın altında.

 1000 de 1’de 100 liranın üstünde. İlk defa bizimle beraber abonelik ücretleri de oldu. 

Mesken ve işyeri abone ücretleri OSKİ tarafından alınmaya başladı. En son gelen faturalar 2 aylık faturalar. Bu ay faturaların normale döndüğünü ve daha önceli faturalardan farklı olmadığın hemşerilimiz görmüş olacak” diyerek sözlerini bitirdi.

          Haber:Doğan HAYAT



  • Cuma 17.8 ° / 9.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 18 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 17 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı