Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

EMANET UYARISI !

EMANET UYARISI !

Altınordu Ziraat Odası Başkanı Atakan Akça, üreticileri emanete fındık bırakmamaları konusunda uyardı.

Başkan Akça; "Çok kıymetli fındık üreticilerim. Bir sezon boyunca vermiş olduğunuz emeklerin karşılığını almak için hasatla beraber, sezonun sonuna yaklaşıyorsunuz. Emeğinizin karşılığını en iyi şekilde almak için, siz fındık üreticileri olarak üzerinize düşen kendi uhtenizde olan küçük ama çok önemli kurallara ve uygulamalara dikkatinizi çekmek istiyorum

1) Fındığınızı kabuklu olarak harmanda iyice kurutunuz

2) Fındığınızı patoza verdikten sonra mümkünse bez örtü üzerinde kurutunuz.

3) Fındık çeç halinde kururken içerisindeki teklemeyi, koruğu, çürüğü, kırık fındığı ve yabancı maddeleri (taş toprak gibi) iyice seçiniz. Çünkü TMO'ya fındık verirken mağduriyet yaşamayasınız. 

4) Evet en önemli hususların başında fındığınızı ihtiyacınızdan fazlasını pazara indirmeyiniz. İndirmeyiniz ki, serbest piyasada arz- talep dengesi üretici lehine oluşsun ve fındığınızın değeri yükselsin. 

5) Yapılmadı gereken en önemli hususların en değerli olanı da fındığınızı emanete bırakmayınız. Çünkü emanete bırakılan her kilo fındık cebinizden kaybolacak olan emeğinizin karşılığıdır. Her ortamda mücadele ettiğimiz tekelci firmanında kazancına kazanç katacak onların fındığımız üzerinde oynayacakları kirli oyunları daha güçlü olarak yapabilmelerine fırsat verecek bir sonuç doğuracaktır. 

Son söz olarak fındığımıza önce üreticiler olarak biz sahip çıkacağız, emeğimizi ve alın terimizi biz çaldırmayacağız" dedi.  

Haber: Soner ÖZDEMİR



  • Cuma 22 ° / 11.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 18.1 ° / 10.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 20.6 ° / 11.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu