Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

EKONOMİYE DEĞER KATANLARA ÖDÜL

EKONOMİYE DEĞER KATANLARA ÖDÜL

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Ordu Ticaret ve Sanayi Odası, Ordu Ticaret Borsası Müşterek Toplantısı ve Ekonomiye Değer Katanlar Ödül Töreni gerçekleşti.

Açılış Törenine, Ordu Valisi Seddar Yavuz, Ak Parti Ordu Milletvekili Dr. Şenel Yediyıldız, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Mehmet Hilmi Güler, ODÜ Rektörü Prof. Dr. Ali Akdoğan, TOBB Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu, TSE Başkanı Prf. Dr. Adem Şahin, Altınordu Kaymakamı Niyazi Erten Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören, Ordu Defterdarı Kemalettin IŞIK TOBB Başkan Yardımcısı Salih Zeki Murzioğlu, TOBB Başkan Yardımcısı Ali Kopuz başta olmak üzere protokolün değerli üyeleri, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, İstanbul, Ankara, Kırklareli, Samsun, Çarşamba, Bulancak, Trabzon, Giresun, Bafra, Pazar Rize, Ardeşen, Ünye, Fatsa Ticaret ve Sanayi Odaları ve Ticaret Borsalarının temsilcileri ile çok sayıda Oda Üyesi katıldı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Ordu Ticaret ve Sanayi Odası, Ordu Ticaret Borsası Müşterek Toplantısı ve Ekonomiye Değer Katanlar Ödül Töreni'nde bir konuşma yapan Vali Seddar Yavuz, ”Dünya üzerinde en kıymetli  insanlar girişimcilerdir ve bunun farkına vardığımızı da  hatırlatmak, söylemek isterim. Daha önce bir Vali bir işadamı ile bir yere gitse 'bunlar niye bir araya geldi' diye düşünülürdü. Şimdi dünyadaki bütün devlet başkanları yanlarında işadamlarını götürürler ve iş bağlantısı kurarlar. Valilerimizin de diğer kamu yöneticilerimizin de işadamlarımızla içiçe olması fevkalade önemlidir diye düşünüyorum. Cumhurbaşkanımızın liderliğindeki Türkiye, sessiz ve büyük bir devrim gerçekleştirdi. Bu devrimin içinde olanlar bunun farkına varmadı. Yapacağımız çok şey var. Aziz Türk Milleti, dünyadaki son evrensel ve emperyal imparatorluğun sahibidir. Dolayısıyla bugünkü büyüklüğümüz, bu çalışmamız da  bize yetmez. Daha fazla üretmeliyiz. Bizim düşünen, üreten, hakkı söyleyebilen insanlara ihtiyacımız var. Ordu şehri  olarak, on yıl içinde Giresun'la beraber  iyi  işbirliği yaparsak, Karadeniz'deki en güçlü şehir olma yolundadır. Ordu'da daha çok sanayi konuşmamız lazım. En az 30 bin kişinin OSB'lerde  çalışabileceği imkanlar yaratmalıyız. Sanayisiz bir Ordu'nun geleceğini kuramazsınız. O yüzden OSB'leri süratle tamamlamamız gerekiyor. Daha fazla bir arada olalım, birbirimizi sevelim, birlikte çalışalım. Daha  başarılı oluruz” diye konuştu.

 

“ORDU –SAMSUN HIZLI TRENİ PROGRAMA ALINDI”

AK Parti Ordu Milletvekili Dr. Şenel Yediyıldız yaptığı konuşmada, ”Bugün, bir birlikteliğin güzel örneğini veriyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın Ordu’ya verdiği değeri birkez daha hatırlatmak istiyorum” dedi ve Ordu-Samsun arası hızlı tren yapımının programa alındığını da sözlerine ekledi.

 

“ORDU’YA TEKNO PARK İSTİYORUZ”

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, "Ordu'yu yeni keşfediyorum. Bu kadar güzel bir şehir olduğunu, tarihi eserlerini, zenginliklerini, yeni kaya mezarlarını, kanyonlarını gördük. Ordu’nun tarihini olmadığını söylüyorlar ama şunu bilin ki Ordu'da bir Efes çıkıyor. Ordu 4 aylık bir şehir olarak görüyoruz, ancak Ordu 12 aylık bir şehir. Ordu'yu dört  mevsime göre  hazırlıyoruz. Ordu’da denizi mutlaka kullanmalıyız ve Ordu’ya mutlaka kurvaziyeri getirmemiz gerekmektedir. Biz düşünen Ordu, üreten Ordu ve yarışan Ordu’yu kuruyoruz. Odalar ve Borsalar Birliğinden tekno park istiyoruz. Bunu birlikte yapalım” diye konuştu.

 

“ORDU İÇİN ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPIYORUZ”

Toplantıda konuşan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu; “Ordu’nun aynı zamanda yeni bir limana da ihtiyaç duyduğundan bahsetti. 2 OSB’li kentin 3. OSB için bekleyişte olduğunu bildirdi. TOBB Başkanı, Ordu için üzerlerine düşeni yaptıklarını söylerken şu cümleleri kurdu: “TOBB olarak burada, 32 derslikli “Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’’ ile ‘Motor Atölyesi’’ yaptık. Ordu Merkezde bulunan eski  Altınordu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi buraya taşınacak. Bununla ilgili bürokratik işlemler tamamlanınca, inşallah bir dahaki gelişimizde açılışını da yapacağız.

Burada da Ordu Ticaret ve Sanayi Odamız ile Ticaret Borsamız birlikte hareket etti. Ele ele verip güzel töreni tertip ettiler. Zaten hem Odamız hem Borsamız akredite. Üyelerine 5 yıldızlı hizmet sunuyorlar. Servet Başkanı ve Ziver Başkanı tebrik ediyorum. Hem Odamız ve Borsamız Ordu’nun gelişmesi ve zenginleşmesi için ellerini taşın altına koyuyor, çalışıyorlar. Bende buna, hem Ankara’da, hem de burada şahidim. İşte her 2’sinin de talebi ce önerisi sonra, bu sene açıklanan fındık fiyatı, üreticimizi büyük ölçüde memnun etti. Yine bakın ilçe oda-borsalarımın da hepsi akredite. Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası ve Ticaret Borsası, Ünye Ticaret ve Sanayi Odası ve Ticaret Borsası. Onları da ayrı ayrı tebrik ediyor, kutluyorum. Ben, Ordu’daki tüm başkanlarımdan razıyım. Allah da onların emeklerinden, gayretlerinden razı olsun”

 

“BANKALAR FEDAYI BİZE BIRAKIYOR”

 Sıkıntılardan da söz eden Hisarcıklıoğlu, sıkıntıların başında finansman sorunu bulunduğunu ifade etti. TOBB Başkanı şöyle konuştu: “Biz herkes yükü paylaşsın, fedakârlık yapsın, diyoruz. Bankalar bu fedakarlığı şöyle taksim ediyor. Fedayı bize bırakıyor, karı kendileri alıyor. Ama inşallah bunu da aşacağız. Hükümetimizle devamlı istişare içindeyiz. İşte kamu bankaları faizleri indiriyor. Yıllardır hep vurguladığımız ticari alacak sigortası da çıktı.”

Toplantıda konuşan OTSO Başkanı Servet Şahin; “Göreve geldiğim ilk yıllarda öncelikli olarak Ordu’ya ve siz değerli üyelerimize daha iyi hizmet sunabilmek için hep birlikte açılışını gerçekleştirdiğimiz Yeni Hizmet Binası Projesini devreye almış ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu’nun da maddi ve manevi destekleri ile tamamlamış bulunmaktayız. Odamız bununla birlikte, ilimiz ve ülkemiz ekonomik kalkınmasının temelini oluşturan, Mesleki eğitimde, Altınordu ilçemizdeki fiziki alan yetersizliğinin ortadan kaldırılması için girişimlerde bulunmuş, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin destek ve katkıları ile 64 derslik ve 200 kişilik pansiyondan oluşan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ilimize kazandırılmıştır” dedi.

Başkan Şahin; “Odamız yine son üç yılda Ticaret Bakanlığı URGE Projeleri, Kalkınma Ajansı Projeleri, DOKAP yatırım projeleri, AB projeleri olmak üzere toplamda 7 milyon Dolarlık proje üretmiş ve bir o kadar projeye ortak olmuş ve ilin ekonomisine katkılar sunmuştur. Özellikle son 10 yılda Sayın Cumhurbaşkanımızın eğitim, sağlık ve ulaşımda ilimize verdiği büyük desteklerle, Ordu ili iş yapmak ve yaşana bilirlik açısından 57. Sıradan 13 basamak yükselerek 44. sıraya gelmiştir. Sayın Başkanımıza, ilimiz için yapmış olduğu destek ve yatırımlar için ilimiz, odamız ve tüm iş alemi adına bir kere daha şükran ve teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.

 

“LİMAN VE DEMİR YOLU YATIRIMI 

İSTİYORUZ”

Son olarak Başkan Şahin; “Ulusal ve uluslararası ticaret hacmimizi artıracak, bölge ekonomisine yeni bir boyut kazandıracak olan Liman ve Demiryolu yatırımından artık bizler de faydalanmak istiyoruz. Bölgemizde üretilen ürünlerin demir yolu ile Doğu-Batı dağılımının sağlanmasını, Liman inşaası ve Karadeniz Akdeniz Otoyolu avantajının kullanılarak da 5 bölge, 45 ildeki ürünleri dünyaya taşımak ve satmak istiyoruz. Sanayi ve Ticarette atılım yapmak, turizm ve hizmetler sektörünü geliştirmek istiyoruz. Bu bağlamda, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ve siz değerli protokol üyelerimizin desteklerini istediklerini belirterek konuşmasını tamamladı.

Konuşmaların ardından Ordu ekonomisine katkı sağlayan iş insanlarına Vali Seddar Yavuz, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve diğer protokol mensupları tarafından plaket takdim edildi.

Haber: Furkan TOMAKİN



  • Cuma 15.4 ° / 9.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 16.3 ° / 9.1 ° false
  • Pazar 17.9 ° / 9 ° false