Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

DEVEKUŞU KABARE BEĞENİLDİ

DEVEKUŞU KABARE BEĞENİLDİ

 

 

Vali Seddar Yavuz, 3 Aralık Dünya Engelliler günü nedeniyle eşi Selda Yavuz ile birlikte Ordu Büyükşehir Belediyesi Karadeniz Tiyatrosunun desteği ile Türkiye Sakatlar  Derneği Ordu Şubesi tarafından organize edilen ve engelli vatandaşların sahnelediği “Devekuşu Kabare” adlı tiyatro oyununu izledi.

 

Beğeniyle izlenen oyunda sergiledikleri performansla göz dolduran engelli vatandaşları kutlayarak, tebrik eden Vali Seddar Yavuz, burada yaptığı konuşmada, “Ordu genelinde 10 Bin 300 civarında engelli maaşı ödediğimiz kardeşimiz var.7 Bin 300 civarında ise evde bakım ücreti ödediğimiz vatandaşımız bulunuyor. Yaklaşık 90 Milyon TL  ödeme yapılmış durumda” dedi.

 

“Türkiye Cumhuriyeti Devleti son yıllarda sosyal politikalar alanında dünyada eşi benzeri çok az görülen bir yaklaşım benimsemiş durumda” diyen Vali Yavuz, “Hiçbir engelli kardeşimiz bu imkanlardan uzak kalmasın. Bizlere, Kaymakamlıklarımıza, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğümüze ulaşın. Özel bakım merkezlerinde 316 kişi barındırılıyor ve Bakanlık olarak ödenen ücret ise  8,5 milyon TL. Valilik olarak eşim ve kaymakamlarımız da dahil olmak üzere il genelinde  ziyaret edilen aile sayısı 8 Bin civarındadır” şeklinde konuştu.

 

Vali Seddar Yavuz, "Türk kültür ve medeniyetini bana birtek sözcükle ifade et deseler, bunun adını sevgi koyarım. Batı hiçbir zaman sevgi medeniyeti oluşturamamıştır. Oluşturdukları tek şey sömürgeciliktir. Bu topraklar sevgiyi çoğaltır. Onlar bir Mevlana, bir Yunus Emre, bir Hacı Bektaşi Veli  çıkartamamıştır. O yüzden kendimize güvenimizi sağlayalım ve birbirimizi daha çok sevelim. İnsanları evimize alalım, soframıza oturtalım, uzaktan sevmeyelim, hissedelim dünya çok farklı olacak” şeklinde konuştu.

 

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler ise yaptığı konuşmada, “Gönlümüzde taht kurdunuz. Sizlere layık olmaya çalışacağız. Ordu'muzun sanatsal bir halkı var, tiyatrosu devam ediyor. Hayatı birlikte yaşıyoruz. Bizler de empati yaparak sizleri seyrettik. Hepinizi kutluyorum” diye konuştu.

 

Konuşmaların ardından Vali Seddar Yavuz, Devlet Sanatçısı Aylin Sanat Tiyatro Topluluğu Genel Sanat Yönetmeni Aylin Gürsoy’a plaket, Vali Seddar Yavuz'un eşi Selda Yavuz da Türkiye Sakatlar Derneği Ordu Şube Başkanı Selma Gülseren’e çiçek takdim etti. Haber: Dilek TİRYAKİ

 



  • Cuma 15.4 ° / 9.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 16.3 ° / 9.1 ° false
  • Pazar 17.9 ° / 9 ° false