Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

DAMIZLIK KOYUN ÜÇÜZ DOĞURDU

DAMIZLIK KOYUN ÜÇÜZ DOĞURDU

 

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in, klasik belediyeciliğin dışına çıkarak tarım ve hayvancılık alanında uyguladığı proje kapsamında dağıtılan koyunlar doğum yapmaya başladı.

Ordu Büyükşehir Belediyesi ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğü iş birliği ile hayata geçirilen ‘Koyunculuğun Geliştirilmesi Projesi’ kapsamında Altınordu, Aybastı, Gölköy, Gürgentepe, Kabadüz, Korgan, Kumru, Ulubey ve Ünye ilçelerinde bulunan 15 çiftçiye 300 adet damızlık dişi ve 30 adet damızlık koç olmak üzere toplam 330 adet Bafra koyunu dağıtımı Haziran ayında gerçekleştirildi. 5 aylık sürede Ordu’ya uyum sağlayan ve 2000 rakıma kadar farklı alanlarda yetiştirilmeye başlanan damızlık koyunların Kasım ayı sonları, Aralık ve Ocak ayında doğum yapmaya başlamaları bekleniyor.

İKİZ BEKLERKEN 3 KUZU SAHİBİ OLDU

İkiz doğurma oranı oldukça yüksek olan ve 2 yılda 3 doğumla 6 adet yavru elde etmenin mümkün olduğu Bafra koyunlarından birisi üçüz doğurdu. Haziran ayında yapılan dağıtımda 2 koç ve 20 damızlık koyun alan Kumru ilçesinden Hüseyin Ayrı adlı çiftçinin bir koyunu önceki gün üçüz doğum yaptı. Bir doğumda 3 kuzu doğran koyun, sahibi Hüseyin Ayrı’yı sevindirdi. İkiz beklerken damızlık koyunun üçüz doğum yapmasına sevindiğini belirten çiftçi Hüseyin Ayrı, “Sayın Başkanımız Hilmi Güler’in projesi bereketli başladı. Biz ikiz bekliyorduk ancak üçüz doğum oldu. Diğer damızlık koyunlar da Aralık ayı içerisinde sırasıyla doğum yapacaklar. 2 koç ve 20 koyun almıştım, bir yıl sonra doğumlar sonrası yaklaşık 150 koyun sahibi olacağımı ümit ediyorum. Böyle bir projeyi başlattığı için Sayın Başkanımız Hilmi Güler beye canı gönülden teşekkür ediyorum” dedi. Haber: Dilek TİRYAKi



  • Perşembe 17.3 ° / 7.4 ° Güneşli
  • Cuma 15.4 ° / 9.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 16.3 ° / 9.1 ° false