Bugün, 4 Mayıs 2024 Cumartesi

CANLILIK ARTTI!

CANLILIK ARTTI!

AŞAĞI YÖNLÜ TREND OLUŞTU!

Yaz mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte pazarda canlılık arttı, sebze fiyatlarında ise düşüş görüldü. Düşen fiyatlar hem esnafın, hem tüketicinin yüzünü güldürdü.

Sebze fiyatlarında yaşanan düşüş, pazarları hareketlendirdi. Son günlerde sebze ve meyve fiyatlarında ki düşüş, pazar yerlerini doldururken tüketicilerin alım gücünü artırdı.

Havanın ısınması ve yaz mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte, tarım ürünlerinde artan verimlilik, sebze fiyatlarında aşağı yönlü bir trend oluşturdu.

Fasulye 120 liradan 40 liraya, köy biberi 80 liradan 30 liraya, patlıcan 50 liradan 15 liraya kadar düştü.

Fiyatlarda ciddi düşüş yaşandığını ve önümüzde ki günlerde daha da düşebileceğini söyleyen Pazar Esnaflarından Serdar Gül, “Bayramdan önce özellikle sebze fiyatları oldukça yüksekti. Bayramda ürünler toplanmadı. Bundan kaynaklı fiyatlar dip seviyeleri gördü” dedi. 

“ÜRÜNLER BOLLAŞTI”

“Fasulye 120 liradan 40 liraya, köy biberi 80 liradan 30 liraya, patlıcan 50 liradan 15, 20 liraya kadar düştü” diyen Gül, “Havaların bu yıl sıcak gitmesinden kaynaklı ürünler bollaştı.”

“ERKEN ÇIKTI”

“İklim değişikliği nedeniyle Mayıs ayının 15’inde çıkacak ürün şimdi çıktı” diyen Serdar Gül, “Eylül ayında bitecek olan tufanda ürünler daha erken bitmesine neden olacak. Bu durumda sıkıntı yaratıyor. Havaların kurak gitmesi, yağışlı olmayışı sıkıntı yaratır.” 

“DAHA DA DÜŞECEK”

“Fiyatlara baktığımız da sadece domates sabit kaldı, geri kalan tüm ürünlerde gözle görülür düşüş yaşandı” diyen Gül, “Fiyatlar çok uygun. Diğer illerimizde de ürünler çıktığı zaman fiyatlarda yine düşüş yaşanacaktır. Patates ve soğan çok yükseldi. Ama yenileri çıktığı için onlarda da önümüzdeki günlerde düşecektir. Patlıcan, köy biberi ve fasulye şuan fiyatı en çok düşen ürünler arasında” dedi.

Özel Haber: Sümeyye TOMAKİN



  • Cumartesi 16.3 ° / 9.1 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 13.2 ° / 8.1 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazartesi 13.2 ° / 6.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı