Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

BÜYÜKŞEHİR GÖREV BAŞINDA!

BÜYÜKŞEHİR GÖREV BAŞINDA!

Yoğun kar yağışı, tüm yurtta olduğu gibi Ordu’da da etkisini gösteriyor. Ordu Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ekipler yol açma çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

ÇALIŞMALAR 7/24 DEVAM EDİYOR

19 ilçece 450 personel, 374 araç ve iş makinesiyle karla mücadeleyi sürdüren Ordu Büyükşehir Belediyesi, gece saatlerinden itibaren yoğun kar yağışından dolayı kapanan 335 mahalle yolunu ulaşıma açtı. Kapalı olan 125 mahalle yolunun açılması için çalışmalar aralıksız devam ediyor.

KAR KALINLIĞI BİR METREYİ BULDU

19 ilçede kar nedeniyle kapanan yollarda etkin mücadele sürdüren ekipler 648 mahalle yolunu ulaşıma açarken,  daha önce açılan ancak etkili olan kar yağışı ve tipi nedeni ile tekrar kapanan 125 mahalle yolunu ise açmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Yetkililer, ortalama kar kalınlığının orta kesimlerde 50 cm ve yüksek kesimlerde ise 80 cm’yi bulduğunu açıkladı. Ordu’da kardan en çok etkilenen ilçelerden Gürgentepe, Kabadüz ve Akkuş’ta ise yaklaşık 1 metreye yakın kar kalınlığının olduğu ifade edildi.

12 HASTA VE 20 CENAZE İÇİN MÜDAHALE

 

Ordu Büyükşehir Belediyesine bağlı ekipler bir taraftan kar temizleme çalışmalarına devam ederken diğer taraftan da il genelinde 12 hasta ve 20 cenaze için müdahalede bulundu.

 

450 PERSONEL VE 374 ARAÇ VE İŞ MAKİNASI

Başkan Dr.Mehmet Hilmi Güler, karla mücadele çalışmalarında önceliğin hastalara ve cenazelere ulaşılması, grup yolları ve okul yollarının açılması olduğunu ifade ederek, “Ekiplerimiz, 19 ilçenin tamamında zor şartlar altında görev yapıyor. Aldığımız tedbirler sayesinde şuana kadar olumsuz bir durum olmadı. Şuan sahada 450 personel ve 374 araç ve iş makinası görev yapıyor. Önceliğimiz, hastalara ve cenazelere ulaşmak, grup yolları ve okul yollarının açılmasını sağlamaktır. Aciliyet gerektiren müdahalelerin ardından, mahalle yollarını ve diğer yolları açıyoruz” şeklinde konuştu.

 

ÖNCELİK HASTA VE CENAZE OLAN BÖLGELERE

 Vatandaşlara karla mücadele çalışmaları konusunda çağrıda bulunan Fen İşleri Dairesi Başkanı Dursun Ali Kırmızıtaş, “Lütfen araçlarımızda kış lastiği, zincir ve çeki halatı bulunduralım. Vatandaşlarımız, herhangi bir olumsuz durumda Büyükşehir Belediyesinin 233 25 54 , 233 25 58, 233 25 59 ve 444 1 052 numaralı çağrı merkezini arayabilir. Vatandaşlarımızdan ricamız, yol açma çalışmalarında önceliğin hasta ve cenaze hizmetlerinde olduğunu unutmamaları” ifadelerini kullandı. Haber: Soner ÖZDEMİR



  • Perşembe 17.3 ° / 7.4 ° Güneşli
  • Cuma 15.4 ° / 9.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 16.3 ° / 9.1 ° false