Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

BÜYÜKŞEHİR TÜKETİCİYİ BİLGİLENDİRİYOR

BÜYÜKŞEHİR TÜKETİCİYİ BİLGİLENDİRİYOR

Ordu Büyükşehir Belediyesi, tüketiciyi korumak ve bilinçli tüketici kitlesi oluşturmak için denetim ve bilgilendirme çalışmalarına devam ediyor.

6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanun kapsamında, belediyelere verilen görevleri yapmak üzere kurulan Zabıta Dairesi Başkanlığı, 19 ilçede tüketicinin korunması ve bilinçli tüketici kitlesinin oluşması amacıyla yoğun bir çalışma gerçekleştiriyor.

 

TÜKETİCİ HAKLARI ANLATILIYOR

Zabıta ekipleri, çalışmaların istenilen seviyeye ulaşması amacıyla bir yandan esnafı dolaşırken diğer yandan da kurdukları stantlarla halka ulaşarak bilgilendirme çalışması yapıyor. Yapılan bilgilendirmenin ardından vatandaşlara “Bilinçli Tüketici Rehberi” başta olmak üzere, bilinçli tüketimle ilgili birçok materyal verilerek toplumda tüketici hakları konusundaki farkındalığın artırılmasına yönelik çalışılıyor. 

 

15 BİN VATANDAŞLA YÜZ YÜZE GÖRÜŞÜLDÜ

Ocak ayından bu yana iş yeri, alışveriş merkezi, cadde, sokak ve parklarda yapılan faaliyetler ile ilçelerde vatandaşın yoğun bulunduğu noktalara kurulan stantlar sayesinde yaklaşık 15 bin kişiyle yüz yüze görüşülerek bilgi verildi.

 

102 İŞLETMEYE YASAL İŞLEM YAPILDI

 

Diğer taraftan, 2016 yılı içerisinde toplam 1.000 işletmede denetim yapılarak iş yerlerinin mevzuat hükümlerine uygunluğu kontrol edildi. Olumsuzlukların tespit edildiği işletmeler, gerekli düzenlemelerin yapılması için uyarılırken, bu uyarıları dikkate almayan 102 işletme hakkında ise yasal işlem başlatıldı.

Vatandaşları tüketici hakları konusunda bilgilenmeye ve daha duyarlı olmaya çağıran ekipler, olumsuz herhangi bir durumla karşılaşılması hâlinde 153 Alo Zabıta hattına bilgi verilmesini istedi. 

 HÜRSES



  • Cuma 17.8 ° / 9.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 18 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 17 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı