Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

BÜYÜK KOLAYLIK SAĞLAYACAK!

BÜYÜK KOLAYLIK SAĞLAYACAK!

BÜYÜK KOLAYLIK SAĞLAYACAK!

Salgınla birlikte kontrollü sosyal yaşama geçtiğimiz bu süreçte, ulaşım ya da ziyaret gibi işlemlerde kurumlarla ve kişilerle, Covid-19 hastalığı açısından herhangi bir risk taşıyıp taşımadığını teyit etmek için HES kodu uygulaması kullanmak zorunlu hâle geldi. Gülyalı Belediye Başkanı Ulaş Tepe, gün içerisinde çok kez göstermek zorunda olunan HES kodu için büyük kolaylık sağlayacak HES kodlu anahtarlıkları vatandaşların hizmetine sunmak istediklerini belirtti.

HES KODU YAŞANTIMIZIN VAZGEÇİLMEZİ

HES kodu gösterme zorunluluğunun uygulanmasında büyük zorlukların yaşandığını belirten Başkan Tepe, “Özellikle yaş ortalaması yüksek vatandaşlarımız bu kodu edinmekte ve hatırlamada büyük zorluklar yaşıyor. Haber programlarına da konu olacak şekilde sırtına yapıştıranların, plaka olarak boynuna asanların, eline yazanların olduğunu gördük. Biz, yeni bir hizmeti sunarak vatandaşlarımızı bu çileden kurtarmak istiyoruz. HES kodunu, karekoda çeviren bir düzenlemeyle anahtarlık olarak ceplerimizde kolayca taşıyabileceğiz. Artık HES kodu istendiğinde karekod okutarak hızlıca geçiş sağlayabileceğiz. İlk olarak Antalya Muratpaşa Belediyesi tarafından vatandaşlara sunulan bu hizmetin yerinde bir çalışma olduğunu düşünerek Gülyalılı hemşehrilerimize de sunmaya karar verdik. Dayanışma ruhu içerisinde vatandaşlarımızın yaşamlarını kolaylaştıracak uygulamaları Gülyalılılarla buluşturmaya devam edeceğiz” dedi.

ORDU’DA İLK KEZ UYGULANACAK

Gülyalı Belediyesi tarafından Ordu’da ilk kez uygulamaya konulacak olan HES kodu anahtarlıkları talep eden Gülyalılara ücretsiz bir şekilde verilecek. HES kodlu anahtarlığın basımı için bilgi veren Başkan Tepe, “Vatandaşlarımızın belediyemizin 04528112053 numaralı Whatsapp Derman Hattı’na TC Kimlik No, HES kodu ve isim soyisim bilgilerini göndermeleri yeterli olacak. Özellikle gençlerin hanelerinde ve çevrelerindeki büyüklerinin bilgilerini göndermede aracı olmalarını bekliyoruz” dedi ve HES kodlarının “süresiz” olarak alınması gerektiğini ifade etti.

HES KODU NASIL ALINIR?

HES kodu alma işlemleri üç farklı şekilde gerçekleştirilebiliyor. En çok kullanılan işlem, Hayat Eve Sığar uygulaması üzerinden 'HES Kodu İşlemleri' bölümüne girilir. 'HES Kodu Oluştur' butonuna tıklanır. KOD kullanım süresi seçilir ve KOD oluşturulur. İkinci olarak HES kodunu e-Devlet sistemi üzerinden https://www.turkiye.gov.tr/saglik-bakanligi-hes-kodu... adresinden alınabiliyor. Son seçenekte ise HES yazıp aralarında boşluk bırakılarak sırasıyla T.C. kimlik numarası, T.C. kimlik seri numarasının son 4 hanesi ve paylaşım süresinin yazılması ve 2023'e SMS atılması gerekiyor.

Haber: Sümeyye ŞAHİN



  • Perşembe 28.8 ° / 13.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 17.8 ° / 9.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 18 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı