Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

BİR GÜN DEĞİL, HER GÜN!

BİR GÜN DEĞİL, HER GÜN!

 

3 Aralık Engelliler Günü çeşitli etkinliklerde kutlanırken Ordu Valisi Seddar Yavuz da, Ordu Valiliği himayesinde Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla düzenlenen kahvaltı programına katıldı.

Aktuğ Otel’de düzenlenen kahvaltı programına, Vali Seddar Yavuz, eşi Selda Yavuz, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, ODÜ Rektörü Prof. Dr. Ali Akdoğan, İl Emniyet Müdürü Doğu Ateş, Ordu Askerlik Şubesi Başkanı Yarbay Ahmet Meydan, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ender Yanık, bazı daire müdürleri, Ordu'daki engelli derneklerinin başkan ve yöneticileri, engelli vatandaşlar ve aileleri katıldı.

ENGELLİ VATANDAŞLARLA HATIRA FOTOĞRAFI

Kahvaltı öncesi masaları tek tek gezerek engelli vatandaşlarla yakından ilgilenen Vali Seddar Yavuz ve eşi Selda Yavuz, programa katılan engellilerle bir süre sohbette bulundu, taleplerini dinledi. Engelli vatandaşlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

AYRI BİR SEVİNÇ KAYNAĞI

3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle düzenlenen etkinlikte bir konuşma yapan Vali Seddar Yavuz, “Sizlerle aynı havayı teneffüs etmek, aynı sofra etrafında bir arada olmak, bizim için ayrı bir mutluluk ve sevinç kaynağı. Bu vesileyle hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. 3 Aralık Engeliler Günü’nü kutlarken yapmak istediğimiz, bir farkındalık oluşturmaktır. Toplumun her kesiminin engellilerle olan bağını güçlendirmek, empati duygusunu geliştirmek, sizlerin yerine kendilerini koymalarını sağlamak, göremeyenin gözü, işitemeyenin kulağı olmaktır.” dedi.

Ordu’da 2019 Ekim ayı itibariyle engelli bakım hizmeti alan 6 Bin 687 kişinin bulunduğunu söyleyen Vali Yavuz, 2019 yılı itibariyle 7 Bin 726 kişinin evde bakım hizmetinden faydalandığını, bugün itibariyle de 90 milyon TL civarında evde bakım hizmeti için bir ödeme gerçekleştirildiğini kaydetti.

ENGELLİLERE ÖZEL BAKIM HİZMETİ

Konuşmasında, engellilere özel bakım hizmeti verildiğinin altını çizen Vali Yavuz, ”İlimizde 4 tane özel engelli bakım merkezimiz bulunuyor. Bu merkezimde şu anda 316 kardeşimiz fiilen bu hizmetten faydalanmakta. 8,5 milyon TL kaynağı özel bakım hizmetlerine kullanmış bulunuyoruz. 18 yaş üstü engelli maaşından yararlanan kardeşimizin sayısı ise 10.437’dir. Engelli maaşı maaş bağlama işlemleri, Kaymakamlıklara bağlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından gelir testi yapılarak bağlanmaktadır. Bunu dışında 18 yaş altındaki engelli bireylerimize de engelli maaşı bağlanıyor. Yalnız evde hane halkından herhangi birinin sosyal güvencesinin olmaması gerekiyor. Bunun üzerine tekrar bir çalışma yapmamız gerektiğini düşünüyorum. Bakanlığa teklifte bulunacağız.” diye konuştu.

SORUNLAR 365 GÜN DEVAM EDİYOR

Özürlüler Derneği Genel Başkan İmdat Aktaş ise yaptığı konuşmada, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün, Birleşmiş Milletlere üye 156 ülkede Dünya Engelliler Günü olarak anıldığını ve etkinlikler düzenlendiğini söyleyerek, ”Engelli vatandaşlarımızın sorunları sadece bir gün değil 365 gün devam etmektedir. Engelli insanlarımızın yaşam standartlarını yükseltmek ve topluma adaptasyonlarını sağlamak adına yaptığımız çalımlarımızda bizlerden desteklerini esirgemeyen, başta biz engelliler olmak üzere toplumun tüm kesimleri için gecesini gündüzüne katarak hizmet veren Sayın Valimiz Seddar Yavuz ve kıymetli Hanımefendiye, tüm idarecilerimize, işadamlarımıza, sivil toplum kuruluşlarına ve halkımıza, engelliler alanında ilimizde faaliyet gösteren tüm sivil toplum kuruluşları ve camiamız adına teşekkür ediyor saygılar sunuyorum” şeklinde konuştu. Haber: Soner ÖZDEMİR

 



  • Perşembe 17.3 ° / 7.4 ° Güneşli
  • Cuma 15.4 ° / 9.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 16.3 ° / 9.1 ° false