Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

BAYRAM BİZİM NEYİMİZE?

BAYRAM BİZİM NEYİMİZE?

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününde, Altınordu’da emekçiler ev ekonomisine katkı sunmak amacıyla çalışmaya devam etti.

Tüm Türkiye’de 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenlenirken, Ordu’da birçok emekçi ekonomilerine katkı sunmaya devam ediyor. 

İlimizin emekçi kesimi sabahın erken saatlerinde işlerinin başına geçerek ev ekonomilerine katkı sunduklarını ve kendilerine bayramın olmadığını dile getirdi. 

“BİZE BAYRAM YOK”

İşinin başında olduğunu ve kendilerine bayram olmadığını dile getiren 54 yaşında ki Fatma Aktepe, “1 Mayıs İşçi Bayramı ama bize bayram yok. Biz işimizin başındayız. Evimin geçimine katkı sağlamak amacıyla kendi ekip diktiğimiz ürünlerimi satıyorum. Eşim rahatsız olduğu için ekip diktiğim yöresellerimi vatandaşlarla buluşturuyorum. Hayat pahalı. Markete 5 bin lirayla giriyoruz ve 2 poşet ile çıkıyoruz. Ev kira yeme içme para. O nedenle bize bayram yok. Bayram bizim neyimize. Biz her gün çalışmak zorundayız” dedi. 

“1 MAYIS’TA İŞİMİZİN BAŞINDAYIZ”

Zekiye Aydoğan, “1 Mayıs’ta işimizin başındayız. 1 Mayıs İşçi Bayramı ama bizler emeklerimizi müşterilerimize sunduğumuz için tatil yapamıyoruz. Evimize katkı sağlamak amacıyla çalışıyorum. Emekçinin bayramı olmaz. Gerçek işçiler her zaman sahada. Bizim iznimiz, bayramımız evimize giderken” diye konuştu. 

“EVİMİZİN GEÇİMİNİ SÜRDÜREBİLMEK İÇİN ÇALIŞMAK ZORUNDAYIZ”

40 yıldır Pazarcılık yapan Cafer Ataseven, “İşçinin bayramı yok. İşimizin başındayız. Evimizin geçimini sürdürebilmek için çalışmak zorundayız.”

“KAZANDIĞIMIZ YETMİYOR”

Mükerrem Ongun, “Köyde hayvancılık yapıyorum. Her Çarşamba günü kendi ekip diktiğim ve hayvanlarımdan elde ettiğim süt ve süt ürünlerimin satışını yapıyorum. Kazandığımız yetmiyor, yetişmiyor. O nedenle bize bayram yok. Pazar yerinde yağmur yağış demiyoruz.”

“BİZİM BAYRAMIMIZ İŞİMİZ BİTİNCE”

Arzu Özer, “İşçiler durursa dünya durur. Bugün gelişen dünyada ne kadar çağa ayak uydurmaya çalışsak da işçiler işi bitiriyor. Bizim bayramımız işimiz bitince. Biz emekçi kesimi olduğumuz için bizim durma şansımız yok. Çalışmaya devam” ifadelerine yer verdi. 

Özel Haber: Sümeyye TOMAKİN

 



  • Cuma 17.7 ° / 7.9 ° false
  • Cumartesi 19.3 ° / 10.3 ° false
  • Pazar 18 ° / 8.8 ° false