Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

“ASIM’IN NESLİ, DEDESİNİ TANIYOR”

“ASIM’IN NESLİ, DEDESİNİ TANIYOR”

“ASIM’IN NESLİ, DEDESİNİ TANIYOR”

Fatsa Belediyesi okuryazar buluşmaları kapsamında eğitimci tarihçi yazar Vehbi Vakkasoğlu, Cahit Zarifoğlu Anadolu Lisesi’nde “Asım’ın Nesli Dedesini Tanıyor ” konulu konferans verdi.

Cumhurbaşkanlığı genelgesi ile 2021’in Mehmet Akif Ersoy ve İstiklal Marşı yılı olması dolayısıyla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü katkılarıyla Fatsa Belediyesi tarafından “Asım’ın Nesli Gençlik” konulu söyleşi düzenlendi.

ASIM MODELİ ÖRNEK GENÇLİK ANLATILDI

Gençlere önemli mesajlar veren eğitimci-tarihçi yazar Vehbi Vakkasoğlu, vatan şairi Mehmet Akif Ersoy’un, Çanakkale Şehitleri şiirinde geçen ‘Asım'ın Nesli’ ifadesiyle karakterli, ahlaklı, erdemli, bilgili, kendisinde güzel ve kahramanca özellikleri barındıran bir genç modelinden bahsetti.

“AKİF DEDE GİBİ YAŞAYIN”

Milli Mücadele dönemini, Çanakkale Harbini ve Mehmet Akif Ersoy’un hayatını anlatan Vehbi Vakkasoğlu,  “Bağımsızlığımızın sembolü İstiklal Marşı’nın yazarı Mehmet Akif Ersoy’un Çanakkale Savaşı’nı ve kurtuluş mücadelesini özellikle İstiklal Marşı ile çok güzel anlatmıştır. Akif Dede’yi okumak yetmez. Onun öğretmeni olacak bundan sonra onu başkalarına anlatacak ve okutacaksınız. Anlatamadığınız kitabı tam okumamışsınız demektir. Hepiniz, birer ‘Akif Dede’ olmaya çalışacak, onun gibi özü sözü doğru, vefalı, sözünde duran, paraya tamah etmeyip almaya değil, vermeye çalışan kişiler olacaksınız.” dedi.

“GENÇLERİMİZ AKİF’İN EMANETİNİ TAŞIYACAKTIR”

Söyleşinin sonunda gençlerle buluşturduğu Vehbi Vakkasoğlu’na teşekkür ettiği konuşmasında Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, "Gençler geleceğimiz. Gençler, ancak güzel gönüllü örneklerle güzelleşir. Gönlü en güzellerden birisidir Akif Dede. Çünkü o, hayatı ve eserleriyle gönülleri fethetti. Gençlerimiz inşallah ondan kalan emaneti taşımaya, inancının bayrağını yükseltmeye, Asım’ın nesli olmaya, Akif Dede’yi yeniden ve derinlemesine keşfetmeye, onu anlamaya, onun yüreğinde yer almaya başlayacaktır. Vehbi Vakkasoğlu hocamıza engin bilgi, birikim ve tecrübe aktarımlarından ötürü teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Konuşmaların ardından Okul Müdürü Yüksel Acar çiçek takdiminde bulundu. Ardından eğitimci-tarihçi yazar Vehbi Vakkasoğlu, belediyenin gençlere hediye ettiği “Akif Dede” isimli kitabını imzaladı.

Haber: Mert Tolga COŞGUN



  • Cuma 15.4 ° / 9.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 16.3 ° / 9.1 ° false
  • Pazar 17.9 ° / 9 ° false